Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik hízlal jobban?

Melyik hízlal jobban?

Figyelt kérdés
Melyik hízlal jobban, mondjuk példaként 1000 kcal csirkehús vagy 1000 kcal csokoládé? Vagy mind a kettő egyenlően hízlal?

2021. máj. 13. 22:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy #1 et és #5 öt minek pontoztátok le? Jól írták
2021. máj. 14. 14:46
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
11. Én pl. senkit nem pontoztam le, de mondjuk az 5-ös azt írta, hogy "köztudott tény", hogy a cukor jobban hízlal mint a csirke. Ez így ebben a formában nem igaz.
2021. máj. 14. 15:57
 13/21 anonim ***** válasza:
#12 ok de #1? 😅🤣
2021. máj. 14. 16:02
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

13. azt én nem tudhatom, felség🤣

de igazából azzal a válasszal nekem is az a bajom, hogy a kérdező 1000-1000 kcal-t írt, és igaz, hogy ha a csirke fehérjetartalmának termikus hatását beleszámoljuk (ahogy többen később írták), akkor a csokoládéból több kalória marad meg felhasználatlanul, de azért ezt egy étrend összeállításánál nem nagyon kell figyelembe venni, mert pofára eshet az ember (még ha a fehérje termikus hatásával akár 20-30%-kal csökkenhet is a fennmaradó kalóriamennyiség).

de alapvetően nincs ilyen, hogy valami jobban hizlal, mint valami más, nem lehet így összehasonlítani a kajákat, mert az számít, hogy valaki összességében a kalóriaszükségletén felül vagy alul eszik-e, e szerint fog hízni vagy fogyni - tehát önmagában véve egyik sem hizlal jobban a másiknál, de ezért nem is érdemes ilyen dolgokon gondolkozni, mert nem vákuumban nézegetjük a kajákat.

2021. máj. 14. 16:17
 15/21 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj 14-es, de ez amit mondasz elég, hogy kb. mindegy, hogy 1000 kcal-t fehérjéből vagy CH-ból viszel be ez nagy butaság. Igen, az elsődleges a kalóriadeficit, de attól még más, hasonlóan fontos szempontok is vannak. Megvan ennek bőven az irodalma, utána lehet olvasni.
2021. máj. 14. 19:18
 16/21 anonim ***** válasza:
56%
15. persze, hogy nem mindegy: egészség, közérzet, kinézet stb. és józan ész szempontjából. kizárólag a fogyás szempontjából tökmindegy (olvastam elég irodalmat, ezt tanulom, biztosíthatlak, hogy nem butaság). a kérdés arra irányult, hogy melyik hizlal jobban. nyilván fogyás során nem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy mit eszünk, mert minél optimálisabban szeretné az ember csinálni. de ha ezt is vákuumban néznénk (ahogy remélem senki nem teszi), akkor teljesen mindegy, a lényeg a kalóriadeficit.
2021. máj. 14. 20:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Jó, ezt elfogadom, de gondolom azt sem vonod kétségbe, hogy a kérdező nem molekuláris biológiai szempontból volt kíváncsi a válaszra, hanem azt akarta tudni, hogy ha fogyni akar, vagy nem akar hízni, akkor egyenlő-e 2 tábla csoki fél kiló csirkemellel. Erre pedig határozott nem a válasz.
2021. máj. 14. 21:12
 18/21 anonim ***** válasza:

:)) jó, ezt sejtem :))

hát igen, ha optimálisan szeretne fogyni, akkor természetesem semmiképp sem.

2021. máj. 14. 21:25
 19/21 anonim ***** válasza:
Csoki
2021. máj. 14. 21:25
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

9. Mázli, hogy nem elsősorban a kalóriatartalom számít.

, hanem a minőség, és a szervezetre gyakorolt hatás.

A csirke hasznos tápanyagforrás, laktat, teltségérzetet okoz, lassabban emésztődik meg. A csoki meg tele van finomított cukorral ,gyakorlatilag üres kalória az egész. Nem laktat, tehát semmi haszna. A megevése után felmegy a vércukor, de hamar le is esik, újra megéhezik az ember és ezáltal a szükségesnél végül több energiát fog bevinni mint kellene.

2021. máj. 14. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!