Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen módszerekkel lehet...

Milyen módszerekkel lehet legkönnyebben fogyni? Mikre kell odafigyelni?

Figyelt kérdés

68kg vagyok és 168cm magas vagyok. Szeretnék fogyni mert így nem vagyok megelégedve magammal. Kb 60ra szereték lemenni. Vagy ahol már jól érzem magam. Futni sajnos nem szeretek meg itt ahol lakom nincs is nagyon lehetőségem. Nagyon kevés folyadékot viszek be, tudom hogy ezen kell változtatnom. Milyen módszert tudnátok ajánlani a könnyű fogyáshoz? Tudom, hogy mivel rajtam úgymond kevesebb a felesleg így nehezebben fog beindulni a fogyás. Az anyagcserém is elég gyatra egyébként. Szerintetek kb mennyi idő alatt érhető el ez az én esetemben? Mit tudnátok ajánlani? Semmilyen fogyasztószert nem szeretnék szedni. Ahhoz hogy fenntartsam a motivációm mit tudnátok ajánlani?

18L

2021. jan. 6. 22:26
 1/2 A kérdező kommentje:
Senki?
2021. jan. 7. 20:35
 2/2 anonim válasza:

Valószínűleg ez elég nyilvánvaló, de a fogyáshoz az egyetlen út a rendszeres sport és a kiegyensúlyozott étrend. Igazából nem nagyon vannak kiskapuk sajnos.

Az biztos hogy igyál sokat, bár ez kevésbé jelentős fogyás szempontjából, de az anyagcserével kapcsolatban számít. Én is keveset iszom, úgy próbálom észben tartani a megfelelő mennyiséget, hogy mikor pl. tanulok mindig van az asztalomon egy üveg víz (pl. 1-1,5 liter) és azt szép lassan elfogyasztom. Ha szem előtt van az adag sokkal könnyebb meginni. Ha eleget iszol az segít az éhséggel is, nem leszel például éhes olyankor, mikor vízhiány nélkül egyébként nem lennél.

Azt mindenképp leszögezem, hogy nem ajánlok konkrétan semmilyen fogyókúrás diétát, vagy ilyesmit. Nem igazán lehet ellustulni azt a részt, mikor kitalálod magadnak a saját étrendedet. Találd ki, mi az amit szeretsz is, de egészséges is, és a nyilvánvaló felesleges, hizlaló faktorokat húzd ki (pl. cukros italok). Ha te főzöl magadnak az a legjobb, de ez persze elég nagy luxus manapság, sok embernek nincs rá ideje. Nem árt egyébként kipróbálni a kalória számlálást is (sok app/weblap van fent neten), hogy lásd a mindennapi fogyasztásod tápértékét - de ne vidd túlzásba se.

Találj magadnak valami sportot - ha nem szeretsz futni az most elég necces, kb. minden más opció ugye zárva van. A karanténtól függetlenül a gymet ajánlanám, esetleg valamilyen csapatsportot, amit szeretsz. Valamit amit élvezel. Most kb. otthon lehet edzeni, ha van egy kis helyed - erősíts, esetleg cardiozz, megint csak rengeteg tök jó videó van fent yt-bon.

Fontos hogy azért ne csak a kilókat nézd - az izom jóval nehezebb mint a zsírszövet, megtévesztő lehet. Azt figyeld hogy milyen a közérzeted, elégedettebb vagy-e a kinézeteddel. Viszont mivel én is 18 éves vagyok és lány tele van egy csomó barátnővel a környezetem aki obszesszívan le a akar fogyni és az nagyon rossz - nagyon vigyázni kell azzal hogy az ember úgy tanulja meg fejleszteni magát, hogy közben nem felejti el értékelni azt is ami már megvan.

Sok szerencsét! :)

2021. jan. 8. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!