Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen adatokat kell mérni és...

Milyen adatokat kell mérni és milyen gyakran, hogy reálisan szemmel tudjam követni az étkezésem (fogyásom) eredményességét?

Figyelt kérdés

Legjobb lenne testzsírszázalék, de arra nincs lehetőségem.

Centikre és súlyra gondolok.

Centikben mit mérjek? Pl nem vagyok lábszárra hízós, azt nem kell mérnem?

Súlyt (meg centit is) milyen gyakran kell mérni? Volt aki azt mondta hogy naponta kell nezni nem-e megy felfele a mérleg, más azt hogy havonta ad ki reális értéket.

2021. márc. 9. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A súlyt ne mérd mindennap mert nem fog látszódni naponta a hízás vagy fogyás és csak idegesíted magad vele. Szerintem hetente egyszer mérd, akkor már jobban látod.
2021. márc. 9. 16:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mérheted naponta a súlyod, de figyelembe kell venni, hogy ingadozik. Ha minden héten átlagot számolsz, az valamennyire megbízható, de nőknél a ciklus is beleszól a testsúlyba. Ha nő vagy, tényleg az a legjobb, ha egy hónap van az összehasonlított értékek között.

Méretet tekintve lehet például haskörfogatot mérni, vagy lejjebb, a fenéknél. Ezek biztosan csökkennek, ha fogy az ember.

2021. márc. 9. 16:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a mell, derék, fenék, felkar, comb körméretét érdemes figyelni, mert ezek jobban mutatják az alakváltozást, mint a kilók
2021. márc. 9. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A tükröt és a mérleget kell nézni együtt.

A súlymérés történjen úgy, hogy minden nap lehetőleg azonos körülmények között méred magad. A legjobb talán reggel mosdóhasználat után. Ezeket felírod minden nap, és hetente átlagolod. És a heti átlagokat méred össze, így egy egész jó közelítést kapsz arról, hogy hogy alakul a súlyod-

2021. márc. 9. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!