Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Titeket ért már hátrányos...

Titeket ért már hátrányos megkülönböztetés, bántalmak a súlyotok miatt?

Figyelt kérdés

2021. aug. 16. 15:14
A kérdező szavazást indított:
Rengetegen bántottak a súlyom miatt
Egy kevés igen
Nem, soha
Sőt, még tetszettem/tetszek is másnak túlsúllyal
56 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A rokonok bármiféle tapintat nélkül a pofámba vágják, hogy kövér vagyok. Tisztában vagyok vele, de így mégsem esik jól 😐
2021. aug. 16. 17:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán. Egész életemben túlsúlyos voltam, most már elég jól haladok, még kb. 13 kg-t leadok, és már egészséges tartományban van a súlyom (BMI szerint), ami remek, viszont évekig jóval több túlsúly volt rajtam, eléggé elhízott voltam, viszont annyira nem ért nagy negativitás. Középiskolában volt egy gyerek, aki beszólogatott, de ő mentálisan eléggé... na, nem volt százas, a tanároktól kezdve mindenkinek beszólogatott. Szóval az ő beszólogatásai annyira nem fájtak, mert tudtam, hogy az a gyerek mentálisan nincs annyira jól, de rajta kívül szerintem sosem ért bántalom a súlyom miatt, illetve hátrányos megkülönböztetést sem éreztem.
2021. aug. 16. 17:55
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Igen, de én a másik oldalról szólok. Nem kövér vagyok, hanem sovány, ami miatt gyerekként, tiniként nagyon sok undok megjegyzést kaptam, felnőttként meg továbbra is “élmény” olvasni, mikor olyanokat írogatnak, hogy “csontokkal csak a kutyák játszanak” meg “50 kg alatti nő az gebe/kislány/kamaszfiú stb”. Hozzáteszem, alacsony vagyok amúgy a súlyomhoz, tehát bár vékonynak számítok, de messze nem alultápláltnak. És soha egy percet nem fogyókúráztam, nem tehetek róla, hogy a genetikám ilyen. 🤷‍♀️
2021. aug. 16. 18:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én meg gebe pasi vagyok, ami aztán egy újabb fura kategória. Általánosban sokat cseszegettek miatta, de aztán ez abbamaradt. Viszont megtanultam befogni a számat és elrejteni a valódi véleményemet, mert aki vasággyal 50 kiló, azt lecsapják. Másból viszont pont az ellenkezőjét váltotta ki, megvédtek, mert vékony = gyenge.

Végül ilyen ember is lett belőlem, csak betagozódom a csoportba és sosem tudják, hogy milyen is az igazi énem.

Ironikus módon ahogy harmincas koromban lelassult az anyagcserém, feljöttek a kilók is, ma pedig már inkább leadnék belőle. :D

Egy viszont biztos: a nők egy része imádja a vékony srácokat, ezért ilyen problémám szerencsére nem volt.

2021. aug. 16. 18:30
 5/9 anonim ***** válasza:
42%
Nem (173/72)
2021. aug. 16. 18:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekként, és fiatalabb koromban nagyon vékony voltam, és az utóbbi néhány évben híztam meg. Gyerekként azzal csesztettek, hogy gebe vagyok, most meg azzal, hogy kövér.
2021. aug. 16. 20:09
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

Igen, szoktak szólni. 20f

178/92

2021. aug. 16. 22:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nagyon sokszor. Család , rokonok, ismerősök, idegenek is. Pár példa : dagadt vagy, nem is vagy emberi lény, ha így néznék ki öngyilkos lennék, bálna, te ne gyere- két helyet foglalsz az ( az angol szakkörön) , sose fogsz kelleni egy férfinak sem ( ez amúgy nem igaz:)), -Egy régebbi 25 kilós fogyás után élvezet volt azt hallani, hogy: " fú még mindig milyen dagadék vagy" Mikor 10 kg feleslegem volt.

Egész életemben ilyeneket és hasonlókat hallgattam.

Nem ismerek túlsúlyos, kövér embert akinek ne szólnának be rendszeresen. Magamat is beleértve.

Még mostanában is, pedig 2,5 êv alatt elég komoly felesleget (97kilót) fogytam, de nyilván aki nem ismert régebben, az csak azt látja ami most van, és van aki 8kg felesleggel ( ami még rajtam van) is kövérnek tart. Az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni. De nem is érdemes egyébként.

Az első dolog amit megtanultam, az êletmódváltás során, hogy soha nem fogok tudni, és nem is kell mindenkinek megfelelni. Csak önmagamnak. És kizárólag egészségügyi okok miatt vágtam bele.

2021. aug. 17. 01:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, lemaradt, orvos által kiírt vizsgálatot nem csináltak meg, ( agyalapi mirigy daganat gyanús voltam), azt mondták fogyjak le, addig nem csinálják meg a vizsgálatot. A doki ekéggé kiakadt, végül egy messzebbi városba mentem át, ott megcsinálták az MR- t fél évvel később, pedig ugyanaz a gép volt ott is😂 8. voltam.
2021. aug. 17. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!