Pajzsmirigy alul működésel ki fogyot már?
Letrox 125-nek a felét kell szednem. Mikor állítsa be a tsh-t? Érdemes a keto,paleo,lchf,low carb,dietákat ki próbálni? 160cm vagyok és 90kg.
2-3 hónap múlva néznek megint tsh szintet. Addigra fogyhatok?
Ne légy türelmetlen! Először ki kell várni, hogy a normál tartományba kerüljön a TSH-szint, ill. a hormonszintek. A gyógyszeradagolást is folyamatosan korrigálni fogják, ha szükséges.
Majd utána - normál hormonszintekkel - lehet elvárni, hogy elkezdj fogyni. De persze ez nem magától fog menni, a megfelelő táplálkozás, kisebb kalóriabevitel is fontos. Nem is beszélve a mozgásról! Ezeket már most elkezdheted - sokkal hatékonyabb, mintha mindenféle, erősen vitatott diétákkal próbálkoznál...
Én low carb étrenddel fogytam le (szénhidrát max. 100 g, fehérje 80 g, zsírt nem számoltam, de biztosan nem volt kevés). Azóta is rendben van a súlyom. A diétát nem hagytam abba, csak kicsit lazítottam rajta.
#2: Lehet, hogy a te étrended is low carb volt - mivel a zsírt nem számoltad, csodálkoznék, ha valóban csak 30 g-ot vittél volna be belőle, ahhoz már elég nagy odafigyelés kell (hacsak nem valami extra zsírszegény fehérjeforrásod volt).
LCHF lowcarb életmóddal fogyok ( még nem végeztem). IR- el, PM alulműködéssel és PCOS betegséggel.
170 kg-val indultam, most épp 97 kilónál járok. Még 32 kg hátra van, de igen, megéri. Persze ez lehet egyéni dolog is. Én sokat próbálkoztam korábban is, de csak ezzel a módszerrel találtam rá az élvezetes, hosszútávon élhető, koplalás nêlküli fogyásra és életmódra.
A makró diéta nekem is bevált az első 12 kg leadásánál. Nagyon időigényes volt megtervezni, ilyen szempontból a keto nekem jobban bejött, egyszerűbb volt, sok más pozitív hatása is volt. Sajnos néhány hét után abba kellett hagynom a ketot egy ritka mellekhatás miatt.
Viszont amíg a pajzsmirigyed nincs rendesen beállítva, addig nagyon nehéz lesz, de ne add fel :( nekem autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van, így rendszeres kontroll kell, mivel időnként növelni kell a hormonadagot. Mikor épp nem megfelelő a hormonpotlás, akkor a bevált fogyokúrával és edzéssel is max csak annyit tudok elerni, hogy ne hízzak. Ami nagyon fontos, hogy légy kitartó, ne hagyd hogy még több plusz kiló feljöjjön, mert nagyon nehéz leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!