Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Túl alacsony kalória-bevitel...

Túl alacsony kalória-bevitel tényleg inkább hátráltatja a diétát?

Figyelt kérdés

A testzsír-százalékom szeretném kicsit csökkenteni.

Ehhez egyrészt átalakítottam az étrendem, másrészt futni járok.

A kettő eredőjeként létrejövő kcal deficitet naponta 700-ra szoktam belőni.

Lehetne ez pl 1000 feletti is?

Nem vagyok kövér vagy ilyesmi, csak 13%-ról szeretném 10% alá vinni.

2021. okt. 2. 22:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Tehát most 1500-2000 kcalt eszel naponta (ha jól értem) és 3+ órát mozogsz? Most hány kg vagy, milyen magas és milyen nemű? Mennyi folyadékot iszol egy nap?
2021. okt. 4. 10:53
 12/18 A kérdező kommentje:

Így van, annyit eszek és mozgok.

Férfi, 180 cm és 66 kg.

Viszont kevés rajtam az izomzat emiatt a testzsír-százalékom magasabb mint amit szeretnék.

Szóval először zsírt szeretnék leszedni kicsit aztán izmot felvenni. Tehát kilóra hiába vagyok most normális határon belül, test-összetételre nem jó sajnos.

Szólj ha van még kérdésed/tipped.

2021. okt. 4. 14:31
 13/18 anonim ***** válasza:

Értem.

Szoktál üditőket, cukros italokat fogyasztani?

Azt sokan nem számolják.

Illetve az lenne még a kérdésem, hogy mikorra szeretnéd ezt az eredményt?

És mióta csinálod? Eredmény?

2021. okt. 4. 17:24
 14/18 A kérdező kommentje:

2 hónapja kezdtem. Eredményt nyilván minél hamarabb.

Cukros üdítők: csak zero cola és kávé a csapvizen kívül.

2021. okt. 4. 18:32
 15/18 anonim ***** válasza:

Ezek nem cukros üditők. :D

Na mindegy.

Csináld azt amit írtam és majd meglátjuk, hogy mi lesz 1 hónap múlva.

Többet nem tudok segíteni, a több már csak rajtad áll.

2021. okt. 4. 20:02
 16/18 A kérdező kommentje:

Cukros üdítők: persze hogy nem, mivel semmilyen cukrosat nem iszok. :D Csak ezeket iszom, direkt elkerülve a cukrot. :D

Mit írtál egyébként?

2021. okt. 4. 20:55
 17/18 anonim ***** válasza:
72%
Szóval heti 55-60 órákat dolgozol, és mellette napi 3-4 órákat sportolsz. Aha, mesélj még!
2021. okt. 5. 08:33
 18/18 anonim ***** válasza:
65%

Hello, a kérdésre a válasz: ha az alapanyagcseréd - ami nem a napi alapaktivitáshoz szükséges, hanem amit a feltétlen szükséges dolgokhoz, pl légzés, emésztés stb használsz - alatti kalóriát eszel, akkor a szervezeted elkezd sprórolni (ez kb 1200-1300 kcal lehet nálad több kicsit) - ez az éhezés üzemmód -és kisebb lesz ezen alapdolgok kalóriaigénye (hogy ne halj éhen) - tehát kisebb lesz a kalóriaigényed- ez magában még csak lassít a fogyáson, de ha utána mondjuk megint annyit eszel amivel eddig nem híztál akkor bumm hízni fogsz.

De szerintem neked nagyon nem a zsírt kéne először leadni, azzal csak pálcika leszel, hanem erősödj kicsit. Mozogj amit szeretsz, és egyél csak annyit, mint eddig (tán kcisit több fehérjét) és izmosabb leszel -- na nem egy hét alatt.

Kalóriabázis nevű oldalt nézd meg, ott kiszámolja neked a határokat és jól műkszik.

2021. okt. 5. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!