Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék feszesebb lenni?

Hogyan tudnék feszesebb lenni?

Figyelt kérdés

Világ életemben átlagos testalkatú voltam

155 cm 47-50 kg. Két szülés után újra ennyi vagyok nem fogyoztam, koplaltam egyszerűen csak lementek a kilók.

Viszont ennek ellenére pötty vagyok sok helyen. Hasam, belső combom, csípőn is van felesleg. Ami ha pl van egy pár hét durvább időszak( éjszakai kelés, nemalvás, stressz stb) lemegy, majd utána pár hét és újra ott van.

Kilóban mindig eközött a 47-49kg közt vagyok. Szeretném feszesebb hasát, combot popsit. Sajnos full narancsbőr meg puha mindenem.

Mit javasoltok milyen gyakorlatokat végezzek, ami hatásos is? Étkezés esetén mire kell figyelni?

Fogyni nem akarok, ha nem muszáj csak max 1-2 kilót.

Köszönöm a segítségeteket.

2021. nov. 9. 01:31
 1/4 anonim ***** válasza:
52%
Futás, otthoni edzés tornavideókra, súlyzós edzés (kezedbe veszel egy-egy 2 literes vizes palackot), guggolás súllyal, kitörés, sétáló kitörés, hasprés.
2021. nov. 9. 07:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A történet szempontjából nem elhanyagolható, hogy szoptatsz-e még. Bár a zárójeles rész alapján gondolom, igen, de javíts ki, ha tévedek.

Leghatásosabb nyilván a súlyzós edzés, de ezt leghamarabb is a szoptatás után kezdd el, és érdemes személyi edzőt felfogadni, hogy helyesen végezd a gyakorlatokat, nehogy lesérülj. Illetve az is kérdés, hogy szétnyílt-e a hasfalad, mert akkor még sokáig tilos lesz az ilyen durva megerőltetés. Szóval csak a fontos információk maradtak ki (gondolom kimerült meg picit szétszórt vagy most). Utóbbi esetben én konzultálnék egy orvossal, biztos tud gyógytornászt, vagy hasonlót javasolni, mert bár youtube-on sok minden fent van, nem szabad készpénznek venni, hogy jók, és nem okoznak kárt.

Ha nincs ilyen egészségügyi gond, és van erőd a kisgyerek mellett, akkor otthoni tornával kezdd. Rengeteg videó van fent, különböző erősségi szinteken. Tudom, sokan nem szeretik, eleinte nekem is voltak fenntartásaim, de Chloe Ting kezdőknek tökéletes, és megfelelő nehezítésekkel kicsit jártasabbaknak is, egy korrekt tónusos testet össze lehet hozni vele. A weboldalát nézd, beírod google-ba a nevét, és rengeteg összerakott edzéstervet találsz a programok menüpont alatt (némi angol tudás nem árt). Rövidebb, 2 hetes programokkal kezdd. Eleinte elég minden extra nélkül, aztán ha jó erőben vagy, mehet resistance band (nem tudom a magyar nevét, de bármelyik sportboltban kapsz többfélét), bokasúly, karsúly, kis súlyzók. Lényeg a fokozatosság, és a kitartás. Szinte bárminek lesz eredménye, ha rendszeresen csinálod.

Az étkezéshez szintén fontos lenne tudni, hogy szoptatsz-e, ugyanis olyankor tilos diétázni, hacsak az orvos el nem rendeli. Itt szintén szakembert javasolnék erre az időszakra, ha mindenképp most akarod megreformálni, de szerintem felesleges. Egy alapvetően egészséges étrend, plusz edzés, koplalás, meg minden ilyesmi nélkül bőven elegendő. Pláne, hogy ha soha nem edzettél korábban, akkor izmosodni is fogsz elég gyorsan.

Összefoglalva: az egészségi állapotodat mindenképp mérd fel, és ha szükséges, fordulj szakemberhez, mert hiába kezdesz el tornázni, ha nem figyelsz oda olyasmire, amire kéne, rosszabbul jársz. Ezek után kb bármilyen otthoni erősítő videóra való rendszeres edzés meg fogja hozni az eredményét.

2021. nov. 9. 07:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Nme szoptatok már. Nincs semmilyen egészségügyi problémám. Szedek vitamint.

A víz bevitellel vannak gondjaim egyszerűen nem tudom sokat inni. Elfelejtem.

Köszönöm a jó tanácsokat.

Számomra ezek a napi 1 órás edzések lennének az ideálisak, max ennyi időm van. Míg a kislányom alszik és a nagy még oviban van.

2021. nov. 9. 09:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanez volt. Kilókban vékony voltam, de mégis volt narancsbőröm meg plötyi hasam. A narancsbőr vékonyan elég nehéz dió. Ami nekem segített:sok folyadék, elegendő alvás, és mindenféle műkaja kerülés. Nagy zero cola fán voltam, de limitáltam a fogyasztását. A futás nálam nem használt, ellenben a súlyzós edzés igen.

Ugyanannyi kiló vagyok most is, de teljesen máshogy nézek ki. Mondhatjuk hogy tipikus Skinny fat voltam. A sporttal nagyon sokat tudsz formálódni. Én csak 6 hete csinálom, de nagyon látványos

2021. nov. 12. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!