Hogyan tudnék így fogyni?
Szia!
Kenyér: hát sajnos az egyik leghizlalóbb étel...nem igazán laktat, tele van szénhidráttal, fogyókúránál szinte teljesen el kell hagyni. Kenyér helyett: abonett, vagy puffasztott rizsszelet. Ugyanúgy tehetsz rá hentesárút (a sonka a legjobb diéta közben, hisz kevés kalóriát tartalmaz), egyél mellé sok zöldséget (ez lehet paradicsom, uborka, saláta, retek, stb...), az abonett és a puffasztott rizsszelet laktató, és nem hizlal (legalábbis annyira nem, mint a kenyér)
Tészta: Én a tésztát is szinte teljesen elhagytam (havi max 2szer eszek, akkor is csak 3-4 falatnyit). A tészta is az egyik leghizlalóbb étel sajnos, el kell hagyni ezt is (havi max 2szer egyél, de akkor is csak keveset)
Popcorn, chips: Popcornt lehet diéta közben enni, persze ezt is csak mértékkel! A chipset teljesen hagyd el!!!!! Ezt nagyon maximum havi 1szer!
Chips helyett rágcsálj gyümölcsöket, puffasztott rizsszeletet!
Üdítő alatt mit értesz? Pl Pepsi, Coca-Cola helyett igyál zero colat, ez egy fokkal jobb, hisz cukor, és kalória mentes. Igyál sok vizet, cukormentes szörpöt.
Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed írj nyugodtan!
A popcorn és a chips kb pont ugyanannyi kalória. És mindkettő csak zsír és szénhidrát. Akkor már inkább olajos magvak, mert bár kalóriabombák, de tele vannak hasznos anyagokkal. Én pl sótlan mogyoróból nem is tudok sokat enni egyszerre, hamar csökkenti az éhségérzetet, rágcsálhatnékot.
Sima kenyér helyett ehetsz valódi teljes kiőrlésű kenyereket. Csak figyelni kell, mert sok esetben csak tesznek bele pár százalék tk lisztet. Illetve nem csak búzából készült kenyerek léteznek. A legtöbb variációnak sokkal jobb a glikémiás indexe, rengeteg ásványi anyagot tartalmaznak, jól eltelítenek. De nézhetsz otthonra fehérjedús kenyérpotló recepteket. Töménytelenül azt sem lehet enni, de napi 1-2 szelettől nem fogsz meghízni.
Üdítők több szempontból sem jók, de napi egy pohár zéró akármitől nem lesz bajod, csak ne 2 literesével told le naponta. Kísérletezz a teákkal, nagyon sok, ízesítés nélkül is finom létezik. Nekem pl nagy kedvencem a menta tea. Illetve alapvetően a herbateák valamiért nagyon ízlenek üresen. Egy próbát megér, hátha neked is tetszenének.
Popcorn-t tudsz otthon csinálni, szóval így nincs benne annyi műanyag izé, mint a chipsekben. Amúgy egész jó puffasztott dolgokat lehet már kapni a boltokban, amik simán kiváltják ezeket a rágcsákat, viszonylag egészségesebb alternatívaként. A 100 gramm / 400 kalória szinte adott ezeknél, viszont cserébe nincs benne ízfokozó meg emulgeáló szer, meg mittomén :D
De amúgy egyszer kell ezeket feladni, utána tényleg nem fog hiányozni. Nekem az vált be, hogy mindig megkérdeztem magam, "szükségem van erre?" "Éhes vagyok, vagy unatkozok?". "Mit érek el azzal, ha ezt most megeszem?". "Megéri 2 perc jó érzés, amíg eszek, hogy megint nem változik meg semmi?". Utána meg, ha minden kordában van tartva, pöccre be van lőve az étrended, metabolizmusod, ha valami hiányzik, akkor beépíted vagy igazítasz egy kicsit. Az elején nehéz ezeket a berögzüléseket megtörni. Hihetetlen, hogy mekkora ereje van az ember felett az ilyen apró megjutalmazási gesztusoknak, mint a nassolás. Próbáld meg másra fókuszálni az energiáid ilyenkor :D
Én is így voltam, aztán rájöttem hogy kislányos hisztis “ de nekem kell” hozzá állassal ugyanúgy ronda dagadt maradok.
Venni kell egy mélylevegőt, és eldönteni hogy összeszorítod a fogad vagy maradsz dagi.
Mai napokban 168 cm-vel és 53 kg-al írom ezt neked:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!