Melyik fogyókúra lenne a legjobb nekem?
sajnálom, hogy piszkálnak a szüleid :(
én azt mondanám, hogy olyan fogyókúrát ne csinálj, aminek "neve" van.
vagyis ketó, low carb, low fat bla bla bla, ezeket hagyd.
egy hétig ne csinálj mást, csak írd fel, hogy miket eszel/iszol egy nap.
de mindent írj fel tényleg, ami bekerül a gyomrodba.
ha egy hét után erre ránézel, talán magad is látni fogod, hogy mi a gond (a súlyodat papíron nézve nem sok, talán 1-2 nasi itt-ott).
ha tényleg ennyi, akkor ezekből ehetsz kevesebbet és közben mozogj valamivel többet, mint eddig.
ha esetleg nem világlik ki a listából, hogy mi a bibi, akkor megnézheted a kaják kalóriatartalmát is, aztán hogy neked mennyi kalóriára van szükséged egy nap, és ennél a szükségletnél naponta 200-300 kalóriával egyél kevesebbet. ezt csináld kitartóan, és meglesz az eredménye. ha mégsem, nyugodtan írj.
Fogyókúra? Egyik sem. Életmódváltás. Étrend váltás, rendszeres mozgás. Mondd meg a szüleidnek, hogy vegyenek egészségesebb ételeket a gyereküknek, húst, zöldségeket, tojást, sajtot, olajos magvakat. Fehérlisztet, cukrot, túl sok feldolgozott, finomított, túl sok adalékanyagot, ilyen vagy hasonló cuccokat kerüld , péksütiket, cukros üdítőket, édességeket, csipszeket stb
Bocs de a szüleid felelőssége, illetve annak hiánya a probléma, mert ezek szerint nem biztosítanak egészségesebb étrendet számodra.
Tipikus barmok, hogy közben téged hibáztatnak.
Neked a kiegyensúlyozott egészséges étkezés tenné a legjobbat, sporttal kiegészítve.
Leírnád példaként mit eszel egy nap?
És a dagadtak b****sztatják a 71 kilóst???? Atya ég. Legközelebb mond meg, hogy ők azok, akik valójában kövérek. Persze valószínű megsértődnek majd, de nem ártana szembesíteni őket, ha már magukat nem veszik észre.
Amúgy az én szüleim is ilyenek, egész gyerekkoromban engem hibáztattak, miközben tőlük tanultam a rossz példát, anyám 120 kg volt sok évig. Fehérlisztes tészta, fehér rizs, sült krumpli volt legtöbbször amire költöttek. El is híztam, hiába sportoltam.:(
Ma már a férjemmel élek, sokat tanultam, teljesen más utat járok a táplálkozásban, és gyógyulok, fogyok:)
De csesztetnek, mert van rajtad egy kis túlsúly, érdekes szüleid vannak. Mindenesetre, akkor az a lehetőséged, hogy magadnak főzöl, ők gondolom innen már nem nagyon fognak elkezdeni egészségesen élni.
Mond meg nekik, hogy elég volt, te szeretnél egészséges lenni, főzöl magadra, bevásárolsz hozzá, neked ne főzzenek,a gyerekük vagy, adják oda a pénzt, és te megoldod magadnak.
Sajnos jobb megoldást nem látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!