Túl alacsony kalória-bevitel tényleg inkább hátráltatja a diétát?
A testzsír-százalékom szeretném kicsit csökkenteni.
Ehhez egyrészt átalakítottam az étrendem, másrészt futni járok.
A kettő eredőjeként létrejövő kcal deficitet naponta 700-ra szoktam belőni.
Lehetne ez pl 1000 feletti is?
Nem vagyok kövér vagy ilyesmi, csak 13%-ról szeretném 10% alá vinni.
Így van, annyit eszek és mozgok.
Férfi, 180 cm és 66 kg.
Viszont kevés rajtam az izomzat emiatt a testzsír-százalékom magasabb mint amit szeretnék.
Szóval először zsírt szeretnék leszedni kicsit aztán izmot felvenni. Tehát kilóra hiába vagyok most normális határon belül, test-összetételre nem jó sajnos.
Szólj ha van még kérdésed/tipped.
Értem.
Szoktál üditőket, cukros italokat fogyasztani?
Azt sokan nem számolják.
Illetve az lenne még a kérdésem, hogy mikorra szeretnéd ezt az eredményt?
És mióta csinálod? Eredmény?
2 hónapja kezdtem. Eredményt nyilván minél hamarabb.
Cukros üdítők: csak zero cola és kávé a csapvizen kívül.
Ezek nem cukros üditők. :D
Na mindegy.
Csináld azt amit írtam és majd meglátjuk, hogy mi lesz 1 hónap múlva.
Többet nem tudok segíteni, a több már csak rajtad áll.
Cukros üdítők: persze hogy nem, mivel semmilyen cukrosat nem iszok. :D Csak ezeket iszom, direkt elkerülve a cukrot. :D
Mit írtál egyébként?
Hello, a kérdésre a válasz: ha az alapanyagcseréd - ami nem a napi alapaktivitáshoz szükséges, hanem amit a feltétlen szükséges dolgokhoz, pl légzés, emésztés stb használsz - alatti kalóriát eszel, akkor a szervezeted elkezd sprórolni (ez kb 1200-1300 kcal lehet nálad több kicsit) - ez az éhezés üzemmód -és kisebb lesz ezen alapdolgok kalóriaigénye (hogy ne halj éhen) - tehát kisebb lesz a kalóriaigényed- ez magában még csak lassít a fogyáson, de ha utána mondjuk megint annyit eszel amivel eddig nem híztál akkor bumm hízni fogsz.
De szerintem neked nagyon nem a zsírt kéne először leadni, azzal csak pálcika leszel, hanem erősödj kicsit. Mozogj amit szeretsz, és egyél csak annyit, mint eddig (tán kcisit több fehérjét) és izmosabb leszel -- na nem egy hét alatt.
Kalóriabázis nevű oldalt nézd meg, ott kiszámolja neked a határokat és jól műkszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!