Szoptatós anyukaként életmódváltással fogytam 15 kilot 4 honap es 16 nap alatt,normalis ez az utemu fogyás?
Mint sok mindenre, itt is az a válasz, hogy "attól függ". De ha te jól érzed magad, nem koplalsz, megadsz mindent a szervezetednek (és ezzel a babának), akkor simám lehetséges, hogy ez így normálisan létrejött. De ne várj ilyen ütemű fogyást a továbbiakban, és ne erőltesd, sőt, én ajánlom, hogy tarts egy kis szünetet.
A szülés utáni egy évben a szervezeted regenerálódik, a fogyás (pláne a nagy ütemű fogyás) pedig stressz a szervezet számára.
Manapság divat lett újdonsült anyukáknak dicsekedni azzal, hogy a szülés után pár hónappal már újra a régi bombaformájukat mutatják, de ez sem az anya, se a baba számára nem egészséges (nem mondom, hogy te ezt csinálod, nyilván nem, ezzel csak arra akarok utalni, hogy muszáj pihenőidőt adnod magadnak).
Amúgy is, egy kitartó, majd' öthónapos fogyás után érdemes "rendes" esetben is egyet szusszanni, a te esetedben meg pláne. Ne siettess semmit, a fogyásra is igaz, hogy lassan járj, tovább érsz.
Tekintve hogy az első kb 4-5 kiló víz,így a maradék 10 kiló 4 hónapra elosztva teljesen jó.
Én volt hogy 2 hét alatt 6 kilót adtam le de az inkább a szövetek közti folyadék és a salakanyagok távozása volt. Utána következett a zsír ami nehezebben és lassabban megy le..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!