Hogy tudjak lefogyni?
163 cm vagyok, 64 kg, 48-50 kg voltam általában (nincs rajtam izom). Ha tartom a napi 1200 ckal bevitelt, mennyi idő alatt tudok legalább 10 kg-ot leadni? Milyen mozgásformát végezzek?
A hízásom oka a rengeteg kalóriabevitel és mozgás hiánya (kb. egész nap feküdtem az ágyba(covid és depresszió), kb 3 hónap így telt, aztán összeszedtem egy kicsit magam). Ezt(16 kg) egy év alatt sikerült felszednem.
23/L
A napi 1200 kalória jó kiindulópont fogyáshoz. Azt javaslom, havonta legfeljebb 2 kilót fogyj, így kényelmesen és egészségesen válhatsz karcsúbbá. Ebből következik, hogy 10 kiló leadásához körülbelül fél évre lesz szükséged.
Mozgásnak az a legjobb, amit szívesen csinálsz, mert amit nem élvezel, azt abba fogod hagyni. :-) Olyan kellene, ami a teljes tested megmozgatja. A Youtube-on rengeteg fitneszvideó van, keresgélj kedvedre! Persze lehet biciklizni, futni, gyalogolni, vagy ha jobban szeretsz bent edzeni, akkor az ellipszis trénert ajánlom.
Nagyon sokszor látom ezt az 1200 kcal-t. Vagy épp 1400- stb. De Miért pont ennyi? Miért kell konkrét kalóriaszámokhoz ragaszkodni? A tested nagyon jól meg tudja mondani mikor éhes, mennyi energia kell neki. Ami nem is mindig lesz ugyanannyi. ( Persze jobb az is ha normális minőségű élelmiszerekből van.)
Amúgy ez az 1200 borzasztó kevés.
Azert 1200 vagy 1400Kcal, mert ehhez a magassaghoz es sulyhoz az tarsul, hogy a napi kaloria egetese kb 1600Kcal. Szoval ezala kell menni, ahhoz hogy fogyjon.
A testem olyan jol megtudta mondani, hogy mikor ehes es mennyi energia kell neki, hogy napi 7000Kcal lett a vege es 110Kg 180cm-es magassag melle. Lehet van akinel ez mukodik, de van akinel nem.
Az 1200Kcal a minimalisan ajanlhato kalorio mennyiseg 163 cm magassaghoz es 64kg-hoz.
Ha ezt belovi maganak akkor maximum egy csoki ferhet bele, de azzal mar lehet, hogy tul sok kalorit fog bevinni.
Ha megadod a magassagod, sulyod akkor konnyen megmondnaom a szervezeted mennyi kcal-t kepes elegetni egy nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!