Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan oldjátok meg a rendszer...

Hogyan oldjátok meg a rendszeres, egészséges étkezést? Van valami tippetek, tanácsotok?

Figyelt kérdés

Nekem ez a legnehezebb része az életmódváltásnak (kiderült IR-es vagyok és fogyni is szeretnék), mert azt érzem, hogy nincsen erre elég kapacitásom. Éveken keresztül abszolút nem figyeltem oda az étkezésemre, azt ettem amit megkivántam, akkor amikor tudtam vagy szerettem volna (pl. soha nem reggeliztem, valamikor csak délután ettem először stb., tehát össze-vissza). Most viszont nagyon nehéznek és időigényesnek találom azt, hogy mindig előre kitaláljam és megtervezzem, hogy mit egyek, figyeljek oda mit ehetek és mit nem, vásároljak be, készítsem el, közben méricskéljek és számoljak, majd egyem meg a megfelelő időben... Számomra ez borzalmas, kb. az egész nap a kajáról szól. Nem is szeretek főzni stb., de így méginkább elmegy tőle a kedvem és legszívesebben egész nap nem is ennék inkább semmit.

Van valami tippetek, hogy ezt mégis hogyan lehet megkönnyíteni?

2021. febr. 10. 22:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Idővel belejössz.

Amióta vírus van, sokkal jobb az étkezésem, meg fogytam is 10 kg-t (egyetemista vagyok).

Ugye legtöbbször tudok itthon enni, ha nem, akkor rászoktam, hogy vigyek magammal ételt, általában előző este készítem el: főtt tojást, sajtot, paprikát-paradicsomot, felvágottat, fasírtot, rántott húst, ilyesmit szoktam vinni.

1napnál előbbre nem tervezünk meg semmit, mindig van itthon egy sor olyan hozzávaló, ami általában kelleni szokott.

Használd a kaloriabazis.hu-t, ott láthatod, mik a makrók, látod, miből mennyit ehetsz. Pár hét alatt beletanulsz, hogy azok, amiket rendszeresen eszel, miből mennyit tartalmaznak.

Nem tudom, neked beválik-e, én nem mondtam le a kedvenc ételeimről sem, akkor sem, ha most csak r*hejesen kis mennyiséget eszem némelyikből.

2021. febr. 10. 23:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel. Nekem az első két hét volt ilyen, alig ettem. Aztán ahogy telt az idő, bevásároltam és feltöltöttem a spájzot és a mélyhűtőt megfelelő alapanyagokkal, és belejöttem a főzésbe is. Egy idő után már nem méricskéltem mindent, ránézésre tudom, miből mennyit kellene ennem. Nagyobb adagokat főzök, ami 2-3 napra elég nekem, ha esetleg megunom, lefagyasztom és megeszem máskor. Pl. sütök egy kiló húst, azt eszem pár napig, de a köreteket variálom. Levesből se annyit főzök, amennyi 1 evésre elég. Így kb. 3 naponta kell kicsit több időt töltenem a konyhában, a másik két napon kb. félórát. De vannak olyan bevált főtt ételeim is, amik max. 30 perc alatt elkészülnek.
2021. febr. 11. 08:54
 3/4 4Round válasza:
Tervezze meg étkezését egy hétre, és minden szükséges összetevőt vásároljon meg hetente egyszer. Így könnyebben étkezhet rendszeresen és egészségesen minden nap. Talán az első hetek nehézek lesznek, de később tetszeni fog egy ilyen rutin.
2021. febr. 11. 13:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Én csak az első kb.3 hónapban mértem, számoltam, porcióztam mindent, akkor kb.nekem is az ételek körül forogtak a gondolataim és erről sziktak a napjaim. De ennyi idő bőven elég volt arra, hogy beletanuljak, hogy konyhamérleg nélkül is meg tudjam állapítani a mennyiségeket, hogy megtanuljam automatikusan a gyakran használt alapanyagaim kalóriatartalmát, stb. Es ugyanúgy fogyok tovább, hogy már nem erről szólnak a napjaim, nem mérek és számolok semmit, maximum nagyjából fejben.
2021. febr. 11. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!