Ezek a puffasztott rizs, búza termékek nem hizlalnak?
Figyelt kérdés
Lehet őket kenyér helyett is enni? És sósba is vagy csak sótlanba?
Köszi a válaszokat
2010. aug. 16. 11:14
1/7 anonim válasza:
Nem igazán hízlalnak.
De a fő szerepük úgytudom az, hogy könnyebben teleeszed magad, merthát puffasztott, és telítettség érzetet ad.
2/7 anonim válasza:
Eheted kenyér helyett is, inkább a sótlan változatát. De! hosszú távon nem fogod bírni. Inkább egyél reggelire rendes kenyeret, csak ne fehér liszteset, hanem teljes kiörlésűt, vagy natúr gabonát. Jobban telít. Vacsira meg ehetsz puffasztott szeletet pl. 1 szelet csirkesonkával, sovány sajttal, zöldségekkel.
Alapból nem tartalmaz sok kalóriát, de nyilván ha megeszel belőle 30at, már elég jelentős a kalóriatartalma.
3/7 anonim válasza:
több kalória van ezekben, mint a fehér kenyérben, csak olyan vacak száraz, hogy nem tudsz belőlük sokat enni :D
4/7 anonim válasza:
Szia.Én is sokszor ettem ezeket, mondván ez jobb mint a kenyér egészségesebb stb.Viszont ma találtam egy olyan oldalt ahol azt irták, hogy a puffasztott rizs, puffasztott búza gyorsan felszívódo szénhidrát, amitől (persze nagy mennyiségbe) felmegy a vércukor szinted, ez tulzott inzulin termeléshez vezet amiből pedig következik a zsirraktározás.Nem tudom ez mennyire kamu, mennyire igaz, de azért leirtam neked:)
5/7 anonim válasza:
Én puffasztott búzát szoktam enni kenyér helyett és nagyon szeretem. :) 1 szelet 37 kcal, ebből én általában 5 szeletet eszek szendvicsnek elkészítve, kis sonka + sok zöldséggel megpakolom (uborka vagy paradicsom) és jól is lakok vele.
6/7 anonim válasza:
Az az inzulinos dolog mindenre igaz, ami finomított termék. És mivel pl. a puffasztott rizsszeletben finomított fehér rizs van, nyilván ez is kiváltja azt a reakciót a szervezetben. Plusz amiatt sem jó, mert késztetést fogsz érezni,hogy még több cukros, fehér lisztes kaját megegyél.Ugyanakkor úgyis a kalóriabevitel az első.
7/7 anonim válasza:
Hát én pedig puffasztott rizzsel fogytam le, szóval én igazolom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!