Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tanács egy visszaesőnek?

Tanács egy visszaesőnek?

Figyelt kérdés

A héten elkezdem dr. Steinberger 5 napos fitness kúráját. Utána szeretném az 1600 kalóriás diétát folytatni. A munka és iskola miatt elég mozgásszegény életmódot élek. Írok pár mondatot magamról:

Anno 14 évesen rendesen leadtam a kamaszkorral járó súlyfeleslegemet. Akkor 63 kg voltam. 5 évet rendszeresen kocogtam, edzettem, félmaratonokat futottam, jótékonysági futásokon vettem részt. Amikor abbahagytam a futást az egyetem mellett, akkor kezdődött a hízás (2018 szeptemberétől). 2019-ben kollys diéta segítségével fogytam 5kg-ot és azóta 15-öt szedtem fel. Jelenleg 80 kg vagyok. Igyekszem az étkezésre odafigyelni ha már nem tudok sportolni, de sajnos nagyon nehezen megy.

Kíváncsi lennék, hogy ki hogyan kezdte el, milyen praktikákat vetett be az egészséges életmód bevezetésére. Ami nagyon fájó az azt édesség. Ha esetleg van valakinek bevált édes receptje, ami fogyókúrába beilleszthető, azt nagyon szívesen fogadom!

Jelenleg 1:4 cukorhelyettesítőt használok. Jöhetnek DW, Szafi és bármilyen receptek, tippek!

2021. aug. 23. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Én édességfüggő vagyok, úgyhogy most azt akarom megcsinálni, hogy egyáltalán nem eszek édességeket. Csoki, fánk, péksüti, jégkrém, gumicukor, süti - ezek nálam mind triggerek. Ha eszek ezekből akár csak egy falatot is, akkor az esetek 90%-ában nem tudom megállni és bezabálok vagy 2-3 ezer kalóriát. Hidd el, már mindent próbáltam ez ellen. Más olyan szinten vagyok, hogy pszichológushoz is hajlandó lennék elmenni.

Amúgy 20 évig cigiztem, soha nem volt gond a súlyommal. 2,5 éve leszoktam, azóta meg édességgel helyettesítem a nikotint.

2021. aug. 23. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
A sütögetést a helyedben hanyagolnám. Minden esetben a mérték a lényeg, lehet csokit is enni, vagy zabkekszet, műzli szeletet stb. Ha egy tepsi édességed van, akkor nem fogsz 1db-nál megállni. Egy natúr joghurtba belekevert gyümölcs pár csepp édesítővel is megfelel köztes étkezésnek. Ha az 1600kcal megfelelő fogyáshoz, akkor abba bármi belefér. Miért ne tudnál mozogni? Minimum 1 óra séta bele kell férjen a napodba, vagy 1/2 óra torna.
2021. aug. 23. 13:40
 3/7 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam receptre, mert mi itthon nem szoktunk sütni. Ha sikerül egy kisebb tepsivel csinálni valamit, azt általában elosztogatjuk, mert nagymamám is cukros és ő sem süt, pont azért hogy ne egyen fölöslegesen. Így el szoktuk osztani 3 fele. ☺

Illetve sétának egy napi ~7000 lépés szokott meglenni.

2021. aug. 23. 13:49
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

Nosaltyn mindent megtalálsz. Én sokszor sütök zabkekszeket. Hamar megvannak, úgy variálod ahogy te szeretnéd. A mozgást nehéz elkezdeni, de az nagyon fontos. A napi 10 ezer lépés amit ajánlanak hogy már ér is valamit. Válassz olyan mozgást amihez kedved van, amit nem szeretsz csinálni azt könnyebben feladod.

Fehér lisztet, cukrot elhagyni. Zabkekszek. Linzert is lehet sütni tk lisztből, zablisztből. A tölteléke gyümölcs pürésítve, chia maggal főzve amíg sűrű lesz. Én így szoktam.

2021. aug. 23. 15:18
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Én cappuccinót szoktam inni édesség helyett.De az otthoni túrókrém is jó alternatíva (túró,tejföl,pár csepp édesítőszer,citromlé,esetleg vanilia aroma és pár szem mazsola ízlés szerint)
2021. aug. 23. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Én megláttam magam a diplomaosztós képeimen, a kép harmadát tettem ki pedig öten voltunk rajta. Nem másnaptól, hanem attól a pillanattól bekattant az életmódváltás. Azóta minusz 27 kg és plusz jo sok izom

Az első hogy olyan életmódot válassz amit hosszú távon tudsz tartani, kulonben hiaba adtad le keservesen a kilokat. Nekem ez azzal jar, hogy azota is kaloriat szamlalok. De egyszeruen csak igy tudom korsában tartani magam.

Illetve amit elmondhatok, hogy nekem 21 évesen, 94 kilosan, 153 centivel nagyon késő volt elkezdeni az egeszseges utam, bárcsak hamarabb észbe kaptam volna. És unokahugom pl szintén elhizott volt, őt nem hagytam ebbe a hibába esni, 17 évesen váltott élefmodot. A lenyeg hogy minel hamarabb, annal egyszerubb es annal jobb.

Instagramot nagyon ajanlom, kovesd be pl lillanyuci, norci fitmom, göklee kriszti, gabor easyfood profilját kezdetnek. És kövesd be pl a fitlife, healthylife, healthyfood, healthyeating hashtageket. És ha megtetszik egy recept, mentsd le és ha a profil akkor kövesd be. Sok kudarcom volt a receptekkel, de jópár van ami bevált és azóta is rendszereysn csinálom. Ízlések és pofonok.

Ami nálam alapelv hogy minden lisztes dologban fele-fele csinalom teljes kiorlesu es sima liszttel. Palacsintát pl sikérrel és zabliszttel felesben a fehérjetartalom miatt. A cukor elhagyásával rengeteg kcalt tudsz sporolni, viszont nehigy rafuggj az edesitore. En kb 2 havonta tartok1 het szunetet.

Ha meg édességet csinálsz, próbáld mindenáron növelni a rosttartalmat (pl zabkorpa, tk liszt, gyumolcs), es figyelj ra hogy feherje-zsir es szenhidrat is legysn benne. Legjobb barát a túró. Így jól is fog lakatni és ne kaja után hanem ahelyett edd az édességet. Pl csinálsz egy meggyes pitét tk lisztbol, cukor nelkul, meggyes-chia magos toltelekkel (feherje es zsir). Es mondjuk levagsz egy atlagos szeletet es az a reggeli. Es ha jo az osszetetel jol is fogsz lakni. Viszont ha ugywnezt enned etkezes utan akkor kb duplazodna az etkezes kaloriatartalma.

Neha zabbol csinalok csaszarmorzsat vagy zabbol turogombocot. Szinten jobarat a piskota. A tk liszt kicsit osszetomoriti, ezert tobb sutopor kell bele. De azpn tul tojas es edesito van benne csak. Tetejere dobsz gyumolcsoket, megsutod es kesz a suti, ami igazabol tojas, tk liszt es sima liszt. Illetve ebbol pl ha w tojasbol csinalod az kis adag, ketszer eszel belole es nem marad keg

2021. okt. 25. 21:43
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 vagyok az lemaradt h irtam privit
2021. okt. 25. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!