Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik fogyókúra lenne a...

Melyik fogyókúra lenne a legjobb nekem?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. 172 cm magas vagyok és 71 kg . A szüleim folyton azzal piszkálnak hogy dagadt vagyok. .. Nekem ez màr nagyon rosszul esik
2021. márc. 30. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

sajnálom, hogy piszkálnak a szüleid :(

én azt mondanám, hogy olyan fogyókúrát ne csinálj, aminek "neve" van.

vagyis ketó, low carb, low fat bla bla bla, ezeket hagyd.

egy hétig ne csinálj mást, csak írd fel, hogy miket eszel/iszol egy nap.

de mindent írj fel tényleg, ami bekerül a gyomrodba.

ha egy hét után erre ránézel, talán magad is látni fogod, hogy mi a gond (a súlyodat papíron nézve nem sok, talán 1-2 nasi itt-ott).

ha tényleg ennyi, akkor ezekből ehetsz kevesebbet és közben mozogj valamivel többet, mint eddig.

ha esetleg nem világlik ki a listából, hogy mi a bibi, akkor megnézheted a kaják kalóriatartalmát is, aztán hogy neked mennyi kalóriára van szükséged egy nap, és ennél a szükségletnél naponta 200-300 kalóriával egyél kevesebbet. ezt csináld kitartóan, és meglesz az eredménye. ha mégsem, nyugodtan írj.

2021. márc. 30. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Fogyókúra? Egyik sem. Életmódváltás. Étrend váltás, rendszeres mozgás. Mondd meg a szüleidnek, hogy vegyenek egészségesebb ételeket a gyereküknek, húst, zöldségeket, tojást, sajtot, olajos magvakat. Fehérlisztet, cukrot, túl sok feldolgozott, finomított, túl sok adalékanyagot, ilyen vagy hasonló cuccokat kerüld , péksütiket, cukros üdítőket, édességeket, csipszeket stb

Bocs de a szüleid felelőssége, illetve annak hiánya a probléma, mert ezek szerint nem biztosítanak egészségesebb étrendet számodra.

Tipikus barmok, hogy közben téged hibáztatnak.

2021. márc. 30. 21:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Neked a kiegyensúlyozott egészséges étkezés tenné a legjobbat, sporttal kiegészítve.

Leírnád példaként mit eszel egy nap?

2021. márc. 30. 22:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha egy gyerek kövér, az a szülő szégyene. Jó nagy parasztok, hogy még csesztetnek is, amellett, hogy képtelenek voltak normális életmódra tanítani. Tudom milyen érzés, velem is ez volt pár éve. Egyébként az a lényeg, hogy minél kevesebb feldolgozott ételt egyél, száműzd a fehér lisztet, cukrot, junk foodot, olajat. Mellette mozogj és általában ennyi elég.
2021. márc. 30. 23:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát igazából változó Mit eszek egy nap ... reggelizni nem szoktam, ha igen akkor pedig csak valami gyümölcsöt. Az ebéd, amit anyukám főz de ebből is csak kis mennyiséget ( nem főz egészségesen, olajos nagyon meg fűszeres ) . A vacsora nálam mindig müzli.
2021. márc. 31. 02:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha a fűszeres nem a sóst jelenti, akkor nem baj, sőt. Akkor ülj le velük és beszéld meg velük, hogy egészségesebben akarsz élni. Ők nem túlsúlyososak?
2021. márc. 31. 11:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Anyukàm 100x kg és apukám már 200 kg felett
2021. márc. 31. 17:18
 8/9 anonim ***** válasza:

És a dagadtak b****sztatják a 71 kilóst???? Atya ég. Legközelebb mond meg, hogy ők azok, akik valójában kövérek. Persze valószínű megsértődnek majd, de nem ártana szembesíteni őket, ha már magukat nem veszik észre.

Amúgy az én szüleim is ilyenek, egész gyerekkoromban engem hibáztattak, miközben tőlük tanultam a rossz példát, anyám 120 kg volt sok évig. Fehérlisztes tészta, fehér rizs, sült krumpli volt legtöbbször amire költöttek. El is híztam, hiába sportoltam.:(

Ma már a férjemmel élek, sokat tanultam, teljesen más utat járok a táplálkozásban, és gyógyulok, fogyok:)

2021. márc. 31. 17:35
 9/9 anonim ***** válasza:

De csesztetnek, mert van rajtad egy kis túlsúly, érdekes szüleid vannak. Mindenesetre, akkor az a lehetőséged, hogy magadnak főzöl, ők gondolom innen már nem nagyon fognak elkezdeni egészségesen élni.

Mond meg nekik, hogy elég volt, te szeretnél egészséges lenni, főzöl magadra, bevásárolsz hozzá, neked ne főzzenek,a gyerekük vagy, adják oda a pénzt, és te megoldod magadnak.

Sajnos jobb megoldást nem látok.

2021. márc. 31. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!