Nem értem a kalóriadeficitet?
Az, hogy mennyi kalórabevitel szükséges a fogyáshoz (edzéssel) a napi kalóriabevitelt jelenti, vagy a napvégi kcal-felhasználással együttes kalória értéket?
Pl. nekem 1400 kcal körül van alapanyagcserém, de komoly sporttal és napi szintű fizikai munkával kb. 1100 kcal-t égetek el egy nap.
Ha én csak ezek mellé 1400 kcal-t vinnék be és úgy égetnék 1100-at, szerintem túlságosan sok lenne.
Viszont ha beviszek (jó tápanyagokból) 2500 kcal-t és úgy égetnék el 1100 kcalt edzéssel és 1400 kcal alapanyagcserét, akkor viszont kalóriaegyensúlyban lennék a számok alapján, tehát nem fogynék, nem?
Segítsetek légyszi, össze vagyok zavarodva.
Alap anyagcsere + sport + milyen mozgalmas munkát végzel.
Mennyi kalóriát eszel.
Ezeket kell egyensúlyba hozni ha súlymegtartást akarsz. Ha fogyni akkor minuszban kell tartani. Ha hízni akkor pluszosban tartani.
az a kérdés, hogy:
kb. 1100 kcal-t égetek el a nap végére.
szeretnék fogyni.
az alapanyagcserém kb 1350 kcal/nap, szóval az össz kalóriaégetés:
1350+1100= 2450.
tehát ennyit kéne bevinnem a súlytartáshoz.
Heti fél kiló fogyáshozhoz ha jól olvastam kb. -500 kcal-t le kell venni, tehát 2450-500=1950 kalóriát kéne ennem egy nap, hogy heti fél kilót fogyjak?
lassan már én sem értem mit nem értek, csak az elv érdekelne, konkrét(abb) számokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!