Hogyan ne legyen bűntudatom az evéstől?
Ez nekem valami étkezési zavarnak hangzik, erősen atipikus anorexia gyanús. Anorexiás bármilyen súly mellett lehet az ember, nézd meg pl Tess Holiday-t.
Érdemes lenne menni egy pszcichológushoz, és rendbe tenni a lelkedet.
Ha a jövőven fogyni akarsz, érdemes lenne egy dietetikussal dolgozni, aki ért is hozzá, és fog, hogy ne szaladjod el veled a ló.
Ismerős ez az önsajnálat önjutalmazás. Szinte jól esik az embernek az, hogy mennyire szánalmasnak érzi magát és nyugtázza, hogy ez így jó. Én erre születtem, én nem lehetek vékony, miért pont nekem ennyire nehéz fittnek lenni, erre a sorsra vagyok itélve, valakinek szenvednie is kell.
Na ezt el kell hagyni nagyon sürgősen. Mindenkiben ott van a lehetőség arra, hogy egészséges és fitt legyen. Bele kell fektetni az energiát és garantálom neked, hogy élvezni fogod és koránt sem annyira szörnyű vagy szenvedős, mint azt gondolnád. Apró lépések, el kell kezdeni és amint látszódik az eredmény, úgy fogsz ezekre a posztokra visszagondolni, hogy "Ah, mi járt a fejemben ilyenkor?".
"A pszichológus és dietikus is ugyanúgy megvetne"
hidd el hogy marhára nem érdekli őket, nem gondolnak cikinek, nem az a dolguk. azért vannak hogy segítsenek, ez a munkájuk.
Először is azt kell a fejedbe vésned,hogy nem attól fogsz fogyni ha nem eszel.Nyilvàn fogsz tőle,de nem úgy.Le fogsz úgy épülni.
Az ilyen embereknek akiknek étkezési vagy testképzavarai vannak , fel kell fogniuk , hogy az àlomalak nem attól fog megvalosulni hogy nem eszel .
Ugyanúgy kell enned mintha nem fogyóznàl,hanem egy átlagos nap lenne.Annyi kulonbseggel hogy kevesebb szénhidrátot, több fehérjét kell bevinned .Az egészségtelen dolgokat kerüld stb
Illetve a sportolás.Muszàj bevinni elég taplalekot , hogy legyen energiád edzeni.
Es ahogy ertelmezem neked inkább pszichésen vannak gondjaid.Fel kell fognod , hogy ezért érsz kevesebbet senkitől.Ne vond meg magadtól az ételt.
"Úgy érzem néha, hogy élni is kár, ilyen dagadtként úgyse találok senkit aki szeret, meg hasonló gondolatok."
Ez nagyon rossz hozzáállás. Tudom,sablon szöveg , de aki szeret az el fog fogadni.
Először is a fejedbe kell helyretenni a dolgokat.
Kitartast!!!!<3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!