Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elegem van semmi se ér semmit (?)

Elegem van semmi se ér semmit (?)

Figyelt kérdés

2 hete kezdtem el mozogni mert már majdnem elértem a 100 kilót. Az evésre meg már régóta próbálok figyelni, szerintem nem eszek ennyire sokat.

10 perc fenék torna +20 perc bicikli 130-140 pulzussal

Ebédre valami második (pl pörkölt rizzsel) vacsira 1-2 szendvics, de inkább leves. Reggelit már jó ideje nem eszek.

Mégis ma láttam a legtöbbet a mérlegen. Unom hogy undorító vagyok főleg hogy semmilyen erőfeszítésemnek sincs látszatja. Szerintem feladom az életet

2021. nov. 16. 06:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Apám - szintén 100 fölött - csinálta azt, reggeli semmi, mert fogyózik. Ebéd alig, mert fogyózik. Aztán délutánra/estére szakad a cérna. Csak egy kis sajt, egy kis dió, 2 kiló alma (mert az nem hizlal) stb. Sose fogyott le.

Mondjuk ő érzelmi "túlzabáló" is volt.

Kérdező, 2 hétig írd fel, hogy mi minden került be a szervezetedbe. Hány kanál cukor a kávéba, hány fél marék csipsz, mennyi üdítő, ilyesmi. És látni fogod, hogy ez mennyi, kalóriában.

2021. nov. 16. 12:40
 12/20 anonim válasza:
100%

Nos nemtudom bármit érni fog a válaszom, nekem alig kelett fogynom és elég hamar elértem a változást.

2 hete csinálod sztem az nem olyan sok, ráadásul ha tènyleg fogyni akarsz a kajára nagyon kell figyelni és szerintem több mozgás is kell.

2021. nov. 16. 15:09
 13/20 anonim ***** válasza:
36%

Miért Nem reggelizel ?

Rizst minek eszed? Rossz szénhidrát csak..

Napi 4-5x egyél és egyszerre kevesebbet. Több zöldség és gyümölcs, zéró nasi, cukor és üdítő.

2021. nov. 16. 18:55
 14/20 anonim ***** válasza:
14%
Nem olyan nagydurranás az a 100 kilo. Én 177cm magas vagyok és semmi. Nem vagyok hájas, nagyseggű, lomha... semmi. Szép kerekvállú vitéz. Ha csaj vagy, akkor meg husos gizi. De az is szekszih tud lenni
2021. nov. 16. 20:44
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Először is, ne ostorozd magad, és ne magad ellen, sanyargatással akarj eredményt elérni. Simán bejátszik a hormon probléma a dologban, így mindenképp érdemes lenne egy kivizsgálásra eljutni, vagy kivárással, vagy spórolással. Addig is...

Másodszor, ha soha nem mozogtál korábban, akkor simán benne van az izmok fejlődése, és az ehhez szükséges felvizesedés is a mérlegben. Az ilyesmi mindig maraton, nem sprint. Nagyobb izom tömeg, több súly, de több energia is a fenntartáshoz. Szóval átmeneti "rossz", a későbbi jó eredményért.

Harmadszor, ne csak az edzésre fókuszálj, legyél aktívabb napközben, még több séta, utazás, munka közben izmok feszítése, elengedése. Nem sok önmagában, de sok kicsi... Ezen felül az étkezést jobban tedd rendbe. A reggeli nagyon fontos, ne maradjon ki. Több kicsi, de nem muszáj 5 étkezés, de a 3 azért legyen meg. Az edzést pedig ne add fel, bízz a fejlődésben, még ha lassú is, nehézkes is. A jövőbeli éned meg fogja hálálni, ha kitartó vagy.

2021. nov. 16. 21:39
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Itt már sok mindent írtak (nagyon jó és megfontolandó dolgokat!) de azért én még két dolgot hozzátennék:

1. A két hét kevés. Két hét alatt kifoghatsz pont olyan napokat amikor nem látszik, hogy változna a súlyod. Én tegnap 73 kiló voltam, ma 73.6. De nyilván nem híztam az éjszaka 0.6 kilót. Ha hetente méred magadat akkor több hetet kell összevetni, úgy lesz értékelhető eredmény.

2. Rendszerre lenne szükséged. Nem “valami második”, hanem konkrétan megtervezve, hogy melyik nap melyik étkezésre mit eszel. Én pl már vasárnap kitalálom az egészheti menüt és csak nagyon ritkán módosítok rajta. Illetve nem “10 perc fenék torna”, hanem megtervezve, hogy hétfőn 50 perc aerob edzés, szerdán súlyzós edzés, stb. De ezek az edzések legyenek normálisak, mert a 10 perc kitörés Kis Gizike videójára otthon minden, csak nem edzés.

+1. Szeresd magadat és adj magadnak időt a változásra. Másképp nem megy.

2021. nov. 16. 22:37
 17/20 anonim válasza:
50%
Kaloriabazis.hu
2021. nov. 16. 23:08
 18/20 anonim ***** válasza:
18%
15. Ezeket komolyan írtad? Mert kicsit viccesen hangzik (onnan kezdve, hogy persze, mindenkinek a hormonjai hibásak rögtön), hogy izmok fejlődése meg izmosodás 2 hét alatt. De a legviccesebb az "izmok feszítése, elengedése" volt. Attól fejlődnek csak igazán. Valaki szólhatott volna Arnoldnak is, hogy ne bajlódjon már azzal a sok fránya súllyal, csak feszít és elenged, aztán jól van.🤣
2021. nov. 17. 01:08
 19/20 anonim ***** válasza:
32%

