Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 42 kg vagyok,153 cm/L, nem...

42 kg vagyok,153 cm/L, nem hiszem hogy túlsúlyos lennék de akor miért tűnök kövérnek? Talán azért mert kevés izom van rajtam,több zsír? De 42 kg-son nem hiszem hogy túl sok zsír lenne rajtam,vagy nem tudom. Nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

2021. júl. 12. 02:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%

Lehetséges, hogy az alakod nem szép, mert nincs rajtad sok izom, de nem vagy túlsúlyos.

Mennyi idős vagy?

2021. júl. 12. 09:46
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon kevés.. bár kérdés hány éves vagy. Én 150cm vagyok és 50 cm, bár ez tényleg sok nálam, mert 45-6-nak kéne lennm. Élj úgy hogy egészséges legyél, ne vonj meg semmit, de ne is vigyél túlzásba dolgokat (édesség, magas oxalát tartalmú ételeket, sósat stb)
2021. júl. 12. 10:42
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
50kg*
2021. júl. 12. 10:42
 14/25 anonim ***** válasza:
40%
Komolyan mondom, a mai beteg világ már nem tud hova süllyedni. Feltalálják a skinny fat kifejezést, hogy már a tökéletes alakúak is szarul érezhessék magukat. Érdekes módon az agyával mindenki elégedett, a könyvre azt hiszik, dísznövény.
2021. júl. 12. 10:57
 15/25 Metionin ***** válasza:
70%

A testzsírod attól még lehet magas, ez a skinny fat. Izmot kell építeni, kezdj el edzeni.

14. A skinny fat nem szép, max ruhában. Tudom, mert voltam ilyen. Konkrétan csontokon háj, izom nuku. Nem néz ki egészségesen, a tökéletestől meg pláne távol áll.

2021. júl. 12. 11:06
 16/25 qkker1 ***** válasza:
52%
Súlyos testképzavarod van, ha zsírosnak látod magad!
2021. júl. 12. 11:06
 17/25 anonim válasza:
46%
2.-nak igaza van! Én ugyanez a skinny fat vagyok, 164cm 48 kg, de ban ott zsír. Izom kevés. És felöltözve tök vékony vagyok, amúgy meg lötyögök.
2021. júl. 12. 13:41
 18/25 anonim ***** válasza:
76%
Én is skinny fat vagyok és dolgozok rajta. A kérdező is biztos az. A 15-ös jól leírta. Gyakorlatilag 0 izom, ezért még az egészséges mértékben kellő zsír is úgy néz ki mintha egy disznó lennél. Én is azt hittem, hogy lefogyok jobb lesz, de lókakit. Izom kell.
2021. júl. 12. 13:43
 19/25 anonim ***** válasza:
58%

Bírom az ilyeneket: "BMI szerint sovány". Meg egyből nekiállnak, hogy beteg. De semmi konkrétumot nem lehet tudni róla. Még csak a korát sem! Mintha már rállították volna egy mérlegre és testzsírszázaléktól kezdve mindent megmértek volna... Tény és való, hogy BMI és BMI kalkulátor között is van különbség. Én szeretem azt, ahol a kort is meg lehet adni. A kérdező korát pedig nem tudni, de például ezt az oldalt tekintve:

[link]

153cm, 42kg, 18 éves lány egészséges kategóriába tartozik.

Meg amúgy is a BMI önmagában nem mond semmit, egy átlag, súly és magasság alapján. Se csontozatot, se izmot, se testzsírszázalékot és semmi mást se vesz figyelembe. Így a skálák határai kissé rugalmasabbak személyenként, úgy is, hogy ezeket megpróbálták lehető legpontosabban beállítani, ami az emberek többségére igaz, de mindenki tudja, hogy vannak alapból látványos kivételek. Nem hiába használnak inkább okosmérlegeket.

Én fiú vagyok ugyan, de ugyan úgy skinnyfat voltam. Mindenki mondta milyen sovány vagyok, de mindaddig amíg nem láttak fürdőruhában. Mert ott bizony látszott, hogy van azért rajtam bőven felesleg. Nem olyan sokat kell elképzelni, de számottevő az alakhoz képest. Kiáll lényegében a csont, de a hájat szó szerint markolni lehetett főleg hason és combon, a BMI pedig alulról verdesi a normálisat. Nekem tetszenek a vékony lányok, nem a legrosszabb alak a skinnyfat, de nem előnyös. Nálam sem volt az, legalábbis én semmiképp sem tekintettem annak, ezért változtattam. Maradtam vékony, de elkezdtem itthon edzeni és némi izmot magamra szedtem, bár elenyésző, nem ez volt a cél, a zsír pedig szinte teljesen eltűnt. Ugyan úgy maradtam vékony, látszólag sok nem változott ruhában, de én már nem "szégyellem" magam, ha le kell vetkőznöm. Én zsírban nem fogok felszedni semmit. Voltam már kövérebb gyerekkoromban, háziorvos is figyelmeztette a szüleim, hogy kissé elkezdtem megindulni (mondjuk ezzel a törődés kb ennyiben maradt), de engem is zavart és még egyszer nem szeretnék az lenni. Tudom sokaknak nem tetszik a vékony, de hát ezzel nem tudok mit kezdeni, ugyan úgy vannak sokan, akiknek meg igen. Lányok terén nincs gondom, mondjuk ezelőtt sem volt. Én elégedett vagyok magammal, egészséges is vagyok, nem betegeskedem, nem vagyok fáradt és semmi aggódalomra való okom nincs, jobban érzem magam, mint bármikor máskor. Lehet pusztán a mozgás beiktatása miatt, mert régebben szó szerint szinte semmit se mozogtam. Ettől még néha ugyan úgy megkapom a "de sovány vagyok"-ot, de tipikusan túlsúlyos emberektől és persze mamámtól, ami a családot illeti.

2021. júl. 12. 14:28
 20/25 anonim ***** válasza:
69%
Mi ez a skinnyfat?
2021. júl. 12. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!