Hogy kezdjem a fogyókúrát? 166 centi vagyok 115 kiló. Többi lent.
Szeptember 1-jéntől szeretném kezdeni a fogyókúrát, vagyis életmódváltást!
a 90 napost is próbáltam már suli idő alatt, de nagyon fájt a fejem :S
azt tervezem h elhagyom a lisztes kajákat, fehérkenyeret, édességeket
de anyukám a főzelékeket habarással csinálja és abban pedig van liszt...
miket tudna főzni ami egészséges?
aztán pedig tornázni is szeretnék, Norbit napi 30 perc ducitorna + szobabicikli, ha lesz időm a sok tanulás mellett!
17 éves L
Szerintem ki kellene számolnod a napi szénhidrát beviteled,
mondjuk most napi 5g/tskg,és kéthetente csökkenteni 1g-vel.Tehát 5,4,3,2 és végül napi 1g/tskg-on tartani a kívánt súly eléréséig.
Csak érdeklődnék, hogy pajzsmirigyet néztek-e. Sima vérvétel azt nem mutatja ki, és ha probléma van, az életbe le nem fogysz, akkor se, ha nem eszel semmit.
Ezen kívül több dologra is felhívnám a figyelmed:
Napi kb. 2000 kalóriára lenne szükséged, de pillanatnyilag jóval többet eszel, úgy dupláját. Első körben semmiképp ne menj 2000-2500 kalória alá, és a későbbiekben sem 1500 alá. Az 1300 két dologra jó: 1. hogy éhezz, 2. visszahízd a dupláját, amikor elkezdesz enni (mert tartósan nem lehet 1300 kalórián élni).
2. Tiniként egy rosszul megválasztott és drasztikus fogyókúra nemcsak lógó bőrt, hanem végleges meddőséget is okozhat. Úgyhogy ha akarsz gyereket, kérjetek segítséget dietetikustól.
3. Ha elhagyod a szénhirátot teljesen, fájni fog a fejed, úgyhogy ésszel csináld. Bizonyos fajta szénhidrát kell, de a mennyiségre is figyelni kell, mert tényleg rengeteget eszel. Egy evésre 1 szendvics, és max. 2 szelet hús. A húshoz zöldköretből bármennyi (kivéve kukorica), rizsből, krumpliból 2 evőkanálnyi. Ez egy normál adag kb.
azért nem ártana orvosi felügyelet vagy legalább egy dietetikust felkeresni.
a háziorvosod eddig hogyhogy nem fektetett be fogyókúrára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!