Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyni kezdtem. Keveset...

Rekucika1994 kérdése:

Fogyni kezdtem. Keveset grammra mérve eszek. Mozgok sokat és iszok mellette sok vizet. Ma vettem boltba Cerbona protein zacskós műzlit amely csoki darabos és karamellás. Kérdésem hogy fogyásom során ehetek - e ebből a protein műzliből? Nem hízlal?

Figyelt kérdés
2021. nov. 5. 16:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

ha aklóriakeretedben maradsz, mindent lehet. ez nem olyan, mint pl a random paleo vagy if diéták, hogy egykét szabályt betartasz és azon kívül mindent lehet. akkor is túl lehet enni magunkat. mert azok csak módszerek, amik segíenek az embereknek a kalóriakeretben maradni. az, hogy kevesebb energiát kell bevinni mint elhasználni, az biológia. a fogyás alapja. minden más diéta erre alapszik.

pl. vegánok: kb csak zöldséget esznek, aminek kicsi a kalóriatartalma, tehát jó sokat meg kéne enni hogy átlépd a kereted

pl. ne egyél cukrot fehérlisztet krumplit diéta: a tésztákban, kenyérben nagy a kalóriasűrűség, tehát amiket ehet, azokban sokkal kisebb és í]y összesen kevesebb kalóriát fog bevinni. a cukor megzavarja a vércukrot és hamar éhesedünk tőle + nem jó a testünknek. tehát ha nem eszel, tuti egyyenletesen leszel éhes (a krumpli egyébként egészséges, lassan felszívó keményítők és vitaminok vannak benne, de könnyű abból is túl sokat enni)

pl. turbódiéta: 3 étkezés egy shake és azon kívül csak két étkezést ehet az meber vagy annyit se. tehát nem a shake számít hanem hogy konkértan az ember nem eszik (ráadásul ez egy borzasztó egészségtelen diéta is í]y, ebben a formában)

pl. challange diet amit kasza tibi talált ki: nem is titkolja hogy akalóriákra épül, amit az segít betartani hogy két étkezést egy shakekel váltasz ki, tehát emiatt kevesebbet eszel.

utolsó bizonyíték: bármilyen kajarendelő oldalnál (pl vitálkonyha) a karcsúsító stb menüknél a kcalóriaérték van feltüntetve. mert attól lehet fogyni ha a szükségletednél kevesebbet eszel.

szóval tényleg nem kell semmire figyelni, csak erre ha az ember fogyni akar. kritikus hogy a kcalszükségletet jól számoljuk ki.

amire viszont azért kell figyelni, hogy ne csak fogyjunk, hanem egészségesen is, az az ételek minősége. tehát a szokásos zöldség-gyümölcs, komplex szénhidrátok (krumpli, tk gabona, hajdina, köles, bulgur, zabpehely), egészséges zsíok (halak, szárnyasok, változatosan néha disznó, sertés vagy vad, olajos magvak, hidegen sajtolt olajak), sovány fehérjék (halak, zsíszegény túró, tofu stb), sok rots (tk gabona, zöldség, gyümölcs) és kevés cukort (napi max 30-40 gramm).

ennyi az össz titka. tehát a kérdéseid helyett gondold át hogy mennyit ettél aznap, mennyi fér bele, ettél e már aznap egyenlően fehérjét-zsít-szlnhidrtátot vagy hinyzik valami és eszerint dönts.

inkább olyan krédéseket írj ki pl, hogy

"X kg, X cm vagyok, kb. X kiló felesleg van rajtam, próbálok egészségesen enni és figyelek a minőségre, a kalóriakeretem X kcal. Reggelire ettem rántottát két fehérjéből és egy egész tojásból, 30 gramm magas hústartalmú sonkával, zöldségekkel és egy fél szelet tk zsömlével. uzsonnára megetten egy 30 grammos müzliszeletet suli közben, ebédre pedig rakott karfiol volt kölesből, sovány darált hússal és és tejföl helyett joghurttal. nem mrétem de kb 300gramm lehetett. jól gondolom, hogy uzsira és vacsira maradt még 400-500 kalóriám? vacsria maradék rakott karfiolt eszem, uzsira van ötlet? kicsit alacsony még a fehéjrebevitelem de valami édeset kívánok"

- és akkor megíjuk hgoy egyél gyümöclsöt és házi túrókrémet és akár még írunk receptet is hozzá

2021. nov. 6. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!