Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gluténérzékenység esetén...

Gluténérzékenység esetén gluténmentes diétával beindulhat a fogyás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 1 éve szültem és nagyon sokat híztam, amit azóta sem sikerült leadni. Három hónapja aktívan fogyókúrázok, ami azt jelenti, hogy napi 1300-1400 kcal között eszek, de eddig összesen 1 kilót fogytam, nem akar lejjebb menni a súlyom. A napokban kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok, ez befolyásolhatja, hogy nem tudok fogyni és most, hogy elkezdem a diétát megindulhat a fogyás? Vagy ennek semmi köze nem lehet hozzá?

Köszönöm a válaszokat!

31N 90kg

2021. ápr. 13. 21:25
1 2
 1/12 anonim válasza:
78%

Semmi köze hozzá.

Remekül tudok hízni a gluténmentes etrendem mellett is🙄

2021. ápr. 13. 21:31
 2/12 anonim válasza:
Az elején fogyásnak indul a dolog, mert ugye új... viszont egy idő után megszokottá válik, úgyhogy a diétát (a fogyásra) gluténmentesen is kell tartanod a fogyáshoz. Nagyon sok kis szuper recept van.
2021. ápr. 13. 22:05
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Szia én elég fiatal vagyok, szintén glutén érzékeny. Körülbelül 1 éve derült ki. Azóta fogytam kb 15 kilót azzal hogy semmit nem ettem amiben glutén van, mondjuk ezzel már nem tudtam semmi süteményt rendes kenyeret gyorskajákat enni. Azzal hogy ezeket nem volt szabad ennem, és nem is pótoltam glutén mentes süteményekkel vagy gyorskajákkal így sokat fogytam. Hogyha te sem eszel már semmit amiben búzaliszt van, esetleg elkezdesz otthon kenyeret sütni akkor neked is sikerülhet. Igen is van köze hozzá
2021. ápr. 13. 22:05
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Gluténmentes kajákból is átlépheted a napi kalória szükségleted ergo nem fogsz ugyanúgy fogyni.
2021. ápr. 13. 22:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Akinek bejön a gluténmentes diéta és sikerül fogynia, az nem igazán a glutén hiánya miatt ér el sikert, hanem mert egy csomó egészségtelen, feldolgozott ételt is elhagy.
2021. ápr. 13. 23:33
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Fogyhatsz tőle,de csak azért,ahogy előttem is írták,nagyon sok dolog van,amit nem ehetsz meg.Változik az étrended,ha rendesen odafigyelsz,és tartod a gluténmentes étkezést.

A barátnőmnél két éve derült ki laktózérzékenység. 45 kgra fogyott,mert nem tudja már,hogy mit egyen,mert mindentől azonnal hasmenést kap,amiben tej van. Az étteremben is az ételek jelölését figyeli,van olyan hét,amikor semmilyen kaja nem jó neki,így puszta rizst rendel,vagy olyan levest,amiben tényleg nincs semmi. Nagyon megszenved vele,hízni pedig egyáltalán nem tud,pedig próbál,zavarja,hogy elől deszka hátul léc.

2021. ápr. 14. 04:33
 7/12 anonim ***** válasza:
67%
Azért a laktózmentes étrend nem viseli meg ennyire az embert. A barátnőd bután étkezik, ennyi. Annyi természetesen tejmentes étel van, hogy nem is értem miért éhezik. Évek óta nem ettem laktózt, mégis normálisan táplálkozom. Zöldséget, gyümölcsöt, húsféléket, gabonaféléket miért nem eszik? A gluténmentes diéta segítheti a fogyást. Ha rendbe jön a szervezeted és nincs állandó gyulladásban az allergia miatt, az csak jót tehet.
2021. ápr. 14. 06:27
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Van, aki pont a gluténmentes diétától kezd hízni, mert végre egészségessé válik az emésztőrendszere, és a gluténmentes diéta sokszor túlzottan rostszegény. Tehát ha fogyni szeretnél, akkor bizony ügyelni kell a kalória bevitelre, és olyan élelmiszerek fogyasztására, amik gluténmentesek, de tartalmaznak elég rostot (pl. barnarizs, útifűmaghéj, gluténmentes zabpehely, és persze zöldségek, gyümölcsök). Természetesen elég folyadékot is kell fogyasztani mellé, lehetőleg vizet.
2021. ápr. 14. 09:07
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Semmi köze hozzá, attól, mert valamiben az intoleranciát okozó fehérjét kivonták, a szénhidrát tartalma ugyanúgy ott van ;)
2021. ápr. 14. 16:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk 15 kg-t fogytam már, mielőtt kiderült a cölim, és utána is jó félév kellett, mire annyira helyreállt a bélflórám, hogy végre hasznosította is a tápanyagokat.

Annyiból "könnyebb" fogyni, hogy nincs meg a lehetőség egy veszek két-három péksütit a pékségből, vagy beszaladok a KFC-be, onnan, hacsak nem gm a hely, nem fogsz tudni mit enni. :D

2021. ápr. 14. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!