Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi van ha nem eszek két napig?

Mi van ha nem eszek két napig?

Figyelt kérdés
Nem ettem két napig és nagyon jól éreztem magam, viszont utána három napig csak zabáltam mert megijedtem, hogy tetszik, hogy nem eszek. Most nagyon rosszul érzem magam, hogy vissza híztam. Mit tegyek?
2021. júl. 25. 15:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A fogyást nem úgy kell kezelni hogy nem eszel
2021. júl. 25. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mozogj
2021. júl. 25. 15:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Baromi éhes leszel. Azon kívül nem sok. Max zabaroham lesz belőle. Remélem nem így akarsz lefogyni, nem fog menni, csak szólok.
2021. júl. 25. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

Ellenkező hatást érsz el vele.

Ha koplalsz és a szervezet nem kap tápanyagot akkor raktározni kezd, és zsírpárnát épít amikor mégis eszel valamit.

A 2 napi éhezek - 2 napig zabálok a legtutibb módszer ha még jobban el akarsz hízni.

2021. júl. 25. 17:00
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

"Ha koplalsz és a szervezet nem kap tápanyagot akkor raktározni kezd"

Mit raktároz?

Nem, ez nem így működik, viszont az anyagcsere alkalmazkodik a csökkentett tápanyag-bevitelhez egy idő után (nem két nap), tehát kevesebből is megoldja a dolgait, így az alap kalóriaszükséglet alacsonyabb lesz, mint ahonnan indult - ezért még akkor túl sok lesz a bevitel, ha csak oda térünk vissza, ahol voltunk. Ez az oka, nincs semmiféle raktározás.

2021. júl. 25. 17:35
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Aki pedig lepontozta (vagyis nem ért egyet, nem a lepontozás zavar), legyen szíves elmondani, hogy mit és miből raktároz a szervezet, ha nem eszünk. Kösz.
2021. júl. 25. 18:14
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

6. Ha valaki koplal x ideig, a szervezet adaptálódik a kissebb energiabevitelhez, és idővel lelassul/ megáll a fogyás. Itt szokták a fogyni vágyók tovább csökkenteni az energiabevitelt a további fogyás érdekében ami idővel megint a abbamarad. Aztán mikor az ember nem bírja tovább ezt és elkezd többet enni, sokkal gyorsabban/ többet fog a szervezet raktározni ezáltal visszahízni. Ezért szoktak drasztikus fogyókúra miatt az emberek többet hízni mint amivel a fogyást kezdték.

Ezért se szabad túl alacsony energiabevitellel fogyni mint pl 1200-1500 kcal és társai. Inkább az aktivitást fokozatosan növelni.

2021. júl. 25. 18:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Persze nyilván senki se úgy születik hogy ezeket tudja. Én is megtapasztaltam, mint sokan mások.

( Amúgy én nem pontoztam le senkit)

2021. júl. 25. 18:30
 9/10 anonim ***** válasza:
7. Ugyanezt írtam le (szerintem legalábbis - annyit tettem még hozzá, hogy a gyors visszahízás oka, hogy kevesebb kalóriára van szükségünk, mint eredetileg az alkalmazkodás miatt), akkor lehet, hogy te is le leszel pontozva (bocs).
2021. júl. 25. 18:50
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 ugyanazt mondjátok, csak más nyelvezettel 🤷‍♀️
2021. júl. 26. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!