Elegem van semmi se ér semmit (?)
2 hete kezdtem el mozogni mert már majdnem elértem a 100 kilót. Az evésre meg már régóta próbálok figyelni, szerintem nem eszek ennyire sokat.
10 perc fenék torna +20 perc bicikli 130-140 pulzussal
Ebédre valami második (pl pörkölt rizzsel) vacsira 1-2 szendvics, de inkább leves. Reggelit már jó ideje nem eszek.
Mégis ma láttam a legtöbbet a mérlegen. Unom hogy undorító vagyok főleg hogy semmilyen erőfeszítésemnek sincs látszatja. Szerintem feladom az életet
30 perc mozgás az kb. semmi. ha többet mozogsz, jobban beindul az anyagcseréd is.
de miért nem keresel szakembert, aki segít? ha szeretnéd, biztos menni fog a fogyás! hajrá!
Szerintem itt a kajálással van gond. Nem bántásból mondom, de már a megfogalmazásból látszik, hogy nem jól eszel, fogalmad sincs mennyit kalóriát fogyasztasz. Mert mit jelent az "ebédre valami második"? Mennyi és micsoda? Egy "második" lehet akár 500, de 2000 kalória is. Gondolj a mennyiségre... egy két kanál pluszban, és megvan a többlet kalória, és a nem fogyás oka.
Én is dagadt vagyok, szenvedek is a fogyással, iszonyatosan stresszel a számolgatás, de már tudom hol a hiba. Mindig úgy gondoltam, hogy alig eszem, de ez nem igaz. 2500 kalória az, amivel jól érzem magam, de ez rengeteg, ennyivel bőven hízok, viszont nagyon hamar összejön.
Kezdj el pontosan számolni, és biztos beindul a fogyás. Kitartást!
Eleget számolgattam már életemben hogy tudjam kb 600 de max 800 kcal kaját szedek ki. Tésztát nem is eszek csak rizses zöldseges húsos kajákat.
A vacsi is max 600 de ha levest eszek akkor még kevesebb
Akkor is stagnálhatsz ám, ha éhezel. Furcsán hangzik, de ezt én is tapasztaltam, hogy 1200 kalóriával sokkal nehezebben fogyok, mint 1500-zal, pedig én 50-60 kg között voltam, tehát nálad jóval kisebb.
A 20 perc bicikli kiváló, de a fenéktornától tényleg ne várj sokat, az nem fog sok kalóriát égetni. Ettől függetlenül hasznos minden testrészt erősíteni természetesen.
Meg még csak 2 hét telt el, legyél kicsit türelmesebb is. Meg lehetőleg ne ezt sulykold magadba, hogy undorító vagy és feladod, mert akkor fel is fogod. A fogyás nagy része fejben dől el.
Én ott látom a probléma gyökerét, hogy a kalóriakeretedet 2 alkalomra felbontva viszed be. Célszerű lenne 5-6 étkezésre felbontani, így jelezve a szervezetnek, hogy ne kezdjen el tartalékolni, mert jön az utánpótlás.
Sport. Nagyon jó lesz az idővel, és értem, hogy egyelőre 20 perc megy csak. De tudni kell, hogy az első 20 percben a tartalékokokat üti ki a szervezet, a zsírbontás 20 perc után kezdődik.
Tarts ki, ne keseredj el, ne add fel, előbb-utóbb beindul a fogyás. Igyál sok vizet, az is segíti a folyamatot.
Szerintem fordítsd meg a vacsit reggelire.
Én kb 4hete kezdtem el kicsit jobban figyelni a kajára és azóta mozgok is mellé.
De én reggelire eszek rendesen.
Az ebédet kétfelé osztom, vacsorára meg többnyire turmix joghurt vagy kefír gyümölcssel.
A mozgást napi 15 perccel kezdtem,de minden nap.
Aztán elkezdtem kicsit növelni.Most 25 percnél járok.
