Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyhogy munkában éhesebb vagyok?

Hogyhogy munkában éhesebb vagyok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt vettem eszre, hogy amikor meloban vagyok mindig ehesebb vagyok. Reggeli után az ebedig már kaparom a falat, bezzeg hétvégén…reggeli 9kor és kb 3-4ig nem érzek semmit. Szellemi munkát végzek tehát nem faradok el a mozgásban és hétköznap is 8 órát alszom tehát kipihent vagyok. Más is tapasztal ilyet?
2021. szept. 2. 09:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan ez van nálam is, hétvégén simán elvagyok, hétközben meg a delet alig várom és szintén szellemi munka. Kíváncsi vagyok miért van ez.
2021. szept. 2. 10:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
AZ agymüködéshez SOK energia kell, nem csoda, ha megéhezel! Az téveszme, hogy csak a fizikai munka energiaigényes.
2021. szept. 2. 11:14
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
Otthon valószínűleg szórakozol, vagyis kevésbé tűnik fel, ha éhes vagy. Viszont a munkád lehet nem a legizgalmasabb, ezért már a kaján jár az eszed. Meg az agyműködés is sok energiát használ.
2021. szept. 2. 11:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az agyműködés valóban éget el energiát, de a "sok" szerintem egy erős jelző. A lényeg, hogy az agyad cukrot (szénhidrátot) használ fel gondolkodás közben. Ha ez elfogy (mondjuk 10-11 körül), akkor egyszerűbb neki éhségérzetet kiáltani, minthogy elkezdje a zsírtartalékot bontani (ezt a lebontás után nem is tudja egyből felhasználni, meg kell várni, míg a máj átalakítja). Ezért vagy éhes, mert az agyad számára szükséges könnyen és gyorsan felhasználható szénhidrátot pótolod vele.
2021. szept. 2. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Munkahelyen akkora stressz ér, hogy védekezésként az agyad éhség módba kapcsol, hogy elhúzz onnan. Végül mivel évekig minden nap ezt csinálod, kényszercselekvéssé válik. Hozzájön persze a szellemi munka, a kávé, meg gondolom bkv-val jársz be. Ennek akkor jártam utána amikor rájöttem h nem a munkától éhezem meg, hanem a munkahelytől! Pont ugyanezt tapasztaltam mint te, de mióta otthonról dolgozom, az őrült éhség is elmúlt.

Egyébként én amikor bejártam, 11kor indultam ebédelni mert nem bírtam tovább. Délután rágcsáltam vmit vagy ettem egy csokit. És este 6-7 felé értem haza, konkrétan éhhalál szélén. Minden áldott nap ugyanúgy...

Hála az égnek, hogy megszűnt a hülye bejárás és home officeból dolgozhatok...

2021. szept. 2. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A stressz miatt több lehet a gyomorsavad. Gondolom, hétköznap korábban reggelizel, mint hétvégén.
2021. szept. 3. 15:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Autóval utazom 25 percet, 8kor reggelizem+1 kv. Delet már alig várom…itthon meg hétvégén volt olyan, hogy 7kor keltem magamtol, reggeli aztán 2-3 körül jutott eszembe, hogy lehet kene valamit enni. Tok jó lenne ha mindig hétvégi szinten menne az étvágy, akkor fogyni is tudnék :D
2021. szept. 12. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!