Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha az orvos egy...

Mit tegyek ha az orvos egy életre eltilt a sporttól, így hogyan fogyjak?

Figyelt kérdés
Pár éve volt egy súlyos térd műtétem, csavarokat építettek be közvetlenül a térdkalácsom alá. Elkezdtem újból tornázni, de tegnap előtt megzúzódott egy mozdulattól. Beküldtek a baleseti sebészetre, ahol röntgen után az orvos megállapította, hogy mindenféle térdet igénylő sportot, tornát hagyjak abba, mert a csavarok koptatják a térdkalácsot és kiugorhat újra. Javasolta az úszást de sajnos nálunk nincsen uszoda, elutazgatni hetente 3x nincs időm, mivel dolgozom és tanulok is egyszerre. Van aki hasonló helyzeben van? Mivel fogyhatnék le? Súlyzózni próbáltam már, de csak a mellem ment le tőle. Hasizom gyakorlatokat csinálok. (derekamon, belsőcombomon és hasamon van felesleg ) Köszönöm szépen!
2010. aug. 21. 12:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Atyaég...! Nekem csak porckopásom és puhulásom van, de az orvos nekem az úszást és a biciklizést ajánlotta. Bár a Tiéd sokkal súlyosabb, de elvileg én sem végezhetek olyan sportot, aminél a hangsúly a térd használatán van. Ennek a helyedben utánaérdeklődnék, de esetleg ha összespórolnál egy olcsó szobabiciklire? Vagy használtan venni egyet? El tudom képzelni, hogy tanulás + munka mennyire lehet kellemes, de hátha előbb-utóbb összejön rá a pénz, csak nem olyan drága.
2010. aug. 21. 18:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, gondolkodtam rajta, hogy veszek, de félek, hogy a tekerés sem tesz jót a térdemnek. Vagy esteleg ezek a taposó gépek? Tényleg jobban utána kellene járnom gyógytornásznál. Csak gondoltam hátha van valaki aki hasonló cipőben jár, mert nekik valahogy jobban hiszek, mert tapasztalatból beszélnek.

Ilyen izomstimuláló készülékeket is nézegettem, erősítés céljából.

Köszi a választ!:)

2010. aug. 22. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Ismét én vagyok. Hát mondjuk kérdezd meg, mert nekem hiába a bringázást ajánlotta, kicsit fáj tőle a térdem... Bár ha nekiállok, akkor 50-60 km-t szoktam :) Lehet, hogy a mértékletességen van a hangsúly. A taposás...hát, nekem akkor is kattog a lábam, ha lépcsőznöm kell, lehet, hogy ez sem a legjobb megoldás. Kérdezd meg az orvost ismét, és írj, hátha mond valami újat, amiben van tapasztalatom!
2010. aug. 23. 16:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Okéoké, ha megtudok valami újat szólok!:) Köszi ismét a választ!!!
2010. aug. 23. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!