Hogy fogyhatnék le júliusig 5 kilót?
10es, bizonyitott tény, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget a finomított szénhidrátok fogyasztása okozza. Ugyancsak bizonyított, hogy a cukorbetegség egyszerűen meggyógyítható a szénhidrátbevitel csökkentésével. És mivel a szenhidrát is kalória, nyilván kalóriadeficit lép fel egy ilyen diéta során.
Zsirmegvonásról szó sincsen.
#11
Ha ez bizonyított tény, akkor kérlek mutass nekem olyan kutatásokat, amelyek ezt bizonyítják. A cukorbetegséget nem gyógyítja a ch bevitel csökkentése, csak tünetmentess teszi. Ordas nagy különbség. A magas zsír bevitel alakít ki inzulin érzékenységet. Tessék, én tudok kutatásokat mutatni, amik az én igazamat támasztják alá.
H. P. Himsworth, E. M. Marshall. The diet of diabetics prior to the onset of the disease. Clinical Science 2, 95-115, 1935. NA.
H. P. Himsworth. Insulin Deficiency and Insulin Inefficiency. Br Med J. 1940 May 4; 1(4139): 719–722.
M. Roden, T. B. Price, G. Perseghin, K. F. Petersen, D. L. Rothman, G. W. Cline, G. I. Shulman. Mechanism of free fatty acid-induced insulin resistance in humans. J Clin Invest. Jun 15, 1996; 97(12): 2859–2865.
M. Roden, K. Krssak, H. Stingl, S. Gruber, A. Hofer, C. Furnsinn, E. Moser, W. Waldhausl. Rapid impairment of skeletal muscle glucose transport/phosphorylation by free fatty acids in humans. Diabetes. 1999 Feb;48(2):358-64.
J. Shirley Sweeney. DIETARY FACTORS THAT INFLUENCE THE DEXTROSE TOLERANCE TEST A PRELIMINARY STUDY. JAMA Int Med, Dec, 1927, Vol 40, No. 6.
E. W. Kraegen, G. J. Cooney. Free fatty acids and skeletal muscle insulin resistance. Curr Opin Lipidol. 2008 Jun;19(3):235-41.
Itt van még egy cikk 150 hivatkozással, hogy a legfelsőbb szinteken a tényleg hozzáértő tudósók az alacsony zsír bevitelt és a magas teljesértékű szénhidrát bevitelt ajánlják mindenféle cukorbetegségre, akár megelőzés, akár kezelés szempontjából. Ezek kicsit komolyabb emberek, mint a magyar orvosok és dietetikusok, akik még mindig ott tartanak, hogy 160 g, vagy még kevesebb ch.
"És mivel a szenhidrát is kalória, nyilván kalóriadeficit lép fel egy ilyen diéta során."
Oké, de akkor megint csak ott tartunk, hogy kalória deficit kell. Azt meg miért pont a szénhidrát csökkentésével akarjuk elérni? Abban nincs vita, hogy minőségi szénhidrátot kell bevinni, tehát nem mesterséges cukrot meg fehér kenyeret kell enni. 1 g ch 4 kcal, 1 g zsír 9. Márcsak ezért sem praktikus, mert amellett hogy a sok zsír egészségtelen, ugyanannyi kalória bevitel mellett többet lehet enni, ha ch heavy az étel. Ami jó, mert több tápanyag, több mikronutriens (ugye azok is fontosak, csak valamiért senki nem jut tovább a makróknál) és kevésbé lesz éhes az ember.
#14
Az a nagy baj, hogy magyarul nagyon kevés kutatás van. Ezért kell angolul tájékozódni. Ha olvasol egy magyar cikket, az nem forrás. Nekik is kellene hivatkozniuk egy kutatásra, persze sokszor nem teszik. Ezt a videót tudom mutatni, itt magyarul mondják el a lényeget angol nyelvű kutatásokra hivatkozva.
Közben találtom egy magyar nyelvűt is. Ez a PTE kutatása a növényi étrendről. Szó van benne arról is, amiről én beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!