Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha fogyókúrázok az azt jelenti...

Ha fogyókúrázok az azt jelenti, hogy önbizalomhiányban szenvedek valamilyen szinten?

Figyelt kérdés
Az arcommal meg vagyok elégedve, és a BMI kalkulátor szerint csak enyhén vagyok túlsúlyos. Érzem,hogy van önbizalmam, mégis fogyókúrázok. (Bár ha meglátom a vékonyabb lányokat egy kicsit elfog az irigység, hogy én is lehetnék ilyen vékony) Ha fogyok mégjobban megnő az önbizalmam és magabiztos leszek, és boldogabb. Barátom is volt már, és mostis van valami valaki mással kialakulóban, annak ellenére,hogy duci vagyok. Most mi van? 16/L
2010. szept. 5. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy jó kérdés. A fogyókúra nem feltétlenül önbizalom kérdése. Attól, hogy fogyni akarsz még nem vagy önbizalomhiányos. Viszont, hogyha csak ettől nő az önbizalmad és soványan boldog vagy, ducibban pedig nem, akkor gondok vannak.

Nem véletlenül volt 1 olyan kérdés a Szex és New York-ban, hogy: " Valóban nem a súly számit, mert fantasztikus vagy bármilyen méretben, de boldog vagy ? "

Talán az egész filmben ez az egyik legokosabb kérdés, aminek a hátterében viszont komoly jelentés áll: a boldogság nem mérethez, magassághoz vagy évhez kötött. A jó egészség természetesen fontos, de mindennél fontosabb a boldogság, és a saját életedre vonatkozó büszkeség.

Ez tudom, hogy nem pont ebbe a kategóriába illő válasz, de nem éri meg egy olyan dolgot erőltetni, ami egyszerűen nem megy. Nem kell mindenki olyan legyen, mint a többi ! Egy egészséges dundiság belefér, a legújabb kutatások is ezt mutatják ! Ha boldog és elégedett vagy, ha vannak barátaid és később egy olyan srác, aki megbecsül a valódi személyiségedért, akkor ne kinozd magad az ilyesmivel !

Vedd mindig számba, amikor valamit csinálsz, a veszteséget és a nyerességet. Valóban megéri valamit kinozni ? És igazából miért fogynál le ? A srácért ? A haverokért ? A családért ? Akkor az semmit sem ér.

Csak akkor tegyél valamit, ha magadért teszed !

2010. szept. 5. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Meg vagy elegedve Magaddal?

Testileg, vagy lelkileg?

Tele van a kerdesed ellentmondassal, figyeld csak meg!

Amikor meglatsz egy masik lanyt...elfog az irigyseg!

Nem fogadod el Onmagadat es nincs onbizalmad sem, mivel

irigy es feltekeny vagy. Ertheto?

Akkor, amikor van onbizalmam, akkor En nem fogok ennyit foglalkozni a "kulsommel", mivel lelkileg mindent megkapok, mint szeretet es gondoskodas.

Ismerd meg Onmagad!

Te legyel elegedett onmagaddal legbelul!

2010. szept. 5. 21:12
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Néha szeretek tükörbe nézni, néha viszont nem szeretem a testem. Boldog vagyok, és magamért fogynék, hogy egészségesebb legyek, és hogy találjak divatos ruhákat. Hülyeségnek hangzik lehet, de gyűlölök úgy vásárolni, hogy ami jól állna nekem túl drága, és az olcsóbb holmik, amik jól állnának csak kicsi méretben vannak. Szóval magamért lenne az egész. Sok barátom van, a családomban is mindenki duci, és mindenki fogyókúrázik.. Igazából tőlük látom, hogy milyen boldogok, amikor fogynak pár kilót, és beleférnek a régi ruháikba, és ezt az érzést szeretném én is. Próbálom összeszedni magam, de elég bonyolult személyiség vagyok, + félek beszélgetni a legjobb barátnőmmel ilyenekről, mert ő elég vékony és gyűlölöm amikor szidja magát, hogy mekkora feneke van.. Ilyenkor elgondolkodok, hogy mit gondolhat rólam?! Persze azt mondja, hogy így vagyok aranyos, és hogy nem is vagyok olyan duci, stb de azért zavaró..
2010. szept. 5. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem veled lehet a baj ennyi idősen.Ha a családban is mindenki túlsúlyos,akkor az egészséges táplálkozásbeli ismereteitek hiányosak.Ennyi,információhiány,rossz beidegződések,ragaszkodás a szokásokhoz,rugalmatlanság,lustaság.

A bmi-re meg hallgass,mutat az mindent,vegyetek otthonra egy ilyet,ez legalább valós eredményeket mutat,és fogyókúra alatt hasznosabb a mérlegnél:

[link]

2010. szept. 5. 23:36
 5/7 anonim ***** válasza:

ucsó vok

Mármint*ne hallgass a bmi-re!

2010. szept. 6. 08:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Az önbizalom nem azt jelenti, hogy annyira elégedett vagy magaddal, hogy 100 kilósra hízol, és még akkor is gyönyörűnek és karcsúnak érzed magad. :)

Az önbizalom azt jeletni, hogy tisztában vagy az adottságaiddal, sem jobbanak, sem rosszabbnak nem látod magad annál, amilyen vagy. Reálisan méred fel, hogy ha most nem változtatsz, elszaladnak a kilók, és még nehezebb lesz. Ezt hagyni igénytelenség lenne, ha igényes vagy magadra, most állítod meg a súlynövekedést. Az igényesség hozzá tartozik szerintem az önbizalomhoz.

2010. szept. 6. 08:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Amúgy nem a rossz táplálkozással van a gond igazából, bár az is közrejátszik. Elég gyorsan hízik mindenki..Ezt örököltük.... Köszi még1× :)
2010. szept. 22. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!