Mi van ha nem eszek két napig?
Ellenkező hatást érsz el vele.
Ha koplalsz és a szervezet nem kap tápanyagot akkor raktározni kezd, és zsírpárnát épít amikor mégis eszel valamit.
A 2 napi éhezek - 2 napig zabálok a legtutibb módszer ha még jobban el akarsz hízni.
"Ha koplalsz és a szervezet nem kap tápanyagot akkor raktározni kezd"
Mit raktároz?
Nem, ez nem így működik, viszont az anyagcsere alkalmazkodik a csökkentett tápanyag-bevitelhez egy idő után (nem két nap), tehát kevesebből is megoldja a dolgait, így az alap kalóriaszükséglet alacsonyabb lesz, mint ahonnan indult - ezért még akkor túl sok lesz a bevitel, ha csak oda térünk vissza, ahol voltunk. Ez az oka, nincs semmiféle raktározás.
6. Ha valaki koplal x ideig, a szervezet adaptálódik a kissebb energiabevitelhez, és idővel lelassul/ megáll a fogyás. Itt szokták a fogyni vágyók tovább csökkenteni az energiabevitelt a további fogyás érdekében ami idővel megint a abbamarad. Aztán mikor az ember nem bírja tovább ezt és elkezd többet enni, sokkal gyorsabban/ többet fog a szervezet raktározni ezáltal visszahízni. Ezért szoktak drasztikus fogyókúra miatt az emberek többet hízni mint amivel a fogyást kezdték.
Ezért se szabad túl alacsony energiabevitellel fogyni mint pl 1200-1500 kcal és társai. Inkább az aktivitást fokozatosan növelni.
Persze nyilván senki se úgy születik hogy ezeket tudja. Én is megtapasztaltam, mint sokan mások.
( Amúgy én nem pontoztam le senkit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!