Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen mozgást végezzek és...

Milyen mozgást végezzek és mennyit, hogy hatékonyabb legyen a fogyásom?

Figyelt kérdés
Nagyjából egy hónapja váltottam életmódot, 17 éves fiú vagyok, kb 105 kilóról indultam 178 centivel. Naponta maximum 2000 kalóriát szoktam bevinni, azt is egészségesebb kajákból (húsok, zöldségek, zab, stb). És hetente 3-4x szoktam edzeni itthon súlyzóval 30-40 percet, amiben szokott lenni has is, láb is stb. Viszont ebben alig izzadok meg, annyi hogy kicsit izomlázam lesz másnap, de nem hiszem, hogy ezzel olyan hatékonyan égetném a zsírt. Az a baj hogy itthon kardiozni nem nagyon tudok, mert panelban lakunk emeleten, és még a sima edzésem közben is recseg a padló, szóval nagyon hangos lenne ha még ugrálnék is meg ilyenek.. Ezen kívül még rendelkezésre áll egy bicikli, amivel csak 2x voltam biciklizni az utóbbi hónapban, akkor is este kimentem egy 20-25 percre kerülni egyet, de mire hazaértem nagyon leizzadtam. Szerintetek ha mondjuk elkezdenék többet biciklizni, mondjuk egy-másfél órákat heti többször, akkor hatékonyabban fogynék?
2021. febr. 13. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
10 fok alatt ne nagyon biciklizz, mert tönkre vágod az ízületeidet. Persze van olyan, aki ilyenkor is nyomja, de ő nyilván nem most kezdte. Ezzel a súllyal inkább a tempós sétálást és a hétvégi hosszú túrázást ajánlanám. Néhány hét múlva enyhül az idő, akkor tudsz már bicajozni, de a 20-25 perc az semmit sem fog érni. Legalább 2-3 óra biciklizés, terepen, hegynek fel, azzal hatékonyan égeted a zsírt, meg is izzadsz és az ízületeidet sem terheled túl. Nyár közepére leadsz annyit, hogy kocogni is tudj.
2021. febr. 13. 16:14
 2/5 anonim ***** válasza:
A kardió segít a fogyásban, a súlyzó nem igazán, ezt jól látod. A biciklizés jót tenne. Youtube-on találsz "csendes", nem ugrálós kardiókat, azokban is bőven meg lehet izzadni. Silent, apartment friendly cardio, ilyesmiket keress.
2021. febr. 13. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Panel lépcsőzés a legjobb.10 perc annyit ér mint 20 perc futás.
2021. febr. 13. 16:28
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk fuss el Kairóig .
2021. febr. 13. 16:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Heti 5, max 6 edzés. Szerintem diéta alatt nem foghatsz mellé azzal, ha sokat mozogsz. Minél több, annál jobb, de fokozatosan szoktad hozzá magad. Illetve keress olyan mozgást, amit szeretsz. Zsírégetésre a legjobb az aerob mozgás mint a biciklizés, kocogás, de már az is sokat számít ha elmész egy ór@ra kutyát sétáltatni. A lényeg hogy légy aktív
2021. febr. 13. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!