Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért lehet az, hogy csak...

Miért lehet az, hogy csak kimerítő sportolással tudok kalóriadeficitet tartani?

Figyelt kérdés
Az elmúlt két évben már berendezkedtem a heti több órás mozgásra, kardióedzés, súlyzós edzés, kirándulás, kerékpártúra. Ha edzek, kevesebb ételt kívánok. Erre jött a kovid és felborult minden. Nincsenek csoportos órák. Itthon ülök home office-ban egy hónapja, meg sem mozdulok. Elkezdtem számolni mennyit eszem és ledöbbentem, én 2500 kalóriától is éhezem. :( Ez viszont súlytartáshoz is sok. Szerintem kb. 3000-4000 kalóriával lennék elégedett. :( Ez viszont egyenes út vissza a mázsás testalkathoz. Tavasszal-nyáron az első lezárás alatt nem volt munkám, reggeltől estig edzettem. Krómot szedek, ami néha segít, néha viszont nem. IR-es vagyok, jelenleg 81 kg. Nem tudom mit csináljak. :(

2020. dec. 16. 20:54
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Szedek merckformin xr-t, és szerencsére a pajzsmirigyem rendben van, év elején voltam vizsgálaton.

Voltak próbalkozásaim a low carb diétával is tavaly nyáron, 100 grammra le tudtam vinni a CH-t ami főleg zöldségből állt, de 2 hónapig bírtam, alig 1 kilót tudtam leadni, gyenge voltam, szédültem, alig bírtam koncentrálni. Akkor is edzettem, de lehet hogy újra megpróbálom most, hogy passzív életmódra kényszerültem. Hátha jobban bírom így.

2020. dec. 17. 10:03
 12/18 anonim ***** válasza:
Reggel mennyi időd van?
2020. dec. 17. 10:11
 13/18 anonim ***** válasza:
78%
#11: Lehet, hogy akkor a 100 g túl kevés volt neked. Próbáld meg úgy, hogy először 160 g-ot célzol meg, pár nap után 140-et, aztán megint pár nap után 120-at. Az orvosoddal is konzultálj, hogy ch csökkentett diéta mellett kell-e változtatni a gyógyszeradagodon, mivel a Merckformin hatással van a vércukorszintedre, emiatt is lehettél rosszul.
2020. dec. 17. 10:22
 14/18 A kérdező kommentje:

"Reggel mennyi időd van?"

Hétkor kelek, nyolc körül ülök le a gép elé. Arra gondolsz, hogy eddzek hajnalban? :) Többször megfordult a fejemben, de képtelen voltam rá még eddig. Ehhez hiányzik a motiváció nálam. De az, hogy este elmegyek a terembe és letolok két spinninget egymás után, az sosem volt gond. Venni akarok egy spinning kerékpárt itthonra, de egyelőre anyagilag nem engedhetek meg egyszerre ekkora kiadást.

De igazából nagy probléma az, hogy nem tudom tartani a normál étkezést, hiszen bármikor adódhat úgy, hogy az ember hosszabb ideig nem tud mozogni, legyen az világjárvány, vagy akár neadjisten egy sérülés miatt ágyhoz kötöttség, vagy bármilyen magánéleti gond.

2020. dec. 17. 13:47
 15/18 anonim ***** válasza:
40%

"hiányzik a motiváció"

A motiváció az ötödik perc környékén kezd ébredezni. Csak csinálni kell, mint az istenverte melót. Ki fogod bírni a szörnyűségesen nehézséges nekikezdést minden áldott hajnalban. Motiváció helyett meg tudsz arra gondolni eleinte, hogy mennyivel másabb ember leszel úgy, hogy minden reggel győzelemmel indul. Később meg már gondolni se kell rá, csak adja magát, a nap hátralevő, könnyebbik részével együtt.

2020. dec. 17. 14:29
 16/18 A kérdező kommentje:
15: Eljönnél hozzánk minden reggel, és felkiabálnád ezt az ablakon keresztül? 😀 Mert nagyon jó, rögtön kedvet kaptam egy kis futásra a nulla fokban. Nem vicc, tényleg bejött. Ezért szeretek edzésre járni, mert ott az edző mond ilyeneket, meg az edzőtársak.
2020. dec. 17. 16:35
 17/18 anonim ***** válasza:
16%
Ha ilyen a genetika, akkor ez ellen nem sokat tudsz tenni.
2020. dec. 17. 16:50
 18/18 anonim ***** válasza:
59%

Nézd, ezek a motiválónak tekinthető mondatok a legdurvább low effort megfogalmazások teljesen nyilvánvaló igazságokra. Közhelyek estélyiben, ha úgy tetszik. Ha nagyon fizetni akarsz érte, akkor tedd, de max 10 perc belejönni, hogy fosd vég nélkül az ilyeneket. Motiválhatsz te is százezreket, még talán jó pénzt is akaszthatsz vele. Ettől még nem fogsz reggel csatasorba állni, csak hogy kimehess futni a fagyba.

A módszer az, hogy mész és kész. Idővel egyszerűbb lesz. Főleg ha az az öt perc egy csak a reggeli futásra jellemző precíz rituálé. Idővel már mint a lakásban ragadt kutya, lősz ki az ajtóból, épp csak a pórázt nem viszed a szádban hozzá. :)

2020. dec. 17. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!