Hogyan egyek több rostot és kevesebb szénhidrátot egyszerre?
Szóval mondják folyamatosan, hogy a rostok mennyire jók, telítenek, segítik az emésztést, stb... de ezek zöldségek, tele szénhidrátokkal. Ha több szénhidrátot eszek, akkor én nagyon rosszul vagyok. Egyrészt puffaszt, másrészt ha kerülöm is a puffasztókat, akkor is minden bajom van.
Szóval hogyan tudom akkor kihasználni a rostok adta előnyöket alacsony szénhidrát mellett?
Az erős túlzás, hogy a zöldségek tele vannak szénhidrátokkal. Használj tápérték-táblázatot (pl. mennyikaloria.hu), akkor látni fogod: 100g nyers paradicsomban ill. uborkában is alig 4g ch van, 100g főtt brokkoliban 7g, a "rettegett" krumpliban (főzve) is csak 20g.
(Összehasonlításképp, 100g McDonald's-os sült krumpliban, ami ugye még zsírban is tocsog, 36g, 100g oreós milka csokiban 55g.)
Ha nem vagy hozzászokva a rostdús étrendhez, fokozatosan térj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!