3-4 kiló ment le.Igaz nem nagyon látszik,de valahogy a nadrágokon érzem,hogy sokkal lazábbak rajtam.
Ha van kedved, írj rám privátban, hátha tudnánk egymást motiválni!
A mozgást próbáld meg úgy megválasztani,hogy ne csupa olyan gyakorlat legyen,amit nem szeretsz.
Érdemes inkább kímélő pl callanetics,fitball torna vagy ehhez hasonló mozgást választani.
Aztán ha már kicsit könnyebb leszel,akkor az ízületek is jobban bírják a terhelést.
Az a lényeg, hogy próbálj meg rendszerességget vinni az evésbe és a mozgásba is.
Pontosan arra gondoltam, amire a 3-as, mikor elolvastam a kérdést. A "próbálok figyelni", meg a "szerintem nem eszem sokat" eléggé arra utal, hogy csak ímmel-ámmal van az az erőfeszítés. És ha 100 kiló lettél, akkor mégis sokat eszel (nem bántásból, én is voltam annyi, sőt fölötte is).
Még azok is nagyokat tudnak tévedni abban, hogy mennyit esznek valójában, akik pontosan számolják, nemhogy aki csak annyit mond, hogy "szerintem nem sok".
2 héte nem nagy idő, és az is simán előfordulhat, hogy most (véletlenül, mert csak saccolod) tényleg jól csinálod, és mégis először felfelé indul a mérleg nyelve. Ha majd további két hét múlva sem történik semmi, akkor valamit tényleg rosszul csinálsz.
Ezek alapján én 2 lehetőséget látok:
1. Ébredéstől ebédig órákat éhezel, majd 2x bezabálsz. (Természetesen a tejes-cukros kávé, "jaj csak egy kis sütivel megkínáltak", és az üdítők beszámítása nélkül).
2. Az órákig éhezés nem elég, a másik 2 étkezésre is madár adagokat eszel hogy "minél gyorsabban leolvadjanak a kilók".
Nem is tudom melyik rosszabb...
Én azt tanácsolom hogy próbálj kiegyensúlyozottságra törekedni. Hagyd el az egyértelműen tabu élelmiszereket (pl csoki, csipsz, sós nasik, más édességek), igyál csak vizet vagy mindenmentes teát, és ezen felül hallgass a testedre.
Például én főzök magamnak. Napi 3-5x eszem (attól függ mennyit vagyok ébren), sosem éhezem, de sosem zabálok. Kitapasztaltam, hogy mi az a mód amitől 1-2-3 órán belül nem leszek éhes, és nekem ez a magas zsírtartalom (amivel vigyázni kell, mert a zsír ugyan javítja az ételek glikémiás indexét, de magas a kalóriatartalma). Mindenhez rengeteg zöldséget eszem (gyümölcsöt óvatosan, de azért azt is). Mindig figyelek hogy szénhidrát, fehérje és zsír is legyen egy kajámban. Olyanokat eszem hogy például kis adag paprikás krumpli rengeteg vecsési savanyúkáposztával. Vagy frankfurti leves kenyérszalonnával és magas hústartalmú virslivel, hatalmas káposztaval benne. Vagy csirkemáj bulgurral, hozzá cékla. De másnak a magas fehérjetartalmú diéta jön be. Nem tudom, nekem ha nem volt elég zsír és ugrándozott a vércukorszintem, nem volt tartós a diéta. Most az. Heti szinten 0.2-0.7 kilót fogyok, de szépen lassan tartósan megvan a cél.
A mozgás meg tök jó. Ha arra azért van anyagilag lehetőséged, menj valami közösségire. Pl tánc, aerobik, bármi amit örömmel csinálsz. De nehogy elkezdj a nulla mozgásból, túlsúllyal egy órát gyötörni magad... azt is szépen fokozatosan, sosem túlhajszolva magad, csak jólesően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!