Melyik hízlal jobban?
Melyik nehezebb, egy kiló vas vagy egy kiló tyúktoll?
De azért ha esetleg a lábadra ejtenéd, akkor a tyúktollal valószínűleg jobban jársz.
A csokoládé tiszta szénhidrát és zsír, míg a csirkemell fehérjével van tele. Az alábbi szempontok miatt hizlal jobban a csokoládé:
* A fehérjebontás energiaigényes folyamat, ami növeli az alapanyagcseréd
* A szervezet CH-ból és zsírból hajlamos zsírraktár képzésére, fehérjéből sokkal kevésbé
* A fehérje, a nehéz bontása miatt sokkal jobban laktat, míg szénhidrát fogyasztása után hamarabb éhezel meg, így valószínű, hogy mást is fogsz fogyasztani
* A csirkemellnek kisebb az energiasűrűsége. 1000 kcal kb 2 tábla csokiban vagy háromnegyed kiló (!) csirkemellben van benne. Előbbit gond nélkül megeszed egy ültő helyedben, utóbbit nehezen tudom elképzelni
A csoki, minimálisan jobban "hízlal"
A makrotápanyagok közül a fehérje megemésztéséhez szükséges a legtöbb energia, így abból összehasonlítva kevesebbet tudsz kinyerni, mondjuk 98% helyett 95%ot. De persze az sokkal többet számít hogy egy nagy tábla csokit simán be lehet nyomni 1 étkezésre, míg 1 kg csirkét nehezebben és ha már meg is teszi az ember utána jó sokáig nem éhes :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!