Fekvotamasz jo a kar vekonyitasara, fogyasara?
Kalóriadeficit mellett minden jó. Gyanítom itt egy "integetőhájas" karról lehet szó, szóval a cél a fogyás lenne, nem az izomépítés, emiatt ha nincs súlyzód nem is baj, gondolom úgy sem szeretnél nagy kerek bicepszet.
A saját súlynak az előnye ebben a helyzetben, hogy nem tudsz vele masszív izomtömeget felszedni (pláne nem kalóriadeficit mellett), mivel a terhelést hamar megszokod, az izmokat elégetni tudod, kifárasztani, de fejleszteni nem, emiatt nem is nagyon fogsz vastagodni, viszont a nagy ismétléses fárasztó sorozatok égetik majd a kalóriát.
Tehát azokat a mozgásokat simán lehet alkalmazni, amit az iskolában is csináltunk, fekvők, guggolások, felülés, planc állás, futás, bicikli...
végülis minden mozgás formál de a fekvőtámasz szerintem izmosit
ugráló kötelezés az inkább jobb lehet :)
persze ha nem terhelés a labaidat vele.
ne legyen sérülés mert a későbbiekben bánni fogod hogy felelőtlenül elkezdtem :(
sok sikert :)
A baj a futas elott valo edzessel, hogy annyi idom mar nincs. Azokon a napokon gondoltam egyeb edzest csinalni, amikor nem futok.
Ugralokotel kizarva, kicsi a lakas, udvoron meg kizart, szinten nincs ugy hely egyreszt... Masreszt kb mindig esik az eso, angliaban elek:DDDD
Fekvotamasz... Amennyit en megcsinalnek, tuti nem lennek tul kigyurt tole:XD jelenleg kb 5 megy egyszerre.... 15evesen ment 50 is:)) folules is max 20 menne valoszinu...azt mondjuk lehet egyelore hanyagolnam is, de fekvobe jo lenne eljutni a napi 50ig, az szerintem max icipici lathato izmot csinalna nekem, annyi meg jo is lenne. De a plank se rossz otlet. Vmi ugralos, de nem tul ugralos, nem sok helyet hasznalo edzes kellene a koztes napokra, olyan 30 perces. Plank vagy fekvotamasz meg megoldhato lenne minden reggel ebredes utan, mielott keltem a gyerekeket, de izzaszto, faraszto edzes kizarva... Munkaba nem kene faradtan mennem. A testnek pihennie is kell neha:)))
Koszi a valaszokat, egyeb javaslatok, konkret gyakorlatok?
Talaltam YouTube on vmit, nem tunik tul neheznek. 7 gyakorlat es egy szeken kivul semmi mas eszkozt nem igenyel.
1. Ollozas kezzel kinyujtott karokkal test elott, 20 masodperc, 10sec pihi majd ujra
2. Karlendites, mintha repulni probalnal. 30 masodpercig majd 10 sec pihi es repeat.
3. Falon vegezheto fekvotamasz 20db, 2x
4.karkorzes elore hatra 10x majd ujra
5. Plank hajlitott karral. 15 masodpercig tartani 2x
6. Torzshajlitas nyujtott karral fej folott oldalra 20 masodperc 2x
7. Szek elott ulopozicio, szekre tamaszkodsz kezzel majd leeneded a feneked, de nem erinted a talajt. Ezt 10x, majd pihi es repeat.
Azt irja, akkor a legjobb ha napi 2x csinalom.
Szerintetek? Egesz jol hangzik. Eloszor kiprobalom reggelente csinalni, s ha mar belejovok, lehet estenkent is megcsinalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!