Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ennek is lesz szemmel látható...

Ennek is lesz szemmel látható eredménye?

Figyelt kérdés

Sose voltam igazán túlsúlyos, 10 kilónál több felesleg sose volt még rajtam. Ezt a túlsúlyt időnként leadtam, majd visszaszedtem, de amikor leadtam ugyanolyan formátlan voltam, nem tetszettem magamnak. Diéta+kardio kombóval próbálkoztam.

Aztán ezt meguntam, egy ideje jobban utánajártam a dolgoknak, és arra jutottam, hogy a diéta+edzés célravezetőbb, ha jó formát szeretnék elérni, viszont az izomépítéshez kalória plusz kell.

Azt találtam ki, hogy most 4 hónapig edzek itthon saját súllyal+súlyzókkal egy minimális kalória pluszban, megfelelő fehérje mennyiséggel, ezt majd 3 hónapig deficites diéta magas fehérjével+edzés követi.

Jelenleg kb. 5 kiló felesleg van rajtam, de feleslegesnek gondolom ezt leadni izomépítés előtt, mert úgyis szarul néznék ki, mert nincs rajtam semmi izom. De nem tudom, az a 4 hónap edzés (+3 a deficites diéta mellett, de akkor nem épül izom) érni fog annyit, hogy ne nézzek ki olyan rosszul, ha majd leadom a felesleget, vagy az kevés ehhez? Még sose csináltam így, és attól tartok, hogy itt szenvedek x hónapig, aztán meg alig lesz valami változás a korábbi formámhoz képest.

Nő vagyok

2021. jan. 10. 22:27
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

az egy mítosz, hogy nem lehet egyszerre fogyni és izmot építeni. pláne, ha most kezded, szuper eredményeket fogsz látni elég gyorsan - ha nem 1 kilós súlyokat lengetsz :)

de igazából saját testsúlyos gyakorlatok kezdésnek abszolút megteszik, hogy hozzászokj a terheléshez és erôsödj.

az, hogy elôbb zsírt kellene-e lepucolni vagy izmot kellene-e építeni (tömegelni), az attól függ, hogy most mennyi a testzsírszázalékod. ha 20-22% alatti, akkor kb. mehet a tömegelés.

de ha nem mész direkt kalória pluszba, úgy is lesz szép eredmény, pláne, hogy eleve rosszul mérjük fel, hogy mennyi kalóriát eszünk (még ha pontosan grammra számoljuk, akkor is), és mindig több, mint amit hiszünk.

2021. jan. 10. 23:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Valóban mítosz, viszont egy bizonyos szint után ultra nagy profizmus kell azért hozzá. Az elején igen, simán mehet a dolog kérdező, a lényeg az, hogy kellő terhelést adj az izmaidnak. Nem elég, ha picit ég gyakorlat közben, másnap fájjon picit. Egy idő után nem lesz nagyon izomlázad, de érezni fogod, hogy mikor terhelted meg eléggé az izmaidat. Csak akkor nem lesz eredménye, ha nem adsz elég impulzust a testednek az edzésekkel.

A diétára, ha nem akarsz extrém módon szálkásítani, bőven elég 1-2 megfeszített hónap, hiszen ha jól csinálod, egy hónap alatt simán le tudsz adni 4 kilót is egészségesen, nem koplalva. Ha pedig nem szállsz el durván a plusz kalóriákkal, akkor nem sok extra zsírt fogsz összeszedni (valamennyit elég valószínű azért), viszont a plusz izom segít az égetésben, tehát eredményesebben, gyorsabban is tudod majd leadni, mintha most próbálkoznál.

Nem biztos, hogy elsőre olyan hú de jól fog menni, én megnézném, hogy milyen a formám szálkásítás előtt, és ha rámfér még némi izom, akkor inkább jövőre szálkásítok, mivel a diétával a maradék felszedett izmot is kinyírod, ha nem vagy elég ügyes. Ellenben ha hosszabb távra tervezel, elég a súlytartó, vagy tényleg csak 100-200 kcal-val több kaja megfelelő makrókkal (idő közben megfelelően korrigálva persze), és nem lesz sok lepucolni való jövőre, ellenben jelentősen több formád igen. És most nyáron se néznél ki dromedárnak, ne aggódj. Így a helyedben a diétát függővé tenném az aktuális eredményektől.

2021. jan. 12. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!