A rizstészta ugyanolyan jó fogyókúrához, mint a rizs?
Köszi szépen a válaszokat. Igazából nem hiányzik a jóllakottságérzés, mert nem érzem tőle jól magam. 1 évig koplaltam és nem ettem rizst, burgonyát, kenyeret. Most átállás miatt tettem fel a kérdést.
Ilyen helyzetben mit tehetnék, mert hogy nem annyira bírja a gyomrom ezeket az ételeket. A rizstésztát jobban tudom emészteni, mint a rizst, de ezek szerint már az se jó.
Ha pedig csak zöldséget eszem, akkor nagyon felpuffadok és csúnyán néz ki.
Húsok közül legjobban a halat szeretem, mert ettől nem vagyok rosszul.
A gyümölcsöket is mérsékelem a cukor miatt.
A joghurtok közül bio és házi termékeket fogyasztok, ennek meg magas a zsírtartalma néha, plusz a tartósítószerek miatt nem javasolják.
Kenyérfélékhez, péksüteményekhez nincs kedvem a legtöbbször, nem kívánom, nem igénylem, mert nem mindegyik finom.
Abonettet és (tea)kekszet se ehetek, mert az meg kukoricaalapú, hízlal.
A tejjel az a problémája az egyik tábornak, hogy tartósítószerrel készül, nincs köze a valódi tejhez, a másik tábornak pedig, hogy magas a házi tejnek a zsírtartalma.
A szójatejről lehet hallani, hogy mérgező anyagokat tartalmaz, ártalmas a szervezetre.
Szóval, tudnátok segíteni, hogy akkor mégis mi marad, amit lehet enni? Tudom,hogy mértékkel és kalkulátorokkal számoljak ki mindent, meg hogy miből áll fehérje, szénhidrát, fehérje tartalmát tekintve. Számok szerint élni örökké...
Van-e olyan táplálék, amiben nem találunk hibát?
Sokan nemtudják, de a koplalás nem fogyaszt, a koplalás butaság! Én testépítő vagyok éppen diétás szálkásító ciklusban, ez azt jelenti hogy havonta 4 kiló zsírt dobok le, de az a 4kiló 100% zsírból megy el, és nem izomból. Az éhezés izombontáshoz vezet és nem zsírégetéshez! Nyugodj meg ha tiszta élelmiszereket eszel rendszeresen a szervezeted hozzá fog szokni, és egészségessebb is sokkal mint a sok péksütemény stb... Az nagyon jó hogy a halat szereted. A hal, főleg a tengeri hal egészséges zsírral van teli (pl. omega 3 zsírsav), és sok könnyen emészthető teljes értékű fehérjét tartalmaz. Joghurtot ne egyél, helyette fogyassz alacsony zsírtartalmő túrót, vagy cottage cheese-t.
diéta alatt ezeket kellene enni :
Fehérje:
elsőrangú: csirke, pulyka, halak, marhahús (ezek fehérjetartalma 20%), tojásfehérje (10%), ezekre alapozzunk.
másodrangú: proteinek (étrendkiegészítő porok), sovány sajtok, túrók, ezeket kiegészítésnek használjuk
Szénhidrát
elsőrangú: rizs (szénhidráttartalma 70%), pufirizs, zabpehely (60%)
másodrangú: főtt burgonya (20%), durum és teljes kiőrlésű tészta (70%), gabonák, hüvelyesek, teljes kiőrlésű kenyér
Rostanyag
zöldségek
Zsír
elsőrangú: lenmagolaj, olajos magvak, halolajak, olívaolaj (főzés), extra szűz olívaolaj (öntet) stb.
másodrangú: telített zsírok (fizikailag minden olyan zsír, ami szilárd, állati zsiradékok stb.) ezeket a zsírforrásokat tartsuk lent az étrendünkben!
Víz
A víz testünk majd 80%-át alkotja. Alapvető a kielégítő vízfogyasztás. Testünk minden 20kg-jára 1 liter víz jusson, azaz egy 80kg-os embernek 4, egy 90kg-osnak 5, egy 50 kilós nőnek 3 liter vízfogyasztás szükséges. Diéta alatt ezt célszerű felkerekíteni, 60kg körül már fogyaszthatunk 4 liter vizet.
