Aki elhagyta a tejet, észrevette, hogy jobban fogy mint
mikor ivott tejet naponta?
Nem akadályoz semmiben sem a tej. Bár nyilván a mennyiségtől függ. Napi fél-egy bögrénél nem szoktam többet inni.
2021. aug. 30. 12:59
Akkor fogysz, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz.
Ha elhagyod a tejet, és nem pótolod mással az így "elvesztett" kalóriákat, akkor nagyon lassan (2,5 dl 2,8%-os tehén tej: kb. 140 kalória <=> 1 kg zsír leadása: - 7000 kalória) fogyni fogsz.
2021. aug. 30. 13:04
Ahogy a #2-es is írta, ha nem iszol helyette más hasonló kalóriatartalmú folyadékot, akkor nyilván kevesebb kalóriát viszel be, mint előtte, ami meg a fogyás alapja.
A tej egy elég kalóriadús folyadék, így nyilván számít, hogy mennyit iszol belőle. Védelmére szóljon, hogy üdítőkkel szemben sok hasznos tápanyag is van benne, pl fehérje, kalcium, vitaminok stb.
2021. aug. 30. 13:15
A tej erős inzulinválaszt okoz. Lehetett ez is az ok.
2021. aug. 30. 13:27
5/19 A kérdező kommentje:
Egészségesen étkezem, tonhal, csirke, különféle saláták. Semmi édességet nem fogyasztok, inni kizárólag vizet iszom. Viszont tejjel ittam a kávémat, napi egy vagy maximum két kávét fogyasztok. Nyilván az elsőt reggel ébredés után rögtön. Mindenhol azt írják, hogy diétában el kéne hagyni a tejet. Volt már olyan, hogy fél évig nem ittam tejet, pont emiatt, de semmiféle változást nem vettem észre ahhoz képest, mint amikor naponta ittam tejet.
"Mindenhol azt írják, hogy diétában el kéne hagyni a tejet."
Ezek elég erős állítások, ráadásul se forrás, se semmi.
Vannak diéták ahol elhagyják, mások javasolják, sőt a tejtermékeket preferálják.
2021. aug. 30. 16:26
Hülyeség. Egészségesen étkezel mert nem eszel cukrot... de higannyal teli tonhalat igen
2021. aug. 30. 16:40
8/19 A kérdező kommentje:
Hatos, most komolyan linkeljek be ide neked több ezer cikket, meg videót? :D Mindenki kb. azzal kezdi, hogy hagyd el a tejtermékeket.
Már miért kéne elhagyni? 17 kilót fogytam eddig ugy, hogy eszem tejet is es kapaszkodj meg: sajtot és gyümölcsjoghurtot is. Nnna?
A lényeg, hogy kalóriadeficitben legyél, mindent megehetsz. Mozogni, sportolni kell és a szemét kajákat elhagyni. Ennyi a történet.
2021. aug. 30. 17:49
Én naponta max 2 deci tejet ha megiszok tehát nekem ez semmit nem befolyásolna meg amikor fogyóztam elég sokat egyáltalán nem hagytam el csak odafigyeltem arra hogy több kalóriát égessek el mint amennyit beviszek ezért sportoltam, meg kajámnál is odafigyeltem hogy kalóriába ne legyen brutálisan sok tehát nagyon nem hagytam el semmit, nem is csökkentettem igazán csak a nassolást hagytam abba. Ettől sokat fogytam ahogyan az egyik válaszoló is írta hogy itt elég ha arra figyelsz oda hogy több kalóriát égess el mint amennyit beviszel.
2021. aug. 30. 17:57
Kapcsolódó kérdések: