Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért lassul be mostanában...

Miért lassul be mostanában folyton az anyagcserém?

Figyelt kérdés
Márciusban kezdtem el diétázni és 70 kg-ról 61-re fogytam, azonban még mindig nem értem el a célom, így továbbra is 1600 kcal körül eszem. Sajnos egyre gyakrabban van olyan, hogy 3 napig nem megyek wc-re. Először azt hittem, hogy kell egy szünet, így megemeltem 2000-re a kalóriakeretet (egyből visszajött 2 kg:( ), majd fokozatosan csökkentettem, de semmi nem változott. Eszem mindenféle rosttartalmú dolgot (útifű maghéj, gyümölcs, zöldség) és kávézom (ami eleinte még segítette is a folyamatot), valamint napi 3l vizet is simán megiszom. Szóval, mi lehet a gond? 25N, 170cm, 63 kg
2021. okt. 2. 07:52
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

ja igen, a mozgás kimaradt: heti 4-szer megyek el egy nagyobb, 4-5 kilóméteres sétára

és amúgy, amikor 2000 kcalra emeltem a keretem, miért híztam vissza? (az emelés is fokozatosan történt)

2021. okt. 2. 07:53
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
A széklet ürítés gyakorisága nem azonos az anyagcserével, ami egy alapvetően biokémiai folyamat.
2021. okt. 2. 08:40
 3/11 A kérdező kommentje:
aha, értem. akkor tehát a hashajtózás a megoldás?
2021. okt. 2. 09:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Probalj sportolni vmit ne csak setalj. Vagy kiserletezd ki h melyik kaja lehet a ludas.. mert valszeg vmi bekavar. Azert nott a sulyod mert nem egetsz el 2ezer+kcalt
2021. okt. 2. 11:12
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Eszedbe ne jusson hashajtó, tönkreteszed a beleidet. Semmi probléma a 3 naponta való székeléssel. Lehet, hogy csak egyszerűen kevés vízet iszol.
2021. okt. 2. 11:24
 6/11 A kérdező kommentje:

ha napokig bennem van a cucc, akkor a mérleg sem mutat valós értéket, mivel ugye minden nappal egyre több leszek, amíg nem ürül és "nullázódik".

amúgy korábban hashajtóztam, de leálltam vele és utána egy darabig volt mindennapos produkálás. Meg amúgy is mindenhol azt hallani, hogy az a normális, ha minden egyes nap sikerül.

#5 nem hiszem, hogy kevés lenne a folyadékbevitelem, mivel kiskorom óta olyan vagyok, hogy ha egy kicsit is kevesebbet iszom, nagyon fáj a fejem, szóval már rutinosan odafigyelek és mindig megvan a 3 liter

2021. okt. 2. 22:14
 7/11 anonim válasza:
Én abba a hibába estem hogy túlságosan lecsökkentettem a kalóriát egyik naprol a másikra és a napi wc helyett 2-3 naponta mentem wcre.. megemeltem a kalóriát és több étkezésre bontottam az étrendet, napi 1-2 fixen megvan
2021. okt. 3. 05:49
 8/11 anonim válasza:

egyél többet (mondjuk 300-250 kalóriával többet, de ne csipszet hanem proteint) és edz!! amikor edzek úgy beindul az anyagcserém, hogy fhú..szóval csinálj mondjuk

5 perc ugrókötél

50 terpez-zár

100 felülés

5 négyüteműt

remélem segített, ja és igyál sok vizet.

2021. okt. 4. 12:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Én biztos nem szednék hashajtót. Keserü vizet ittam este és reggelre volt. Az íze szörnyű de még sem gyógyszer. Illetve műtét után nekem az orvos azt mondta fogyasszak tejtermékeket hogy tudjak menni wc re.
2021. okt. 4. 14:45
 10/11 A kérdező kommentje:

milyen az a keserű víz?

én sem hashajtó tabit szedtem, hanem mályvateát ittam, mindig az eredményezte a hasmenést, de utána már csak azzal ment a wc-zés, ezért hagytam fel vele kb 3 hónapja.

tejterméket én is fogyasztok (joghurt és túró formájában) és ugye elég sok kávét. Korábban ezek működtek mályvatea nélkül is és minden nap volt "siker".

Most már megvan a napi 4 liter víz, mert annyit unszoltak itt néhányan, de nem érzem a különbséget a székrekedésen...

2021. okt. 4. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!