Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az emberek nem veszik észre,...

Az emberek nem veszik észre, hogy mennyit fogytam. Ez hogy lehetséges?

Figyelt kérdés

Hozzászoktam, hogy az emberek annyi minden nagy vagy apró változást észrevesznek, megjegyeznek a másikon. Új hajszín, frizura, új ruha, aktuális jó vagy rosszkedvem. Viszont azt észre sem vették, hogy lement rólam 15 kiló és ez furcsa. Igazából nem abban mérem a sikereimet, hogy mit gondolnak mások, de őszinte leszek kicsit hiú vagyok, és kezd már bántani a dolog. Kicseréltem a ruhatáramat, mert lötyögtek rajtam a cuccaim, most már merészebb, feszesebb darabok is jól állnak rajtam. Mégis soha senki nem kérdez rá. Mintha nem is történt volna velem semmi. Múltkor egy ismerősömmel szóba került a diéta, és mondtam, hogy mennyit fogytam, azt mondta "ja, észre se vettem, tényleg?"

Nektek hány kiló minusznál kapcsolt a környezetetek?

2021. júl. 23. 14:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sokmindent tapasztaltam ezen a téren a fogyásom során.

Pl azt, hogy aki észreveszi, az se feltétlen fogja az arcodba mondani, mert pl nem akar megbántani, hisz ha pl mondja hogy "de sokat fogytál, csinos vagy", azzal együtt azt is mondja hogy előtte milyen rosszul néztél ki mert kövér voltál, így inkàbb nem mond semmit. Utóbb több ember is mondta, hogy ezért nem jegyezték meg.

Aztán van az aki betegnek hisz. Meg az aki irigységből nem mond semmit, és persze azok akik úgy érzik muszáj megjegyzést tenniük.

Én leginkább azt szeretem ha nem teszik szóvá. Sose tudom mit reagáljak, zavarba ejtő mosolygáson és egy " köszi" - n kívül.

Amúgy Extrém nagy súlyfeleslegről kezdtem fogyni. Olyan 50-60kg mínusznál jártam kb ( pontosan már nem emlékszem), amikor először vettem új cuccokat, mert màr kényelmetlenül lógott rajtam minden.

Én szándékosan igyekeztem tovább hordani ugyanazokat a ruhákat, hogy takarjam magamon a kisebb mértékű fogyást, hogy ne vegyék észre túl hamar, mert nem tudtam mennyire lesz tartós, hisz egy olyan étrendet kezdtem követni amit addig soha nem próbáltam.

Szóval 170kgval indultam, és valahol -50 és 60kg fogyás körül (120-110kg) kérdeztêk meg először, ketten is, nagyon óvatosan, hogy rákbeteg vagyok e, mert rengeteget fogytam. Egyikük egyenesen rákérdezett miért titkolom, hogy kemóra járok, merthogy csak úgy lehet ennyit fogyni.

Valamivel később egyre többen kezdtek dícsérni, gratulálni, ekkor 90kiló környékén màr " csak" túlsúlyos voltam (ők jellemzően átlagos testalkatú vagy vékony emberek), más kövér ismerőseim közül vannak a legkevesebben akik szóvá teszik és gratulálnak. A 95% semmit nem mond a mai napig sem. Na ezt pl szimpla irigysêgnek tartom.

Ma már -96kg után, ( 74 kilósan) kezdik megszokni, elfogadni, hogy megváltozott az életem is, meg én is.:) Még 9 kilót szeretnék fogyni.

2021. júl. 23. 19:40
 12/12 anonim ***** válasza:
69%

Attól függ, mennyire voltál kövér. Így az a 15 kiló is relatív.

Én általában nem szoktam nagydobra verni ha észreveszem valakin hogy fogyott vagy hízott. Inkább megtartom magamnak a gondolataimat, főleg ha mások is vannak a társaságban. De ez nem azt jelenti, hogy nem veszem észre.

2021. júl. 25. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!