Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nincs motivációm a fogyásra,...

Nincs motivációm a fogyásra, egy gyenge 💩 vagyok. Mit tegyek, hogyan embereljem meg magam?

Figyelt kérdés

Nem akarom sajnáltatni magam, röviden leírom a lényeget.

Sportoltam. Ez 2 okból volt jó: önmagában is kordában tartotta a súlyom az edzés, és azért hogy jobban menjen, én is odafigyeltem.

De abbahagytam a (félprofi) sportot, és egyrészt nem tudok "csak úgy" sportolni, mert károsodott a gerincem, es kell szakember akivel edzek, amihez kell pénz.

Ezzel nem lenne baj, de a sport nélkül (közösség, utazások, eletcélok) kiüresedett az életem. Sosem voltam vékony (69-78 között), de most azt vettem észre hogy érzelmi evő lettem. 2-3 hónap alatt felszedtem majdnem egy tizest, és hiába próbáltam fogyni, az első nehézségnél olyan történt ami eddig soha: szembesültem azzal hogy motiválatlan vagyok és akaratgyenge.

Az egészségem nem károsodik. Fiatal vagyok, nem vagyok morbid elhízott, a külsőm sem ocsmány. Egyszerűen az hogy "le kéne adni pár kilót mert jó lenne" nem elég motiváció.

Mit csináljak? Volt már valaki így? Nagyon félek, hogy túl későn fogok szembesülni a fizikai-mentális leépülésem következményeivel, mikor már akár külsőleg, akár egészségileg is maradandó károkat szenvedtem.

Szidhattok is, de igazából felesleges, nem tudtok olyan rosszat mondani, amit ne tudnék magamról. Egyszerűen nem tudom hogy lendüljek túl ezen, és hogy találjak motivációt, hogy kapjak új erőre.

20N

2021. júl. 10. 07:59
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Az a helyzet, hogy ez egy ördögi kör es bazi nehéz kikeveredni belőle. Minél többet eszel, annál punnyadtabb és motiválatlanabb leszel. Minél punnyadtabb vagy annál jobban emészted magad. Minél jobban emészted magad, annál stresszéhesebb leszel. Mielőbb kikeveredsz ebből, annál könnyebb lesz. De ha addig zabálsz, amíg 120 kiló nem leszel, onnantól már súlyos munka visszatornázni.
2021. júl. 10. 08:05
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Sokan azt hiszik, hogy a fogyást csak kemény sporttal, edzésekkel lehet elérni. Nos nem.

Egy életmód váltásban legfőképp a helyes táplálkozás a lényeg. Fogyókúra alatt klc defficit. 2 naponta 1-2 óra edzés bőven elég, és ennek sem kell feltétlenül intenzívnek lennie. Súlyzós edzést javasolnák. Olyat, ami kíméli a gerincet. Kardiónak elég egy 2-3 km-es séta.

Táplálkozásban pedig teljesen hagyd el a cukros dolgokat, a pékárúkat, fehér kenyeret.

Húsból olyat egyél, ami sok fehérjét, és minnél kevesebb zsírt tartalmaz. Pl hal, pulyka mell filé, marha hús.

2021. júl. 10. 08:25
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Ezeket szerintem tudja a Kérdező amiket leírtatok ide neki és igazatok is van mert így kell lefogyni.Nem ez a gondja hanem hogy motiválatlan.

Szerintem gondolj arra hogy nem vehetsz fel olyan ruhát amilyet szeretnél mert olyan leszel benne mint egy bálna.Tudom csúnyán hangzik de erre kell gondolj és motiválni fog.20 éves lány vagy szóval nagyon számít még hogy milyen ruhákat tudsz viselni ugyanis hiába veszed meg nagyobb méretben nem fog úgy mutatni rajtad sőt inkább nevetséges lesz ha engem kérdezel.Rengeteg ilyet látni az utcán és egyre fiatalabb lányok vannak elhízva és ez nagyon gáz.Később gyermekvállalásnál is gond lesz a súly mert bezavarhat a hormonrendszerbe is és mindenbe.Ezt ne akard.Én felhíztam 90 kg-ra a 168-as magasságomhoz és eljőtt az a pont mikor azt mondtam hogy ebből elég és nem akarok így kinézni mert csúnya is és egészségtelen is.El fog nálad is jönni mikor besokallsz mert az összes szép ruhád kicsi lesz és motiválni fog ez is.Ha rád jön a falási roham vegyél fehérje port és abból igyál 1 adagot és el fog telíteni.Aztán abszolút nem fog érdekelni az étel mert tele leszel.Fehérje szeletet is vehetsz ha rád jön a nassolhatnék mert attól sem fogsz hízni,nyilván nem 5 db-ot kell megenni azért.Nekem ezek váltak be és már levagyok fogyva és az összes szép ruhám már passzol.Sok sikert neked és kitartást!

2021. júl. 10. 09:10
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Ja és hozzáteszem kondizni jártam heti 3-4 szer 1 órákat,aztán bezárás lett és otthon ugrókötelezek és szobabiciklizek szintén 1 órákat már heti 3-szor mert már levagyok fogyva szóval súlymegtartásra elég a heti 3.Nemsoká lehet újra megyek kondizni.Odafigyelek a táplálkozásomra is

2021. júl. 10. 10:10
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
2021. júl. 10. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Pilates eddzést nyugodtan csinálhatsz beteg gerinccel is, vagy menj úszni. Keress rá Pinterest-en:weight loss mitivation
2021. júl. 10. 12:22
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Én azt tanácsolom hogy első pár napon kezdj el mondjuk egy 20 perces kardiót. Vagy stb. És mikkor kezdesz hozzászokni jöhet akár 30 perces és igy tovább. Az étrendről annyit mondok hogy probálj meg naprol napra kevesebb édességet és az ilyen egézsségtelen kajákat hanyagolni. És szinte csak vízet igyál.

2021. júl. 10. 14:20
 8/8 anonim ***** válasza:
86%
Motiváljon az egészséged, a külsőd... A gyerekvállalás lehetőségének kockázata! Ha nincs motivációd, mi nem tudunk beléd akaraterőt önteni, ezt neked kell érezned. Fiatal vagy még, ne most kezdj el leépülni, élvezd a mozgást, és a sport adta energiát! Sok sikert kívánok :)!
2021. júl. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!