Van olyan itt, aki sokat fogyott? Mennyi idő alatt fogyott, miért hízott meg és milyen fogyókúrát csinált?
13 kg-t fogytam kb. fél év alatt(igaz az időt nem számoltam :D) nem fogyózással,hanem az eredeti kalóriabevitel csökkentésével.
most a súlytartással próbálkozom,és egyenlőre sikerül is :)
nekiálltam a cukorbeteg diétának 1 hete, kb. 2kilót fogytam eddig...
biztos nem a 90napos diétától lettem cukorbeteg. inkább a kezeletlen PCO-tól, amiből inzulinrezisztenciám lett, majd mivel erre sem jöttek rá, így lett a cukorbetegség...
2005-2007 Norbi update + futás = -30 kg
3 hónapja kettlebell, amit imádok és heti 6-szor edzem vele. Emellett a Norbi update-et kombinálom Ori Hofmekler Warrior diet-jével. A warrior és az update is életmód, nem DIÉTA. A diéta nem szabadít meg a káros szenvedélyeidtől, nem ad módot arra hogy felismerd egy másfajta táplálkozás előnyeit, mivel beszabályoz, ám hosszútávú támpontokat nem ad. Csinálod amíg kell, lefogysz, elégedett vagy, visszatérsz a régi életmódodhoz és kezdődik előröl az egész. Ne csak fogyni akarj, ez a titok. Fedezd fel egy mozgásformát, amit valóban szeretni tudsz és minden nap várod hogy csinálhasd, plusz változtasd meg az étkezési szokásaidat és fedezd fel azok előnyeit is. Élvezni kell, ha kényszer akkor nem megy. Így van ez dohányzással, alkohollal, bármivel.
Nos a fogyókúra módszerek szépek, főleg az elért eredmények. Viszont nem gondoltam volna, hogy azok a nők akik terhesek voltak és cukorbetegek lettek, a neten próbálnak tanácsot kérni diéta ügyben....Ekkora birka nem lehetsz....
Sok ember (tapasztalt) azt hiszi, hogy a cukor betegek nem ehetnek édességet....azt ennyit az össz tudásuk.
Mivel cukor beteg vagy úgy is be kell tartanod, hogy kevés szénhidrátot eszel, valamivel többet minnt az Atkins diéta alatt de lényegesen nem többet.
Lényeg, hogy folytassad a cukorbetegek étrendjét, és járj el sétálni 1-1,5 órát, hogy valami napi mozgás is legyen eleinte de az nem a porszívózás.
Egészségügyis családból jöttem, és nem értem, minden orvos lehet magánorvos...lényeg a szakterület... nem ám proktológus, vagy fül-orr-gégész XD
Minden esetre konzúltálj az orvosoddal, illetőleg egy dietetikus is nagy segítség, barátom is cukorbeteg, azóta úgy lefogyott, hogy rá sem ismernék, ha visszautazna 2évet.
Sok sikert a fogyáshoz!
kedves Tudor84: attól, hogy van cukorbeteg ismerősöd, még nem értesz a diabéteszes diétához, nem ismered a cukorbetegek kezelésének protokollját, alapelveit. pontatlanságokat, valótlanságokat írsz - nem kéne.
a cukorbetegek diétája nem olyan mint az atkins, csak egy kicsit több szénhidráttal.
a cukorbetegek nem ehetnek hagyományos értelemben vett édességet.
a kérdezőnek (mint ahogy nekem sem) szólt az orvosa, hogy cukorbetegség van kialakulóban. miután kiderült, hogy diabéteszem van, megnéztem régi orvosi papírokat - már 6-8 évvel korábban lehetett látni az előjeleket, mégsem szólt egyetlen doki sem, még a háziorvosom sem.
a mozgást tekintve egyetértek veled.
birkázni meg inkább a karámban, ha kérhetlek.
kedves utolsó, köszi a védőbeszédet! :))
120 gramm szénhidrátot lehet ennem elvileg naponta...
A kérdésben érdeklődök, hogy másoknak mik a tapasztalatai, a válaszokat nem Szent Írásnak veszem, de úgy gondolom vannak bennük hasznos dolgok, tanácsok, amik nekem is javamra válhatnak... Ettől még nem vagyok birka...
120 g ch? azért az kemény, de talán öröm az ürömben, hogy most még tart a jó idő, így a lefogyási időszak alatt sok alacsony szénhidráttartalmú zöldséget tudsz enni (salátafélék). ezek elég laktatóak. nyáron könnyebb fogyni, mint télen.
ha esetleg bajban vagy az étrenddel: tudom javasolni, hogy könyvtárban nézz utána egy-két szakirodalomnak. azokban jó mintaétrendek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!