Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hatékony így is az edzés?

Hatékony így is az edzés?

Figyelt kérdés
Egy sérülés miatt az utóbbi 2 hónapban nem tudtam mozogni, nagy túlsúlyról fogyókúrázok, most 115 kg/174 cm vagyok. Korábban sétáltam, tornáztam itthon, de most 5-10 percnél többet nem bírok csinálni. Épp emiatt a napi 30 perces tornát szétszedtem 3x10 percre. Így is hatékony, vagy mindenképpen ki kellene tartanom és egyhuzamban végigcsinálni a 30 percet?
2021. febr. 10. 08:00
 1/5 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy a 3x10 perc úgy néz ki napon belül, hogy reggel 10 perc, délután 10 perc és este 10 perc, tehát több óra kimarad közöttük.
2021. febr. 10. 08:01
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Ez sajnos vajmi kevés...
2021. febr. 10. 10:10
 3/5 Mr.Q77 ***** válasza:
38%

milyen tornáról van szó?/milyen sérülésed volt?/kaja rendben van?

nem tudom milyen tornát csinálsz de 10 perc az elég kevés.

De ha már 10 perc után is lihegsz/nem kapsz levegőt, akkor ne erőltesd.

A lényeg a rendszeresség (ne add fel) és a progresszivitás. mindig változtasd az edzést hogy a test ne szokjon hozzá: növeld az edzés időtartamát vagy ugyanannyi ideig edzel de növeld a súlyt és/vagy az intenzitás

néz utána: HIIT tréning (High-intensity interval training)

-"piramis" edzésterv

2021. febr. 10. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem írod, mit edzel. Cardio jellegű edzésnél a szétszedett valószínűleg nem annyira hatékony, erőedzésnél viszont talán még hatékonyabb is úgy.
2021. febr. 10. 11:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

teljesen jó, ahogy csinálod, semmit ne erőltess az elején ennyi kihagyás után és ekkora túlsúllyal (ezek bármelyike elég ahhoz, hogy lassan kezdj bele, de a kettő egyszerre még inkább óvatosságra int).

ha ennyi megy, ennyi megy, ne keseredj el, majd lesz jobb is.

a mobilitási gyakorlatok fontosak és hogy újra hozzászokj a mozgáshoz és a terheléshez (ami a túlsúlyod miatt amúgy sem lehet túl nagy).

szép fokozatosan haladj, közben remélhetőleg fogyni is fogsz (nem a tornától/mobilitási gyakorlatoktól, hanem a megfelelő étkezéstől), és ahogy látod, hogy már bizonyos dolgok könnyen vagy könnyebben mennek, növelheted az intenzitást, terhelést. arra mindig figyelj, hogy az izületeidet terhelő gyakorlatokat a súlyod függvényében végezz (tehát jó ideig ne). hajrá!

2021. febr. 10. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!