Normális, hogy egy tasak NeoCitran-ban 20 gramm cukor van?!
Figyelt kérdés
És napi 2-3 tasak az ajánlott mennyiség, abban már kb.több cukor van, mint egy tábla csokiban.
Ezt életmódváltás esetén inkább nem kéne inni? Csak erre emlékszem, hogy torokfájásra nekem mindig a legjobb volt. Már nem is emlékeztem, hogy ennyi cukor van benne, jobban mondva régen sosem néztem.
2021. szept. 5. 08:43
1/9 anonim válasza:
Igen, ennyi van benne.
Van kapszula/gyógyszer is belőle, abban nincs cukor és iszol hozzá egy olyan teát, amilyet akarsz.
2021. szept. 5. 09:12
2/9 anonim válasza:
A Neocitran az paracetamol és aszkorbinsav keveréke. Az aszkorbinsav az C-vitamin. Ihatatlan lenne ennyi cukor nélkül olyan rohadt savanyú.
2021. szept. 5. 10:03
3/9 anonim válasza:
2. vagyok: megnéztem, mert rég használtam.. 22,3g egy zacskó, abból a sokadik összetevő a cukor. Hogy lenne 22g cukor 1 tasakban? :D
2021. szept. 5. 10:08
4/9 anonim válasza:
A betegtájékoztató szerint 20 g cukor van benne.
A hatóanyagok:
Láz- és fájdalomcsillapító: 500 mg paracetamol
Orrdugulás ellen: 10 mg fenilefrin-hidroklorid
Orrfolyás és tüsszögés ellen: 20 mg feniramin-maleát
C-vitamin: 50 mg
Ez összesen nincs 1 gramm!
2021. szept. 5. 10:51
5/9 anonim válasza:
#3 csakhogy nem élelmiszer, hanem gyógyszer(gyógyhatású készítmény). Itt a hatóanyagok kerülnek előre és a segédanyagok(pl esetünkben a cukor) hátra a felsorolásban, és nem mennyiségi sorrendeben szerepelnek, mint az élelmiszerek esetében.
Ami a kérdést illeti, gyógyszert nem szórakozásból vesz be az ember, ha tényleg szükség van rá, akkor ne a cukor vagy a kalóriatartalom érdekeljen.(Ha csak nem vagy cukorbeteg)
2021. szept. 5. 11:38
6/9 anonim válasza:
Figyelj, ha szükség van rá, szükség van. Akkor is, ha életmódot váltottál. Csak akkor ne fogyasszad, pláne napi több alkalommal, ha cukorbeteg vagy. Akkor érdemes más gyógyszert keresni. De ha csak nem ez a helyzet, akkor fogyasszad, most pár napig használod, nem halsz bele, nem lesz nagy bajod ha pár napig ennyi cukrot beviszel.
2021. szept. 5. 12:14
7/9 anonim válasza:
Még így is savanykás, cukor nélkül ihatatlanul savanyú lenne, nem ennyi cukron múlik a sikeres fogyókúra
2021. szept. 5. 12:46
8/9 anonim válasza:
Nyilván nem fogyasztod minden nap, most ez érdekeljen legkevésbé.
2021. szept. 5. 12:58
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, igazatok is van, ha kell hát kell. Tegnap és ma 2-2 tasakkal ittam, és már most sokkal jobb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!