Azért tartanak soványnak, mert inkább a túlsúly az elfogadott?
A leírt súly és magasság arány nem tűnik vészesnek, de egyéni alkati kérdés is, kinek mi áll természetesen. Szerintem ez hülyeség, hogy elfogadottabb a túlsúly. Átlagban a férfiak az idő előrehaladtával "megemberesednek", ezért ritkább a középkor felé haladva a kifejezetten vékony testalkat.Ettől ez még nem baj.
Egyébként a sportolókon azért van izom, ami összességében sokat változtat a megjelenésen: te sportolsz? ha igen, sportolsz versenyszinten? Mert ha nem, tök irreleváns az összehasonlításod.
Nehogy ezen rágódj!
Ha objektív véleményt akarsz, megnézed a BMI-det, vagy ha még objektívebbet, akkor a testzsír%-odat, és összehasonlítod a komoly szakemberek által összeállított értékhatárokkal. Majd elkönyveled magadban, hogy ezzel abszolút nincs semmi baj.
#3: Igen, "ebben az életkorban" ez valóban nem átlagos. De hadd ne legyen már probléma, hogy valaki nem lesz az átlagot követve elhízott, "apatestű". :D
Egyébként én 171 centihez voltam 30 évesen 75 kg. Rendszeresen (bár csak hobbi szinten) futottam (félmaraton), meg mellette fociztam, és ilyen adottságokkal én a "dagi" voltam, akinek egyik verseny előtt még be is szóltak, hogy ekkora pocakkal te ezt nem fogod végigfutni.
Konklúzió: nem kell mások véleményére sokat adni. Egészséges keretek között az a fő, hogy te jól érezd magad a bőrödben.
Tegyél be egy arc nélküli fotót.
Lehetsz plöttyedt skiny fat is pocakkal, meg szálkás izmos is.
Most ezt így ki mondja meg?
A túlsúly és a kövérség minden csak nem elfogadott. A társadalom vékony vagy egészséges súlyú rétegének 99%-a megbélyegző, kirekesztő, megalázó ezekkel az emberekkel kapcsolatban, teljesen ismeretlenül is.
Nem gondolom az adatok alapján, hogy sovány lennél, szerintem egészséges a súlyod a magasságodhoz.
Ne másokra hallgass, ( még nekem sem kell hinned:) ítéld meg magad objektíven, nézz bele a tükörbe, nézz testtömegindexet, testzsírszázalékot, ezekből reális képet kapsz a tested állapotáról.
Az emberek akár szimpla rosszindulatból, irigységből is képesek másokra olyan megjegyzéseket tenni, amik nem feltétlen igazak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!