Az a baj, hogy ezzel az étkezéssel pont a hízást segíted elő. A pörkölt rizzsel önmagában több kalória, mint amennyit lemozogsz.A zsíros ételektől teljesen szabadulj meg, azok ugyanis közvetlenül a zsírraktárakat gyarapítják. Annál még a tiszta szénhidrát is jobb, hiszen az előbb a véráramba kerül, ha szükség van rá, akkor el is használódik, a maradék megy a glikogén-raktárakba, és ami marad, az fog zsírrá alakulni. Persze, kellő mozgás nélkül ez is ugyanúgy zsírosít. Szóval inkább a fehérjék irányába told el az étkezéseidet! Nem mondom, hogy a zsírtól teljesen szabadulj meg, de csökkentsd le nagyon. (Pörkölt, libasült szigorúan tilos!) A szénhidrátokkal pedig mértékkel! A tál rizs egy jókora szénhidrátbomba, amivel szintén nem segíted a fogyást. A fehérjedús, illetve a nővényi alapú éreleket részesítsd előnyben! Mondjuk a pörkölt+rizs helyett egy zabkását.

A részleges koplalással meg a lehető legrosszabb, amit tehetsz. A szervezetünk nem azonos hatásfokkal dolgozza fel a tápanyagokat. Ha azt észleli, hogy nem biztosított folyamatosan a tápanyagellátás, akkor magasabb hatásfokra kapcsol. Ez evolúciós szemmel nézve teljesen logikus, hiszen ha nem jut rendszeresen táplálékhoz az ember, az régen majdnem mindig azt jelentette, hogy kevesebb az élelmiszer, és a túlélés érdekében tartalékolni kell, mert ki tudja, lehet, hogy pár nap múlva nem csak reggel nem találsz kaját, hanem az is lehet, hogy napokig nem fogsz. Ami persze ma már hülyeség, de amikor a szervezetünk a törzsfejlődés során elnyerte a mai formáját, akkor még reális veszély volt. Szóval: minél többször egyél keveset!

A mozgáshoz meg rosszul állsz hozzá. Nem azt mondom, hogy amit mozogsz, az semmit ne érne, de a fogyáshoz nagyon kevés úgy, hogy a maradék 23 óra 30 percben meg ugyanolyan életmódot folytatsz, mint eddig. Nem csak futásra, biciklizésre, meg kondizásra kell gondolni mozgás alatt, hanem általánosságban mozgásgazdagabb életmódra. Nem egyszer kell kis ideig nagyobb terhelésnek kitenni a szervezetedet, hanem először inkább több, kevésbé intenzív, de hosszabb terhelésnek. Mondjuk ha megteheted, ahová eddig helyi járattal jártál, almehetsz gyalog. Ahová autóval vagy busszal mentél, ha kivitelezhető, most mehetsz biciklivel. Ilyesmikre kell gondolni. Emellett persze jöhet alkalmanként a kicsit intenzívebb testmozgás is, de a lényeg az, hogy alapvetően a szokásaidat kell megváltoztatni ahhoz, ha fogyni akarsz. Ha viszont már 5-10 kilót sikerült leadnod, utána már a mozgás is könnyebben megy.

2021. nov. 17. 13:11
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 2020-at végig edzettem, mozogtam, elhagytam a fehér lisztet, cukrot, üdítőket addig sem ittam, figyeltem a kajámra. Mondjuk nekem nincs ekkora súlyfeleslegem, én alapvetően 5-6 kg zsírral küszködtem, ami főleg has és csípő tájékon volt.

Aztán idén már nagyon meguntam, hogy gyakorlatilag csak szinten tartom a testem, amivel nem vagyok elégedett, pedig heti 2-3 súlyzós edzést végzek, minden nap 60 percet bringázom, és a szabadidőmben is állandóan kirándulok, mozgok. És ugye FIGYELTEM A KAJÁRA!

Aztán elkezdtem beírkálni a kalória számolós appba, hogy lássam, miből mennyit eszek mégis, lemértem mindent grammra pontosan, ha főztem, akkor is mindent lemértem. És azt láttam, hogy iszonyatosan zsírosan ettem, pedig én meg azt hittem, milyen jól eszem, mert görög joghurt, meg tojás, meg lenmagot keverek a reggeli zabkásába, ahhoz teszek egy kanál mogyoró vajat, teljeskiőrlésű palacsintát eszek, stb. Emellett nagyon kevés volt a fehérje. Elkezdtem erre figyelni, és iszonyat gyorsan elkezdett lepucolódni a zsír, amit azelőtt sehogy sem tudtam megmozdítani... (megjegyzem emellett a fent leírt mozgás természetesen ugyanúgy volt)

Még így is vannak napok, mikor megcsúszik a napi bevitt zsírmennyiség, pedig figyelek! Baromira könnyen összejön ám a napi ajánlott mennyiség, ugyanakkor a fehérjét néha kínkeservesen tudom összerakni, mert a sok tejterméktől meg kipattogzott a fejem.

Összességében én azt javaslom, ha komolyan veszed a fogyást, akkor elkezded a kalóriákat számolni, és nem azon keseregsz, hogy SEMMI NEM MŰKÖDIK, mert világos, hogy de igen, csak te a kényelmes utat szeretnéd. De olyan nincs.

Nem kell életed végéig kalóriát számolni, csak míg nagyjából megszokod, hogy miből mekkora adagokat ehetsz.

Nekem egy ilyen fontos lecke volt a babfőzelék, lencsefőzelék... korábban jó adagot megettem belőle ebédre, mert ugye ezt is milyen egészségesnek mondják, csupa rost, lassú szénhidrát, és még fehérje is van benne. Aha, de olyan magas a kalória tartalma, hogy kb maroknyit ehetek belőle egy evésre. Szemre borzasztó kevésnek tűnik, de így már látom, hogy régen simán megettem belőle 700-800 kalórányit is.

2021. nov. 17. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!