Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 25 kiló fogyás után feszes...

25 kiló fogyás után feszes marad még a bőröm?

Figyelt kérdés
110 kg vagyok, az ideális súlyom 85 kg körül lenne, ennyit szeretnék leadni. A túlsúly jelentős része a hasamon, fenekemen és combomon van. Ha leadok 25 kg-ot, akkor fogja tudni követni a bőröm a fogyást és nem fog lógni?
2021. aug. 13. 15:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sok dologtól függ. Kor, genetika pl. Meg attól függ, hogy jelenleg hogy nézel ki. Mármint van aki pl. nagyon hasra hízik, és viszonylag vékonyabb a többi testrésze, de a hasa nagyon nagy. Nyilván neki nagyobb az esélye arra, hogy a hasán marad lógó bőr, mint annak, akin arányosan oszlik el a súly. De amúgy ezen ne gondolkodj, ne siesd el, lassan fogyj, és majd meglátod. Ezt előre megjósolni nem lehet. Van akinek 40 kg fogyás után se lóg a bőre, vagy minimálisan. De van akinek már 20 után is. Szerintem a kor nagyon fontos tényező. 20 évesen nagyobb az esélyed, hogy a bőröd jól viseli, mintha 40 éves lennél.
2021. aug. 13. 15:16
 2/6 anonim válasza:
7%

De lógni fog.

Én 94kg rol fogytam 81 kg - ra. Az arcom megnyúlt, ráncosabb lett, karomon lógott a bőr. Egyáltalán nem éreztem jól magam.

Visszahíztam 😊. Nem bántam meg, így érzem jól magam. 40 éves nő vagyok.

2021. aug. 13. 15:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Nyilván pontosan nem tudom, de ránézésre azt mondom, hogy 30% fenék+comb 70% has. 30 éves vagyok, és máshol nincs felesleg. A karom teljesen normális, az arcom se pufi. Kb. 1 év alatt gondoltam leadni.
2021. aug. 13. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#1-es vagyok.

Szerintem 30 évesen jó esélyeid vannak. Illetve ha lógna is a bőröd, szerintem ennyi fogyás után nem lenne vészes. Nekem két családtagom leadott kb. 25-30 kilót, huszonévesek, egyáltalán nem lóg a bőrük, meg nem mondanád a bőrük alapján, hogy ők túlsúlyosak voltak. Én pedig eddig 26 kilót fogytam, a bőröm eddig rendben van, legalábbis úgy tűnik, még 20 kilót kell fogynom. És úgy érzem, hogyha befejezem a fogyókúrám, ami ugye kb. 46 kiló veszteség lesz összesen, szerintem ha lógni is fog a bőröm, minimálisan, de szerintem a végén az én bőröm nem lógni fog, hanem szimplán nem lesz feszes, mert a bőröm elég jól viselte ezt az elmúlt 20 kilót is. (20 év körüli vagyok) Szóval én így érzem, de aztán kitudja. Szóval evvel csak azt akarom mondani, hogy szerintem jó esélyeid vannak, ennyi fogyást szerintem simán ki bír a bőr, pláne, hogy még elég fiatal is vagy. Ha meg nem is lesz olyan feszes a bőröd, szerintem ennyi kiló után nem lesz vészes az eredmény. Esetleg szedj kollagént, most na, most nem tesz csodát az sem, de azért érdemes kipróbálni.

2021. aug. 13. 16:33
 5/6 anonim válasza:
100%

Igen, szedj kollagént, mert ártani nem árt, de azt mondják, használ.

És az hogy egy év alatt szeretnél leadni 25 kg-on, az is szuper lesz a bőröd szempontjából azért, mert az csak havi 2 kg-ot jelent, valszeg észre sem fogja venni a bőröd, hogy fogysz...

4 évvel ezelőtt én 18-20 kf-ot fogytam, kb 8 hónap alatt, 30 éveen, szép lett a bőröm, nem lógtam sehol. Igaz, én regenort fogyasztottam végig, aminek az is a hatása, hogy visszarendezi a bőrt.

Most újra fogyózom, saját hibából, mert elengedtem magam + rengeteg lelki teher ért, szóval mélyről jövök, végül majdnem +30 kg gyűlt össze, de eddig már 14 kg-ot fogytam, és szépen formálódom. Még 10 kg-ot mindenképp szeretnék, de az álom a még -15 kg lenne, remélem sikerül. Kollagént eddig még nem szedtem, de tervezem, hogy fogok, viszont a regenort most is használom,ugye van már benne tapasztalatom, ezért. Mert sajnos nagyon striás lettem, alma alkat vagyok, így én hasra, karra hízom elsősorban, szóval hastájékon a két oldalamon durva csíkjaim lettek, úgymond szétrepedtem, de az alhasamon is lett 2-3 csík. Ez lelkileg nagyon megviselt, mert amikor korábban voltam elhízva, nem voltak ilyen gondjaim, csak a mellemen valamennyire. De azt tanácsolták nekem, hogy regenoros fogyózásnál a sriák is felszívódnak, és bizony szépen tűnnek is el. Pedig nagyon féltem, hogy maradnak, amikor szembesültem vele, hogy néz ki a bőröm. Ami még zavar, hogy a melleim is velem "híztak", pedig szép formásak voltak, de most meg vannak nyúlva. Nagyon bízom benne, hogy - ha nem is teljesen- de valamennyire rendeződnek majd. Fontos a türelem. Viszont ha nem, azt is elfogadom. Csak fel kell dolgozni, hogy az én hibám... Mert azt ami szép volt, arra nem vigyáztam. Még ha szívesen fognám csak a körülményekre is.... Na mindegy.

Az még az érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt 2-2,5 kg-ot fogytam havonta, most 5 kg simán megy, és így is szépen formálódom. A heti 1 kg mínusz még egészséges fogyásnak számít.

Viszont azt fontos tudnod, tudnunk, hogy a bőrünket bizony +-5 kg súlyvesztés, vagy gyarapodás is nagyon megviseli, nemhogy 10-20-30stb. Szóval vigyáznunk kellene magunkra. Én is sajnos érzelmi evő vagyok, de most az a tervem, hogyha sikerül lefogyni , akkor már ne hízzam el, legalábbis ami tőlem telik, azt meg szeretném tenni. Bár magamról tudm, hogy az érzelmek sajnos szörnyen befolyásolnak, de azért most az a tudat van bennem, hogy szeretnék vigyázni magamra. Bizony, az a sok szemét, amit megeszünk, édességek, gyorséttermi kaják stb nem érik meg, hogy miattuk kövérek legyünk, vagy megbetegedjünk.

Kívánom, hogy neked is sikerüljön!!! A tested, az egészséged egy kincs, amire vigyázni kell. mert ha az egészség elvész, azt már nem lehet, vagy nagyon nehéz teljes mértékben visszaszerezni.

2021. aug. 14. 07:50
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Kb 95ről lefogytam 72re 8-10 hónap alatt. nemlátszik a bőrömön semmi, nem is lóg. Semmit nem szedtem a fogyás alatt. 26/F
2021. aug. 14. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!