Igyekezzünk az elsőrangú tápanyagforrásokat használni, a másodrangúakat pedig kiegészítésnek vagy ízesítésnek!
( a 2. válaszoló voltam)
Teljes kiőrlésű kenyér az sztem simán mehet sovány sajttal, meg vmi sonkával reggelire, mellé vmi zöldség.
Barna rizs+csirke ebédre.
vacsorára túró mondjuk gyümölcsökkel, bár azok hízlalnak, de nem számít annyira
közte meg fehérjeturmix mondjuk 2, vagy tojásfehérje (főtt)
És mellé sport. Így sporttal kiüríted a glikogénraktárakat, és ösztönzöd a szervezeted a fehérje beépítésére, sztem így járnál a legjobban, és koplalni sem kell.
Na még ezt a szöveget is bevágom, ebből sokmindent megtudhatsz. :)
Fogyás (nem csak testépítőknek - átlagembereknek)
Tévhitekről:
Nincs semmiféle szer, amivel fogyni lehet diéta nélkül.
Nincs "fogyasztó", edzés, gép vagy készülék.
Diéta nélkül fogyni nem lehet! - aki az ellenkezőjét állítja, hazudik!
Célirányosan fogyni egy testrészről nem lehet. Genetikailag meghatározott, hol tárolódik a legtöbb zsír és honnan tűnik el utoljára. Nem lehet a problémás területeket se edzéssel, se zsírégetővel fogyasztani, minden ilyen állítás hazugság.
Az éhezés nem fogyaszt, hanem az izmokat bontja, ami gátolja a zsírégetést. A táplálkozásnak felkeléstől lefekvésig kel tartani, a "6 óra után nem eszünk" elv baromság és káros.
Az összes sztárdiéta baromság!
Fogyás alatt tegyük fel, hogy azt értjük a mikor az átlagember nem rendelkezik izomtömeggel, de túl sok zsír van rajta, és ettől szeretne megszabadulni. Az étrendnél a szálkásítás szabályai irányadók. Jegyezzük meg, nem a testsúlyunkból kell veszítnünk, hanem a zsírból, az izomvesztés nem jó!
Edzés: súlyzós edzés és aerob edzés. A súlyzós edzés intenzitása nyilván kezdő szint, az edzés szekcióban található 3 napos kezdő program javasolt.
Azok, akik nem akarnak/tudnak súlyzós edzést végezni, fogadják el, hogy az eredmény mérsékelt lesz. Számukra kardió edzés javasolt, ez okozza ugyanis a magasabb intenzitása révén az izmok stimulációját – de összehasonlíthatatlanul gyengébb szinten, mint a súlyzós edzés – és így arra ösztönzi a testet, hogy a bevitt tápanyagokat ne zsírként tárolja, hanem az izmokba szállítsa. A nem kielégítő táplálkozás azonban MINDIG izomvesztéshez vezet, aminek egyenes következménye a zsírvesztés leállása, sőt a zsír tárolása. Fogyni (zsírból) csak hosszú távú munkával és diétával lehet, a minimális eredmény 12 hét, de kövér embereknél évekre kel tervezni.
Mintaétrend 60-65kg-os súlyzós edzést nem végző nőnek:
20g zabpehely + 8tojás fehérje vagy 20g (1 kanál) protein+ 1 kanál lenmagolaj
50g csirke+30g rizs
50g csirke+30g rizs
50g csirke+200g zöldség
50g csirke+100g zöldség
50g csirke+200g zöldség
A kaja tetszőleges módon elkészíthető, fűszerezhető és sózzunk! Finom legyen! Kevés gyümölcs megengedett, édesség, cukor, liszt tilos! Szószok és egyéb dzsuvák tilosak!
Az itt bemutatott étrendek működő minták, de ezek sikeréhez egyénre kell optimizálni!
Célszerű ezt a mintát mindenkinek a saját testtömegéhez testre szabni. A csirke szabadon helyettesíthető egyéb sovány hússal a megfelelő mennyiségben, a rizs azonban nem, az csak pufirizzsel, maximum részben főtt krumplival helyettesíthető!
A 6 óra után tilos enni elvet eszünk ágában se legyen betartani, baromság! Amint kihagyunk étkezést, azonnal izmot bontunk és visszatartjuk a zsírvesztést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!