Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ma az orvos azt mondta nekem,...

Ma az orvos azt mondta nekem, hogy nem a széhidrát hízlal, hanem a zsír. Mi az igazság?

Figyelt kérdés

Azt ne írjátok, hogy a zöldség nem hízlal - egyrészt tudom, másrész viszont zöldséggel nem lehet tartósan jóllakni, és jojóhoz sincs kedvem.

Azt is tudom, hogy mértékkel minden belefér, és hogy fontos a mozgás. Az érdekelne, hogy mit érdemes jobban csökkenteni, inkább a zsír vagy inkább a szénhidrátot.

2011. márc. 25. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
mindenképp a szénhidrátot, de ez nem azt jelenti, hogy a zsírt nagy kanállal lehet mellette enni... a kenyeret próbáld meg első körben minimalizálni és lecserélni teljes kiörlésűre. Ezenkívül hagyd el a péksüteményeket, tésztaféléket. Első lépésnek megteszi, észre fogod venni a változást.
2011. márc. 25. 12:35
 2/7 anonim válasza:
Fogyni akarsz? Doki mondta? Ha már ott voltál, nem csináltattál egy részletes vizsgálatot? Az orvosok megtudják mondani, miből mennyit kell enni azért, hogy fogyjál ill. hízzál. Egyik ismerősöm is így fogyott le. Előtte próbálkozhatott bármivel,.
2011. márc. 25. 12:36
 3/7 bix ***** válasza:
65%

a szénhidrát az gyakorlatilag energia. ha több energiát viszel be akkor a szervezet egy részét elraktározza későbbre. ez a zsír ami lerakódik... szénhidrátok ugyanúgy hízlalnak (lásd pl fehérkenyér, aminél szutykosabb egyszerű szénhidrát nincs és hízlal is mint állat... zsírtartalma meg nincs gyakorlatilag.)

)

2011. márc. 25. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

A kettőt úgy kombináld, hogy minnél előnyösebb legyen a kapott produktum. A zsírok bár a legmagasabb kalóriatartalmúak, mégis jobban telítenek, mint a szénhidrátok. Ezért kevesebb zsírt használva ugyanoda jutsz, mintha több szénhidrátot fogyasztanál. Azaz, szinte ugyanabba a pontba kerülsz, csak épp hogy szénhidrátból többet kell fogyasztanod ahoz, hogy jóllakj, míg zsírból kevesebbet.

A lényeg az, hogy egyensúlyban kell legyen a zsír és a szénhidrát is az étrendünkben. A zsírt nem szabad kiírtani, főleg a telítettlen zsírt nem szabad elhagyni.

A szénhidrátot úgyis mindenki fogyasztja, viszont a zsírokról sok tévhit áll fent, amelyek közül a legtöbb nem igaz.

Zsírt fogyassz mindennap és szénhidrátot is, a fehérjét már nem is mondom, mert az alap. A lényeg az, hogy a napi összegzésben mennyire volt helyes az étkezésed.

2011. márc. 25. 12:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért nem kértem kivizsgálást, mert semmi bajom. Céges orvosi vizsgálat volt, és 1 kerek kilóval több vagyok, mint 2009-ben felírták. 67/68 (168 cm). A 67-re azt mondta ugyanez a doki (idézem): 30 felett nem kell úgy kinézni, mint egy anorexiás tini. Most meg +1 kilóval fogyjak le? Na mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy én úgy tudtam, hogy a szénhidrátot kell kerülni elsősorban, most meg azt mondja, hogy egyek nyugodtan szénhidrátot, csak zsírt ne. (A csirkében is rengeteg zsír van, látom, mennyi sül ki belőle!)
2011. márc. 25. 14:32
 6/7 anonim ***** válasza:

ha sok zsírt eszel, akkor biztosan hízni fogsz. ha sok szénhidrátot eszel, akkor 2 lehetőség van. ha a tv előtt zabálod, akkor hízni fogsz. ha egy 40 km-es halálfárasztó biciklitúrán eszed, akkor nem hízol, mert a szénhidrát energiaforrás. ha a szervezeted fel tudja használni (mert pl. intenzíven sportolsz), akkor nem hízlal, de ha csak ülsz egyhelyben, akkor nem tudja hova tenni, hát teszi zsírba.

tehát aki naponta intenzíven sportol, annak szüksége is van a ch-ra, mert úgyis egyből elégeti. viszont zsírra csak minimális mértékben, mert a szervezet egyből raktároz. ez biológiai tény, de manapság az emberek ugye nem sportolnak nap mint nap (meg nem végeznek nehéz fizikai munkát a mezőkön mint anno). így aztán érdemes a ch bevitelre is figyelni, minél kevesebbet mozog az ember, annál jobban.

2011. márc. 25. 16:35
 7/7 anonim ***** válasza:
A csirkében kevés zsír van, max. a bőrős része van tele vele, mert ott raktározódik el, ami kisül belőle az víz, lé, ami benne van.
2011. márc. 26. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!