Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le ha nincs...

Hogyan fogyjak le ha nincs semmi energiám?

Figyelt kérdés

Napi 8-12 órát dolgozok mint bármelyik átlagos ember, heti 6 napot. Nem kelek fel korán, 9-re járok dolgozni és legkésőbb este fél 9re mindig otthon vagyok (de általában már 6 órakor), nincs gyerekem, a párommal élek albérletben, kettesben.

De valamiért soha nincs semmi energiám. Nemhogy edzeni, takarítani se.

Befekszek az ágyba, talán 1 órát beszélgetünk párommal aztán alvás van és reggeltől ismét ugyanez. Ha mégis megemberelem magam akkor max takarítás és ennyi. Kidőlök mint egy zsák krumpli.

Nem vagyok egyébként kövér, de abba az irányba kezdtem sodródni és nem szeretném megvárni míg késő lesz és már szinte lehetetlen lesz lefogynom.

A jelenlegi munkahelyemet ott hagytam 2 évvel ezelőtt, akkor 42 kg-al, 25-ös nadrág mérettel és szép alakkal. (Megjegyzem az alacsonyságomhoz jó volt ez a súly, nem kevés, nem is sok, pont jó). Ezalatt a 2 év alatt felszedtem 6 kg-ot és 3 mérettel nagyobb nadrágot kell hordanom, a melltartóimat is mind kihíztam, szorítanak már. Tény, hogy az otthoni munkám miatt semmit se mozogtam, ezért híztam meg, ezt aláírom.

De most már 3 hónapja ismét ott dolgozom ahol előtte, és meg van a napi mozgásom, hisz egy hatalmas ruhaüzletben vagyok eladó-árufeltöltő, egész nap rohangálok, pont mint előtte. Mégis, nemhogy elkezdenék visszafogyni, mintha még mindig híznék. Pedig nem eszek többet, az elmúlt 2 évben se ettem többet mint régen.

Rájöttem magamtól is, hogy pluszban kéne még edzeni a munka mellett, akkor beindulna a fogyás, de mint mondtam, hazaérek, és semmi energiám nincs, ezt se tudom egyébként hogy miért...

Mások ezt hogyan csinálják? Hogyan van energiájuk rá? Mit kéne másképp csinálnom, vagy hogyan kéne az időmet beosztanom?

2021. dec. 10. 12:56
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem ertesz a taplalkozashoz, diezahoz, edzeshez akkor ott a net. Olvasgass vagy fogadj edzot
2021. dec. 10. 20:05
 22/27 anonim ***** válasza:
29%
Először háziorvos, labor. Lehet cukorbetegség vagy valamilyen hiány. Ha nem, akkor a pároddal beszélgess, mit tehetnétek, hogy vidámabb légy? Romantikus dolgokat csinálni együtt? Vagy mivel tehetnéd őt boldoggá (az is motiváció)? Ki kell mozdulni a holtpontról, aztán menni fog.
2021. dec. 10. 20:12
 23/27 A kérdező kommentje:

145 cm vagyok, ezt annak írom aki meghökkent a súlyomon. 145 cm-hez 48 kg. Túlsúlynak nem lehet mondani, de vékonyságnak sem, ha látnád az alakomat, hidd el, te is ezt mondanád. 42 kilóval bőven jól elvoltam.

Milyen munkahely az ahol heti 6 nap 12 órában? Van olyan, az enyém. A páromé még durvább, ő 14 órázik, habár csak heti 5 napot. A testvérem és az anyám is hasonlóan ennyit dolgozik, lehet hogy túloztam azzal, hogy minden átlagos ember ennyit melózik, de a környezetemben ez nem ritka, és mégis több energiájuk van mint nekem.

Annó nem sportoltam munka mellett, ugyanígy fáradt voltam mindennap de nem is kellett aggódnom azon, hogy hízok.

Tényleg nem tudom mi változott. Talán tényleg valami betegség vagy nem tudom.

Egyébként mindenkinek köszönöm aki segített!

2021. dec. 10. 21:15
 24/27 anonim ***** válasza:
38%
Eleinte magadra kell eroltetni mondjuk heti 3x felkelsz korabban es a terembol mesz melozni. Nem kell 10 orakat aludni. Enis igy csinaltam meg lehet szokni aztan mar alabol is tobb energiad lesz, marmint ha jol is eszel melle
2021. dec. 10. 21:22
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Heti 70 órát dolgozik? Te meg 48-72-t? Hát nem sokáig lesztek együtt! Ne utólag jajgass, mikor infarktust kap! Ezzel a fizikummal ennyi fizikai munkát nem lehet végezni. A szervezet bosszút áll.
2021. dec. 10. 21:42
 26/27 A kérdező kommentje:
Nos, ezért váltottam annó, de az otthonüléstől csak depressziós lettem, megmondom őszintén. Pénzem nem volt sokkal több hogy elmenjünk ide-oda nyaralni, szóval csak bámultam a négy falat otthon persze munka közben, és talán péntekenként eltudtam menni bulizni, amikor mások is ráértek.
2021. dec. 10. 21:46
 27/27 anonim ***** válasza:
40%
Tán meg kéne találni a normál munkamennyiséget. Senki nem mondta, hogy ülj tétlenül otthon, hanem 8 óra munka után menj haza és mindjárt lesz energiád másra. Persze, hogy nincs erőd sportolni, ha egyszer annak az idejében is dolgozol. Nem feneketlen kút az ember. Megvannak a biológiai határai. Nem véletlenül találták ki a 8 óra munkát heti 5 nap.
2021. dec. 10. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!