Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy ne egyek sokat?

Mit tegyek hogy ne egyek sokat?

Figyelt kérdés
Itthon vagyok és egész nap csak eszek.
2021. júl. 8. 18:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Önkontroll, más lehetőség nincs!
2021. júl. 8. 19:00
 2/12 anonim válasza:
88%
Keress hobbit vagy egy jó sorozatot, különben 130 kilós leszel szeptemberre
2021. júl. 8. 19:01
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
Egyél keveset!Ha ezt betartod egyből nem fogsz sokat enni.
2021. júl. 8. 19:16
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Egyél zöldségeket, nasinak is. Káposzta, retek, karalábé bármi ami ropogós megfelel.
2021. júl. 8. 19:19
 5/12 anonim ***** válasza:
85%

Az ételt eddiginél kisebb tányérról edd, úgy nagyobbnak tűnik az adag.

Ha otthon vagy, keress magadnak valami elfoglaltságot. (Ne a TV legyen, mert aközben könnyű nasizni!)

Ha van mit tenned, könnyebb uralkodni magadon.

2021. júl. 8. 19:34
 6/12 anonim válasza:
83%
Nekem is szokott lenni. Kényszercselekvés, sokszor csak unalomból. Első tanácsom hogy foglald le magad olyan dologgal amire koncentrálni is kell, így nem fogsz közbe enni. Vagy a másik megoldás, hogy igyál sokat és nem fogod kívánni az ételt. (Az utóbbi nekem bevállt.
2021. júl. 8. 20:27
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Eddz, ha otthon vagy.
2021. júl. 8. 23:40
 8/12 anonim válasza:
100%

én fogmosás után nem vagyok éhes, próbáld ki

és igyál sok vizet

2021. júl. 9. 00:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj valami mást. Olvass könyvet, nézz sorozatot, mozogj ( otthon is lehet), takarítsd ki a lakásod/ házad. Kb mindegy, csak tereld el a figyelmed. Ne egyél.

Akkor kell enni amikor a szervezetednek energiára van szüksége vagyis akkor ha fizikai éhséget érzel.

Ha unatkozol, stresszes vagy, szomorú vagy, magányos vagy, boldog vagy stb stb, és eszel, az mind érzelmi evés.

Az érzelmi alapú evésből, figyelmetlen evésből ki kell törni, mert nagyon káros hosszútávon.

2021. júl. 9. 00:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van valami olyan dolog, ami annyira lefoglalja az agyad, hogy nincs is időd arra gondolni, hogy egyél. Én pl. ha elkezdek olvasni egy könyvet, és nagyon belemerülök, akkor nagyon nehezen tudom csak rávenni magam, hogy egyek vagy bármit csináljak, mert annyira belemerülök, hogy csak az olvasást akarom folytatni.

Illetve ha nagyon enni akarsz, egyél zöldséget. Lehet, hogy akkor már nem is lesz kedved enni. :D De na, ha enni akarnál, de nem vagy annyira éhes, akkor pl. egyél meg egy répát. Vagy bármilyen zöldséget. Mivel ez az evés csak egy kényszercselekvés, valójában nem vagy éhes. De ha nem bírod ki, hogy ne nassoljál, akkor egyél zöldséget. Abban is van kalória, de ha nem szed kilószámra, akkor valószínűleg nem zavar be a fogyókúrába annyira.

Vagy próbálj evés helyett inkább inni. Most nyilván nem a cukros, egészségtelen üdítőkre gondolok, de pl. én kávét, teát, limonádét, meg ilyeneket akár órákig tudok szürcsölni, és addig eszembe sem jut az evés. Meg mellettem mindig itt van egy palacknyi víz, és automatikusan iszok, akkor is ha nem vagyok szomjas, és ez is eltelít, eszembe sem jut az evés. Pláne ilyen melegben annyira nem is kívánom az ételt.

Muszáj önkontrollt gyakorolnod. Vagy próbáld meg beosztani, hogy hány órakor eszel. Szóval pl. tegyük fel, napi 5x eszel, pl. reggel 8-kor, akkor 11-kor, 2-kor, 5-kor és 8-kor. És próbáld meg magadat ezekhez az időpontokhoz tartani, közben pedig igyál teát/kávét/vizet, de ne egyél semmit. Szerintem egy idő után hozzászoksz.

2021. júl. 9. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!