Az emberek miért nem egyenlőek még mindig, miért nem lett tilos az emberek vagyoni helyzet szerinti hátrányos megkülönböztetése? Miért kapnak a gazdagok más elbírálást, - az élet legtöbb területén - és ez miért nem tilos?
Nagyon nem egyenletes az erőforrásokhoz való hozzáférés, ezért nem vagyunk egyenlőek. Ha te az új Tesláddal mész nyaralni Mallorcára, ahol az 5*-os szálloda teraszán 9 órakor reggelizel a gazdagon megrakott svédasztalról, és a személyzet lesi minden kívánságod, az azért van mert gazdag vagy, és ki tudsz fizetni az autóért 80 milliót, a 4 hetes nyaralásra meg 8 milliót. Gazdag vagy, tehát neked ez jár?
Én csóró melós vagyok, nem nyaralok, korán kelek, nem kések el, sokat dogozok, szendvicseket eszek, havi 220-250 ezret keresek, nekem ez jár? Csak azért más az anyagi helyzetünk? És hozzátehetjük még, hogy világszerte emberek milliárdjai nyomorognak, a napi ivóvíz beszerzése is sok száz millió embernek napi nehézséget okoz. Szerintem papolhatunk demokráciát, de nagyon igazságtalan ez a fajta demokrácia.
"Gazdag vagy, tehát neked ez jár?"
Nem jár, hanem megveszi.
"220-250 ezret keresek, nekem ez jár?"
Nem jár, hanem ezért dolgozol.
Van egy szerződésed, elfogadtad a feltételeket, nem volt kötelező, dolgozhatsz máshol is. Az már csak a saját hibád, hogy csóró melós vagy.
"Nagyon nem egyenletes az erőforrásokhoz való hozzáférés, ezért nem vagyunk egyenlőek. Ha te az új Tesláddal mész nyaralni Mallorcára, ahol az 5*-os szálloda teraszán 9 órakor reggelizel a gazdagon megrakott svédasztalról, és a személyzet lesi minden kívánságod, az azért van mert gazdag vagy, és ki tudsz fizetni az autóért 80 milliót, a 4 hetes nyaralásra meg 8 milliót. Gazdag vagy, tehát neked ez jár?
Én csóró melós vagyok, nem nyaralok, korán kelek, nem kések el, sokat dogozok, szendvicseket eszek, havi 220-250 ezret keresek, nekem ez jár? Csak azért más az anyagi helyzetünk? És hozzátehetjük még, hogy világszerte emberek milliárdjai nyomorognak, a napi ivóvíz beszerzése is sok száz millió embernek napi nehézséget okoz. Szerintem papolhatunk demokráciát, de nagyon igazságtalan ez a fajta demokrácia."
Nem, senkinek sem jár alanyi jogon semmi. Az átlagember megdolgozik a pénzéért, és az ő döntése, hogy ő mire költi. És igen, vannak szerencsésebbek, akik mondjuk sokat örökölnek, nekik azért a pénzért már nem kell megdolgozni. De ettől még ugyanúgy egyenlőek veled, hisz ugyanannyi pénzért te is ugyanazt kapnád, mint ők. Egyszerűen szerencsésebb helyzetben vannak az adott pénzmennyiséget illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!