Változtatni szeretnék, Hol kezdjem?
Az elmúlt pár hónapban fekvő gipszes, mikor ez rendbe jött, kis időre karanténba voltam téve, már nincs ilyen problémám. Olyan munkát végzek ami működik home office-ban, de rengeteget kell a gépnél ülnöm, ráadásul folyamatosan összpontosítanom kell a részletekre, tehát nagyon igénybe veszi a figyelmem. Mellette szoktam mozogni, nyújtani kicsit, meg 2-3 naponta elmegyek egy nagyobb sétára, vany hogy csinálok pár gyakorlatot, de nem valami hosszú ideig (10-12p).
Szeretném kicsit... nem csak Aktívabban, hanem jól is csinálni. Fogyni és erősödni szeretnék, de nem tudom, hol kezdjem és nem ismerek olyat, akivel tudnék ilyenről beszélni. Mit javasoltok?
22 vagyok, 195 cm, kb 114 kg. A bal lábam volt gipszelve baleset miatt, már semmi gond nincs vele, gyógytorna szerű dolgot kell végeznem vele.
Segítség, a pontosítás kedvéért az étrend kialakításában és a gyakorlatok kiválasztásában kellene. Ami biztos, hogy glutén mentes dolgokra van szükségem.
Először mindenképpen az étrendedet tedd rendbe. Elég sok a túlsúlyod, ráadásul rehabilitáción vagy a törött lábad miatt. Keress egy neked szimpatikus alkalmazást, kalóriabázis, yazio, hasonló appom, oldalak, ezeken tudod vezetni miből, mennyit eszel. Kezdetben monitorozd, hogy most hogyan étkezel, ebből megtudod, milyen az összetétele, aklóriatartalma a mostani életvitelednek. Azt is kb ki tudod számolni, hogy mennyit égetsz el (ha aktívabb leszel, akkor is ajánlom az ülő életmód opciót, mert gyakran felülbecsülnek a többi esetben a kalkulátorok, és tételenként add hozzá az aktivitást).
Aztán ha ez megvan, akkor kezdj fokozatosan változtatni. Azt szokták mondani, hogy diétához javasolt a magasabb fehérjebevitel, 1,5-2g/ttkg (ideális súlyra számolva). Az legyen meg, emellett 500-1000 kcal közötti deficit naponta. BMR alá ne menj, akkor inkább stagnálj egy napig. Ahogy fokozatosan mennek le a kilók, növelheted a mozgás mennyiséget is. Emellé persze sok folyadék, nem árt egy multivitamin és egy komplex ásványianyag pótló.
Ételekből nyilván kerüld a cukrot (glutén miatt gondolom a fehérliszt nem kihívás), a telített zsírsavak túlzott bevitelét. Sovány húsok, sovány tejtermékek, zöldségek minden mennyiségben, ami a keretedbe belefél. Olajos magvak, gyümölcsök mértékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!