Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért lehet az, hogy csak...

Miért lehet az, hogy csak kimerítő sportolással tudok kalóriadeficitet tartani?

Figyelt kérdés
Az elmúlt két évben már berendezkedtem a heti több órás mozgásra, kardióedzés, súlyzós edzés, kirándulás, kerékpártúra. Ha edzek, kevesebb ételt kívánok. Erre jött a kovid és felborult minden. Nincsenek csoportos órák. Itthon ülök home office-ban egy hónapja, meg sem mozdulok. Elkezdtem számolni mennyit eszem és ledöbbentem, én 2500 kalóriától is éhezem. :( Ez viszont súlytartáshoz is sok. Szerintem kb. 3000-4000 kalóriával lennék elégedett. :( Ez viszont egyenes út vissza a mázsás testalkathoz. Tavasszal-nyáron az első lezárás alatt nem volt munkám, reggeltől estig edzettem. Krómot szedek, ami néha segít, néha viszont nem. IR-es vagyok, jelenleg 81 kg. Nem tudom mit csináljak. :(

2020. dec. 16. 20:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Karanténban vagy, vagy miért nem lehet futni?
2020. dec. 16. 22:21
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
Valahogy az éhség érezted kéne csökkenteni. A 3-4000 rengeteg. Nekem pld az vált be hogy sokkal több tiszta vagy citromot vizet iszom napközben, plusz tudatosítottam magamban, hogy nem azért élek hogy egyek, hanem azért eszem hogy éljek. Így kell valahogy felfogni. Nekem bevált, azóta elvagyok nagyon jól 1500 kalória körül és fogytam is kicsit (mondjuk nem vagyok túlsúlyos, de így jobban is érzem magam).
2020. dec. 16. 22:23
 3/18 A kérdező kommentje:

"Karanténban vagy, vagy miért nem lehet futni?"

Este hat hét körül végzek, utána nyolcig nincs sok idő.

2020. dec. 16. 22:39
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
Miket eszel egy nap általában? Az is lehet, hogy az étrendeddel van a baj, nem mindegy, hogy az a 2500 kcal normális, egészséges ételekből vagy gyorskajából meg édességekből jön össze. Utóbbi esetben ugyanannyi energiabevitel mellett sokkal hamarabb leszel éhes.
2020. dec. 16. 22:50
 5/18 anonim ***** válasza:
15%
Én inkább az este 6 problémán rugóznék kicsit.
2020. dec. 16. 23:41
 6/18 anonim ***** válasza:
58%

Makrókat figyeled?

A mozgással kapcsolatban: edzeni otthon is tudnál (ha nem is pont úgy, mint az edzőteremben), biciklizni, túrázni elmehetnél hétvégén. Ne hagyd el magad teljesen.

2020. dec. 17. 07:20
 7/18 A kérdező kommentje:

Tuti hogy az étrenddel van baj. De ennél kevesebbet nem tudok már enni. Átlag napom:

R: 3 tk toast pirítós, sajt, felvágott vagy virsli, vaj, paprika, kávé. Ez kb. 3-400 kalória már.

E: Egészségkonyha rendelés, köretnek barna rizs, vagy basmati rizs, bulgur, saláta vagy savanyúság. Kb. 700-1000 kcal értékben.

U: kávé, egy csésze zabkása, vagy egy fürt szőlő, vagy felvágott kenyér nélkül, vagy néhány szelet finn crisp sajtkrémmel.

V: 2 kicsi tonhalkonzerv, tészta vagy tk kenyér, vagy finn crisp, főtt tojás.

Este tízkor lefekvés előtt mazsolázok még a hűtőből egy-két szelet sajtot, felvágottat. De van, amikor kibírom.

Sokan mondják, ha nem mozognak, nem is éhesek. Nálam pont fordítva van, ha nem edzek, farkaséhes vagyok. :(

2020. dec. 17. 07:29
 8/18 A kérdező kommentje:
Ez valami családi átok, mert apám, nagynéném és a nővérem is kövér, mindhárman 2-es típusú cukorbetegek, és ugyanezzel a problémával küzdöttek mindig is, hogy nem tudták kontrollálni az étvágyukat.
2020. dec. 17. 07:46
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
Az inzulinrezisztenciára szedsz gyógyszert? Nekem az segített a farkasétvágy leküzdésében. Pajzsmirigyed nézték, nem működik-e alul?
2020. dec. 17. 07:58
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

Én is IR-es vagyok. Szerintem túl sok a liszt, gabona az étrendedben (nem tesznek jót az inzulinszintednek), és lehetne több a zöldség.

Reggelire egyél 1 pirítóst, vagy semennyit, a többi OK.

Ebédre húst párolt zöldségkörettel vagy főzelékkel.

Uzsonnára igyál kaukázusi kefírt, egyél hozzá egy marék mandulát, diót.

Vacsorára kenyér, tészta helyett nyers zöldséget, a többi OK. Esetleg még 1 szelet finn crisp-et.

Nem mondom, hogy sose ehetsz tésztát, rizst, zabot vagy gyümölcsöt (ha hiányoznak), de legyenek ezek mondjuk hetente csak 1x, és akkor is kisebb mennyiségben.

2020. dec. 17. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!