Mi a legjobb motiváció a fogyáshoz?
Volt egy idő amikor nagyon sokat fogytam kb 25 kilót . Abból sajnos visszajött 5-6 kiló de azt kb így két éve tartom. Imádtam, izmos volt a hasam a combjaim kerekebb fenék, amint kiléptem az utcára dudaltak az autósok . Szóval büszke voltam magamra. Viszont most nem érzem azt a tüzet, mint anno . Régen az motivált hogy YouTube-on néztem bizonyos csatornákat és tetszett a stílusa az adott bloggernek és én ilyen fitt és sportos akartam lenni. Viszont kicsit át is estem a ló túloldalára és így vissza is jött ez az 5-6 kiló .
A sportolás oké, de az étrend ? Nem élhetek dietakkal és kaloriaszamolassal örökké . Az a fő probléma hogy össze- vissza eszek hülyeségeket. Hogy lehetne lefogyni azt a maradék pár kilót hogy meg is tartsam ?
Ezért nem fogyókúrákban kell gondolkodni, hanem életmódváltásban. Olyan étrendet kell kialakítani amit életed végéig tartani tudsz. Aki olyan típus, hogy könnyen hízik, annak ez az egyetlen út, a tudatosabb táplálkozás. Ha nem akar hízni.
Szánj 95%-ot egészségesebb ételekre, és 5%-ot olyasmikre amik nem azok de szereted őket, pl cukros édesség, csipsz, gyorskaja stb.
Én így csinálom 2,5éve és nagyon sokat fogytam. Rég nem érzem diétának. Én már egyszerűen csak így élek:) így kell hozzáállni.
Részemről az életem és az életminőségem volt a tét, szóval ez nagyobb motiváció számomra. A külsőségek sose érdekeltek.
amit az első írt szerintem az a legjobb megoldás, csak a 95-5%-ot nehéz számon tartani.
Én úgy csinálom, hogy heti 1x eszem olyan főételt amit szeretek, de nem túl egészséges, hízlal, stb. A nassolásnál pedig szintén bevált, hogy hetente max 1-szer eszem chipset, édességet.
Ezt lehet tartani sztem, de azért ehhez is kell minimális akaraterő. Pl. ha egyik nap valami okból (munka, egész napos rohanás, utazás bármi) lőttek annak hogy főzzek magamnak vagy valami normális kaját egyek, és kénytelen vagyok gyorskaját enni vagy benyomok egy pizzát, akkor arra a hétre már kimaxoltam a dolgot, hiába ennék hétvégén sültkrumplit rántotthússal.. De ha ezt nem tartanám, akkor egy zűrősebb időszakban teljesen elszaladna a ló, és hamar elhíznék. Volt már rá példa.
A nassolás kapcsán viszont jó hír, hogy szép lassan le lehet szokni róla teljesen.. egy ideje már nem hiányzik és csak akkor eszem ha ismerősnél kínálnak vele, esetleg étteremben egy desszertet, stb. Ehhez is fontos a következetesség, és hogy egyre csökkentsd az adagot.
3. Én havi egyszer eszem olyasmit ami már nincs a mindennapjaimban. Csipsz, cukros édességek, hagyományos péksütik, gyorskaják:) . Így könnyű számon tartani.
1. Voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!